-8 Derece Olacak, Don ve Buzlanmaya Dikkat

08.01.2015 - 12:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

-8 Derece Olacak, Don ve Buzlanmaya Dikkat

Türkiye soğuk havanın etkisinde. Bir çok karayolu ulaşıma kapandı, eğitime ara verildi.

 Yeni yıla kar yağışıyla giren ve hala etkisinde olan İstanbul'da dün gece itibariyle Beykoz, Pendik, Silivri, Ömerli ve Sancaktepe'de kar kalınlığı 20 santimi buldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu gece hava sıcaklığının eksi 8 dereceye kadar düşüceği şehirde vatandaşları soğuk ve don olayına karşı uyardı. Özellikle sürücülerden dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. İstanbul'da dün akşam saatlerinde kar yağışı etkisini artırdı. Bazı bölgelerde kuvvetli tipi şeklinde yağış görüldü. Anadolu Yakası'nda Kartal, Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Pendik, Beykoz, Kurtköy, Çekmeköy, Tuzla ve Şile bölgelerinin yoğun kar yağışının etkisi altına girerken, Avrupa Yakası'nda da Sarıyer, Bayrampaşa, Başakşehir, Silivri, Beylikdüzü, Fatih, Büyükçekmece ve Şişli bölgelerinde yoğun kar yağışı görüldü.  Her taraf beyaza bürünürken, özellikle ara sokaklarda araçların güçlükle ilerlediği görüldü. Hava sıcaklığı araç termometrelerinde eksi 5'i gösterdi. BÜYÜKŞEHİR'DEN UYARI İstanbul Büyükşehir Belediyesi de vatandaşları soğuk ve don olayına karşı uyardı. Belediyenin açıklamasında, "Yağışın Perşembe öğle saatlerine kadar devam edeceği, bu gece saatlerinde ise hava sıcaklığının eksi 8 derece civarına kadar düşeceği tahmin ediliyor. Gece ise İstanbul genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sürücülerin gizli buzlanmaya karşı dikkatli araç kullanmaları önemle duyurulur" denildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği bilgilere göre, dün saat 21.00 itibariyle Beykoz, Pendik, Silivri, Ömerli ve Sancaktepe'de kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu.  Kar kalınlığı Çekmeköy, Sultanbeyli, Kartal ve Ümraniye'de 15 santimetre, Dragos, Büyükçekmece, Çatalca ve Arnavutköy'de de 10 santimetre olarak ölçüldü. ANADOLU YAKASINDA DEVAM EDİYORKar yağışı Anadolu Yakası’nda etkisini devam ettiriyor.  D-100 Karayolu’nda yoğun kar yağışı nedeniyle araç trafiği yavaş işliyor. Maltepe Başıbüyük Mahallesi’nde ise buz tutan yollarda sürücüler zorluk çekiyor.Özellikle yokuş yukarı çıkmaya çalışan araçlar kayganlaşan yolda geri kayıyor. Hazırlıksız yola çıkan ve yolda kalan bazı sürücülerin araçlarına zincir taktığı görüldü.Öte yandan D-100 Karayolu üzerindeki Bostancı Köprüsü’nden sarkan buzlar dikkat çekti. Buzlar, araç trafiğinin çok yoğun olduğu bu köprünün altından geçen sürücüler için tehlike oluşturuyor.
Türkiye soğuk havanın etkisinde. Bir çok karayolu ulaşıma kapandı, eğitime ara verildi.

 Yeni yıla kar yağışıyla giren ve hala etkisinde olan İstanbul'da dün gece itibariyle Beykoz, Pendik, Silivri, Ömerli ve Sancaktepe'de kar kalınlığı 20 santimi buldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu gece hava sıcaklığının eksi 8 dereceye kadar düşüceği şehirde vatandaşları soğuk ve don olayına karşı uyardı. Özellikle sürücülerden dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde kar yağışı etkisini artırdı. Bazı bölgelerde kuvvetli tipi şeklinde yağış görüldü. Anadolu Yakası'nda Kartal, Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Pendik, Beykoz, Kurtköy, Çekmeköy, Tuzla ve Şile bölgelerinin yoğun kar yağışının etkisi altına girerken, Avrupa Yakası'nda da Sarıyer, Bayrampaşa, Başakşehir, Silivri, Beylikdüzü, Fatih, Büyükçekmece ve Şişli bölgelerinde yoğun kar yağışı görüldü. 

Her taraf beyaza bürünürken, özellikle ara sokaklarda araçların güçlükle ilerlediği görüldü. Hava sıcaklığı araç termometrelerinde eksi 5'i gösterdi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de vatandaşları soğuk ve don olayına karşı uyardı. Belediyenin açıklamasında, "Yağışın Perşembe öğle saatlerine kadar devam edeceği, bu gece saatlerinde ise hava sıcaklığının eksi 8 derece civarına kadar düşeceği tahmin ediliyor. Gece ise İstanbul genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sürücülerin gizli buzlanmaya karşı dikkatli araç kullanmaları önemle duyurulur" denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği bilgilere göre, dün saat 21.00 itibariyle Beykoz, Pendik, Silivri, Ömerli ve Sancaktepe'de kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu.  Kar kalınlığı Çekmeköy, Sultanbeyli, Kartal ve Ümraniye'de 15 santimetre, Dragos, Büyükçekmece, Çatalca ve Arnavutköy'de de 10 santimetre olarak ölçüldü.

ANADOLU YAKASINDA DEVAM EDİYOR

Kar yağışı Anadolu Yakası’nda etkisini devam ettiriyor.  D-100 Karayolu’nda yoğun kar yağışı nedeniyle araç trafiği yavaş işliyor. Maltepe Başıbüyük Mahallesi’nde ise buz tutan yollarda sürücüler zorluk çekiyor.Özellikle yokuş yukarı çıkmaya çalışan araçlar kayganlaşan yolda geri kayıyor. Hazırlıksız yola çıkan ve yolda kalan bazı sürücülerin araçlarına zincir taktığı görüldü.

Öte yandan D-100 Karayolu üzerindeki Bostancı Köprüsü’nden sarkan buzlar dikkat çekti. Buzlar, araç trafiğinin çok yoğun olduğu bu köprünün altından geçen sürücüler için tehlike oluşturuyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.