Devletten ev parası

Gebze 28.01.2015 - 09:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Devletten ev parası

Davutoğlu, "Ev alacaklar eğer ev birikim hesabı açıp 3-5 yılda ne kadar biriktirirse buna devlet yüzde 15 katkı yapacak" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Yaklaşık 5.5 saat süren basına kapalı toplantının ardından Davutoğlu açıklamalarda bulundu. Başbakan şu çarpıcı mesajları verdi: KONUT KREDİSİ MÜJDESİ: Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. 'Ben konut almak için para biriktiriyorum' diyen bir vatandaş, bankada bir hesapta para biriktirmeye başlarsa, konut aldığı anda hesapta ne kadar biriktirmişse, devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak. RANT VERGİSİ DEĞİL: İmar yasasını sizinle istişareye açıyoruz. Bir kez daha vurgulamak istiyorum; Bu kesinlikle bir rant vergisi değildir, şerefiye vergisi değildir. Herhangi bir yerde arazi, bir mülk edinen vatandaşımızın yada şirketimizin zamanla orada kazandığı değerin vergilendirilmesi değildir. İmar planı geçmişse, imar planı dolayısı ile yeni yapılaşma hiç olmamışsa zaten bir şey söz konusu değil. İmar planı geçtikten sonraki herhangi bir değer artışından vergi alınması kesinlikle değildir. TALEPLERİNİZ NEYSE YERİNE GETİRİLECEK: İnşaat sektörü bildirgesinden bir paragraf okumak istiyorum: 'Bu çerçevede imar mevzuatı yeni baştan ele alınmalı, dikey yapılaşma tercihleri, tarihi ve çevresel doku gözetilerek değerlendirilmeli, imar değişikliği uygulamaları kamu vicdanını zedeleyen değerlendirmelerden arındırılmalıdır.' İşte bizim şehir felsefemiz de budur. Buradaki her şeyin altına imza atıyorum. Her bir kelimenin altına imza atıyorum. Bu bildirgeyi talepleri ile birlikte hükümet bildirgesi olarak görüyorum. Talepleriniz neyse yerine getirilecek. 
Davutoğlu, "Ev alacaklar eğer ev birikim hesabı açıp 3-5 yılda ne kadar biriktirirse buna devlet yüzde 15 katkı yapacak" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Yaklaşık 5.5 saat süren basına kapalı toplantının ardından Davutoğlu açıklamalarda bulundu. Başbakan şu çarpıcı mesajları verdi: 

KONUT KREDİSİ MÜJDESİ: Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. 'Ben konut almak için para biriktiriyorum' diyen bir vatandaş, bankada bir hesapta para biriktirmeye başlarsa, konut aldığı anda hesapta ne kadar biriktirmişse, devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak. 

RANT VERGİSİ DEĞİL: İmar yasasını sizinle istişareye açıyoruz. Bir kez daha vurgulamak istiyorum; Bu kesinlikle bir rant vergisi değildir, şerefiye vergisi değildir. Herhangi bir yerde arazi, bir mülk edinen vatandaşımızın yada şirketimizin zamanla orada kazandığı değerin vergilendirilmesi değildir. İmar planı geçmişse, imar planı dolayısı ile yeni yapılaşma hiç olmamışsa zaten bir şey söz konusu değil. İmar planı geçtikten sonraki herhangi bir değer artışından vergi alınması kesinlikle değildir. 

TALEPLERİNİZ NEYSE YERİNE GETİRİLECEK: İnşaat sektörü bildirgesinden bir paragraf okumak istiyorum: 'Bu çerçevede imar mevzuatı yeni baştan ele alınmalı, dikey yapılaşma tercihleri, tarihi ve çevresel doku gözetilerek değerlendirilmeli, imar değişikliği uygulamaları kamu vicdanını zedeleyen değerlendirmelerden arındırılmalıdır.' İşte bizim şehir felsefemiz de budur. Buradaki her şeyin altına imza atıyorum. Her bir kelimenin altına imza atıyorum. Bu bildirgeyi talepleri ile birlikte hükümet bildirgesi olarak görüyorum. Talepleriniz neyse yerine getirilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.