19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Işık, Saab'ın fikri mülkiyet hakları TÜBİTAK'ta

Kocaeli 18.09.2019 - 16:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Işık, Saab'ın fikri mülkiyet hakları TÜBİTAK'ta

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yerli otomobil prototipi için 47 milyon Euro’nun çöpe gittiğini duyurmuştu. Dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, konu hakkında açıklamalarda bulundu ve ödenen bedelle Saab’ın fikri mülkiyet haklarının alındığını aktardı. Tahsin Tarhan, yerli otomobil konusunu gündeme getirmeye devam ediyor. Bu bağlamda CHP’li Tarhan sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuş ve soru önergesine gelen cevabı paylaşmıştı. Tarhan konu hakkında, “Yıllardır milleti yerli otomobil yapacağız diye oyalayıp batmış Saab’ın hurda platformuna 47 milyon Avro ödediler. Eeee nerede o otomobil? 47 milyon Avro nerede? Açıklayın vatandaş da bilsin. Ne yapıldı bu para ile görelim. 47 milyon Euro çöpe gitti” demişti. Konu üzerine açıklama yapan dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Tarhan’a yüklenerek şunları aktardı; “Saab’ın 9-3 modelinin bütün fikri mülkiyet haklarının satın alınması, Kalkınma Bakanlığı ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun onayından geçmiş bir işlem. Bunun faturası ve ödemesi var. Şu anda bütün fikri mülkiyet hakları TÜBİTAK’ın elinde. Bunu ben mecliste yüz kere cevapladım. Bu paranın neyden dolayı bankadan çıktığı, karşılığında ne alındığı belli. Tahsin Tarhan bir komplekse kapıldı ve arada bir kamuoyunda gündeme gelmek istediğinde bu konuyu açıyor. “TAHSİN BEY GÜNDEMDE KALMAYI SEVİYOR” Saab’ın fikri mülkiyet hakları şu an Türkiye’de. Fikri mülkiyet haklarının ne demek olduğunu bilmeyen birinin bu konuları gündeme getirmesi Kocaeli açısından da Türkiye açısından da kabul edilebilir bir şey değil. Bu ödenen bedel karşılığında Fikri Mülkiyet Hakları satın alındı. Fikri mülkiyet haklarına dünyada milyarlarca dolar para ödenir. Saab gibi bir markanın üretim iznini almak, fikri mülkiyet haklarını satın almak öyle kolay bir iş mi? Kendisi arada bir gündeme gelmek için ortaya koyuyor. “DEFALARCA CEVAP VERİLDİ” Defalarca aynı şeyi yaptı ve defalarca cevap verildi. Bunun bir fikri mülkiyet hakkı satın alma işi olduğu, Kalkınma Bakanlığı’nın onayıyla ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun değerlendirilmesi sonucunda bunun alınmasına karar verildiği ve şu anda da bütün fikri mülkiyet haklarının TÜBİTAK’ta olduğu defalarca açıklandı. Bu açıklamalardan zerrece bir şey anlamayan veya anlamak istemeyen birisinin milletin gündemini meşgul etmesi yazıktır.”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yerli otomobil prototipi için 47 milyon Euro’nun çöpe gittiğini duyurmuştu. Dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, konu hakkında açıklamalarda bulundu ve ödenen bedelle Saab’ın fikri mülkiyet haklarının alındığını aktardı.

Tahsin Tarhan, yerli otomobil konusunu gündeme getirmeye devam ediyor. Bu bağlamda CHP’li Tarhan sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuş ve soru önergesine gelen cevabı paylaşmıştı. Tarhan konu hakkında, “Yıllardır milleti yerli otomobil yapacağız diye oyalayıp batmış Saab’ın hurda platformuna 47 milyon Avro ödediler. Eeee nerede o otomobil? 47 milyon Avro nerede? Açıklayın vatandaş da bilsin. Ne yapıldı bu para ile görelim. 47 milyon Euro çöpe gitti” demişti. Konu üzerine açıklama yapan dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Tarhan’a yüklenerek şunları aktardı; “Saab’ın 9-3 modelinin bütün fikri mülkiyet haklarının satın alınması, Kalkınma Bakanlığı ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun onayından geçmiş bir işlem. Bunun faturası ve ödemesi var. Şu anda bütün fikri mülkiyet hakları TÜBİTAK’ın elinde. Bunu ben mecliste yüz kere cevapladım. Bu paranın neyden dolayı bankadan çıktığı, karşılığında ne alındığı belli. Tahsin Tarhan bir komplekse kapıldı ve arada bir kamuoyunda gündeme gelmek istediğinde bu konuyu açıyor.

“TAHSİN BEY GÜNDEMDE KALMAYI SEVİYOR”

Saab’ın fikri mülkiyet hakları şu an Türkiye’de. Fikri mülkiyet haklarının ne demek olduğunu bilmeyen birinin bu konuları gündeme getirmesi Kocaeli açısından da Türkiye açısından da kabul edilebilir bir şey değil. Bu ödenen bedel karşılığında Fikri Mülkiyet Hakları satın alındı. Fikri mülkiyet haklarına dünyada milyarlarca dolar para ödenir. Saab gibi bir markanın üretim iznini almak, fikri mülkiyet haklarını satın almak öyle kolay bir iş mi? Kendisi arada bir gündeme gelmek için ortaya koyuyor.

“DEFALARCA CEVAP VERİLDİ”

Defalarca aynı şeyi yaptı ve defalarca cevap verildi. Bunun bir fikri mülkiyet hakkı satın alma işi olduğu, Kalkınma Bakanlığı’nın onayıyla ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun değerlendirilmesi sonucunda bunun alınmasına karar verildiği ve şu anda da bütün fikri mülkiyet haklarının TÜBİTAK’ta olduğu defalarca açıklandı. Bu açıklamalardan zerrece bir şey anlamayan veya anlamak istemeyen birisinin milletin gündemini meşgul etmesi yazıktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.