19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KO-MEK’e Almanya’dan ve il dışından büyük ilgi

Kocaeli 27.01.2015 - 11:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

KO-MEK’e Almanya’dan ve il dışından büyük ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza da kapılarını aralıyor

Gerek Kocaeli dışında, gerekse yurt dışında istediği eğitim imkânına ulaşamayan insanlara eğitim desteği veren KO-MEK, yurtdışı ve il dışından kursiyerleri ağırlıyor. Gölcük’te bulunan kaynak atölyesinde Almanya’dan, Zonguldak’tan ve Kayseri’den kaynakçılık eğitimi almak için gelen kursiyerler bulunuyor.   KO-MEK’TEKİ İMKÂNLAR ALMANYA’DA YOK 25 yaşında, evli ve 2 çocuk babası olan Mehmet Ali İlhan, Almanya’da eğitimlerin çok pahalı ve teorik düzeyde olduğunu belirterek özellikle KO-MEK’i tercih ettiğini söyledi. Almanya’da çalışmak istediği yerde kaynakçılık eğitimi almış olması gerektiğini ifade eden İlhan, ‘’Yaptığım araştırmalar sonucu almak istediğim eğitimin Türkiye’de ve KO-MEK’te olduğunu gördüm. Almanya’da kaynak eğitimleri kurs başına 5000 Euro’dan başlıyor ve çok iyi derecede Almanca gerekiyor. Ayrıca gerekli malzeme metaryeller az. Fazla malzeme kullanıldığında artı ücret alınıyor. KO-MEK’te böyle bir sınırlama yok. ’’ Diye konuştu. KO-MEK kurslarının ücretsiz olmasının birçok kişi için avantaj olduğunu söyleyen Mehmet Ali İlhan:’’ Bu kurslar birçok kişiye ekmek kapısı açıyor. Bende KO-MEK’ten sertifikamı aldıktan sonra Almanya’ya dönerek orada işe başlayacağım. Buradan aldığım sertifika ile maaşım 2 kat artacak.’’ Dedi.   EN KALİTELİ KAYNAK EĞİTİMİ KO-MEK’TE KO-MEK kurslarını internette yaptığı araştırmar ile bulduğunu söyleyen ve Zonguldak’tan kurslara katılmak üzere gelen Mustafa Yılmaz ‘’ İyi bir iş sahibi olabilmem için kaynak öğrenmem gerekiyordu. İnternette uzun süren araştırmalarımdan sonra Türkiye’de en kaliteli kaynak eğitiminin ücretsiz olarak KO-MEK’te olduğunu gördüm ve buraya geldim. Eğitimlerini tamamladıktan sonra kaynakçı olarak çalışmak istediğini belirten Mustafa Yılmaz ‘’ Eğitimler çok verimli. Hocalarımız bizimle çok ilgileniyor ve en iyi şekilde öğrenmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar.’’ Diye konuştu.   ‘’SERTİFİKA İÇİN GELDİM, DAHA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM’’ Kayseri’nin Develi ilçesinden özel bir şirkette çalışmak üzere Kocaeli’ye gelen Harun Tosiler ise sertifika almak için kursa gitmesi gerektiğini ve profesyonel anlamda arkadaşlarının tavsiyesi üzerine KO-MEK’i tercih ettiğini ifade ederek: ‘’ Burada ortam çok güzel. Hocalarımız ve kurs yöneticileri bizimle çok ilgilendiler.’’ Dedi. Çalıştığı işyerinde kaynak yaptığını ve kaynağı bildiğini söyleyen Tosiler: ‘’ Kaynak konusunda bilgi sahibi olmama rağmen sertifika almam gerekiyordu. Ama buraya gelince hocalarımız bize daha fazla bilgi kattılar. KO-MEK çok güzel bir kuruluş. Eğitimlerin ücretsiz olması ve kaynak için gerekli olan bütün malzemelerin ücretsiz olarak temin edilebilmesi çok büyük bir avantaj. Maddi imkanları kısıtlı olan insanlar için de çok iyi’’ diye konuştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza da kapılarını aralıyor

Gerek Kocaeli dışında, gerekse yurt dışında istediği eğitim imkânına ulaşamayan insanlara eğitim desteği veren KO-MEK, yurtdışı ve il dışından kursiyerleri ağırlıyor. Gölcük’te bulunan kaynak atölyesinde Almanya’dan, Zonguldak’tan ve Kayseri’den kaynakçılık eğitimi almak için gelen kursiyerler bulunuyor.

 

KO-MEK’TEKİ İMKÂNLAR ALMANYA’DA YOK

25 yaşında, evli ve 2 çocuk babası olan Mehmet Ali İlhan, Almanya’da eğitimlerin çok pahalı ve teorik düzeyde olduğunu belirterek özellikle KO-MEK’i tercih ettiğini söyledi. Almanya’da çalışmak istediği yerde kaynakçılık eğitimi almış olması gerektiğini ifade eden İlhan, ‘’Yaptığım araştırmalar sonucu almak istediğim eğitimin Türkiye’de ve KO-MEK’te olduğunu gördüm. Almanya’da kaynak eğitimleri kurs başına 5000 Euro’dan başlıyor ve çok iyi derecede Almanca gerekiyor. Ayrıca gerekli malzeme metaryeller az. Fazla malzeme kullanıldığında artı ücret alınıyor. KO-MEK’te böyle bir sınırlama yok. ’’ Diye konuştu. KO-MEK kurslarının ücretsiz olmasının birçok kişi için avantaj olduğunu söyleyen Mehmet Ali İlhan:’’ Bu kurslar birçok kişiye ekmek kapısı açıyor. Bende KO-MEK’ten sertifikamı aldıktan sonra Almanya’ya dönerek orada işe başlayacağım. Buradan aldığım sertifika ile maaşım 2 kat artacak.’’ Dedi.

 

EN KALİTELİ KAYNAK EĞİTİMİ KO-MEK’TE

KO-MEK kurslarını internette yaptığı araştırmar ile bulduğunu söyleyen ve Zonguldak’tan kurslara katılmak üzere gelen Mustafa Yılmaz ‘’ İyi bir iş sahibi olabilmem için kaynak öğrenmem gerekiyordu. İnternette uzun süren araştırmalarımdan sonra Türkiye’de en kaliteli kaynak eğitiminin ücretsiz olarak KO-MEK’te olduğunu gördüm ve buraya geldim. Eğitimlerini tamamladıktan sonra kaynakçı olarak çalışmak istediğini belirten Mustafa Yılmaz ‘’ Eğitimler çok verimli. Hocalarımız bizimle çok ilgileniyor ve en iyi şekilde öğrenmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar.’’ Diye konuştu.

 

‘’SERTİFİKA İÇİN GELDİM, DAHA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM’’

Kayseri’nin Develi ilçesinden özel bir şirkette çalışmak üzere Kocaeli’ye gelen Harun Tosiler ise sertifika almak için kursa gitmesi gerektiğini ve profesyonel anlamda arkadaşlarının tavsiyesi üzerine KO-MEK’i tercih ettiğini ifade ederek: ‘’ Burada ortam çok güzel. Hocalarımız ve kurs yöneticileri bizimle çok ilgilendiler.’’ Dedi. Çalıştığı işyerinde kaynak yaptığını ve kaynağı bildiğini söyleyen Tosiler: ‘’ Kaynak konusunda bilgi sahibi olmama rağmen sertifika almam gerekiyordu. Ama buraya gelince hocalarımız bize daha fazla bilgi kattılar. KO-MEK çok güzel bir kuruluş. Eğitimlerin ücretsiz olması ve kaynak için gerekli olan bütün malzemelerin ücretsiz olarak temin edilebilmesi çok büyük bir avantaj. Maddi imkanları kısıtlı olan insanlar için de çok iyi’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.