ABD’ye Kudüs Tepkisi!

Kocaeli 07.12.2017 - 12:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ABD’ye Kudüs Tepkisi!

AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İsrail'in Kudüs'ün başkenti ilan edilmesiyle tepkilerini gösterdiler. Vekiller Kudüs’e ortak tepki göstererek, “ABD’nin, islâmın göz bebeği Kudüs’ü,İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı kabul edilemez” dedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "ABD’nin,islâmın göz bebeği Kudüs’ü,İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı kabul edilemez. Şiddetle kınadığımız, uluslararası hukuka aykırı karar,bölgenin geleceğini tehdit etmektedir. Aziz milletimiz,islâm dünyası ve bütün insanlık,Kudüs’e sahip çıkacaktır." dedi. İlyas Şeker, "TBMM'de tüm partilerin katılımıyla Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasına karşı deklarasyon yayınlandı. Zulme karşı sessiz kalmayacağız. Kudüs'ün statüsü değiştirilemez,BM kararları ihlal edilemez! Biz müslümanlar için, mübarek beldelerimizi korumak imkan değil, iman meselesidir!" dedi. Mehmet Akif Yılmaz, "Siyonizmin emrindeki Trump'tan bu ne cüret böyle? Trump, ABD’nin Ortadoğu’da uygulamaya koyduğu 'Yıkıcı Kaos' stratejisindeki en cüretkar adımı attı. Hançerini İslam Ümmetinin kalbinin bir parçasına saplama cüretini gösterdi. Bu cüret, ilk hamledir. İslam Ümmeti bu hamleye karşı durmaz, direnmez ise, dik durmaz boyun büker ise, heryer bize zillettir. Kafalarındaki haritalar için istedikleri kanlı çatışmalara benzin dökecek bu alçak hamleye karşı tüm İslam ülkeleri aklını başına almalı. Tavırlarını net ortaya koymalı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Lideri, Meclis’i ve Milleti ile Dünyada bu istilaya dur diyecek tek güç ve irade haline geldi. Siyasi, Askeri ve Ekonomik saldırıların, kumpasların hedefi gayet açık. Bu güç ve iradeyi kırmak. Şimdi bize düşen, hiçbir saldırı ve kumpasa aldırış etmeden bu güçlü iradeyi ayakta tutacak Birliği ve Beraberliği kuşanmaktır. Bu cüretkar hançerin bedelini İsrail'e ödetmektir. Zira bölge halkları çok büyük bedeller ödediler." dedi. Radiye Sezer Katırcıoğlu, "ABD Başkanı Trump'un Kudüs'e ilişkin kararını kınıyorum. Uluslararası antlaşmaları ve BM kararlarını hiçe sayan bu tutum bölgedeki kaosu derinleştirecek, sorunları içinden çıkılmaz hale getirecektir. Filistin halkı yalnız değildir, davası da yalnız değildir. Kudüs, ümmetin ortak davasıdır.  Pervasızca alınan bu karar, Müslümanların izzetine yönelik bir saldırıdır. Alınan karar yok hükmündedir." dedi. 
AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İsrail'in Kudüs'ün başkenti ilan edilmesiyle tepkilerini gösterdiler. Vekiller Kudüs’e ortak tepki göstererek, “ABD’nin, islâmın göz bebeği Kudüs’ü,İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı kabul edilemez” dedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "ABD’nin,islâmın göz bebeği Kudüs’ü,İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı kabul edilemez. Şiddetle kınadığımız, uluslararası hukuka aykırı karar,bölgenin geleceğini tehdit etmektedir. Aziz milletimiz,islâm dünyası ve bütün insanlık,Kudüs’e sahip çıkacaktır." dedi.

İlyas Şeker, "TBMM'de tüm partilerin katılımıyla Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasına karşı deklarasyon yayınlandı. Zulme karşı sessiz kalmayacağız. Kudüs'ün statüsü değiştirilemez,BM kararları ihlal edilemez! Biz müslümanlar için, mübarek beldelerimizi korumak imkan değil, iman meselesidir!" dedi.

Mehmet Akif Yılmaz, "Siyonizmin emrindeki Trump'tan bu ne cüret böyle? Trump, ABD’nin Ortadoğu’da uygulamaya koyduğu 'Yıkıcı Kaos' stratejisindeki en cüretkar adımı attı. Hançerini İslam Ümmetinin kalbinin bir parçasına saplama cüretini gösterdi. Bu cüret, ilk hamledir. İslam Ümmeti bu hamleye karşı durmaz, direnmez ise, dik durmaz boyun büker ise, heryer bize zillettir. Kafalarındaki haritalar için istedikleri kanlı çatışmalara benzin dökecek bu alçak hamleye karşı tüm İslam ülkeleri aklını başına almalı. Tavırlarını net ortaya koymalı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Lideri, Meclis’i ve Milleti ile Dünyada bu istilaya dur diyecek tek güç ve irade haline geldi. Siyasi, Askeri ve Ekonomik saldırıların, kumpasların hedefi gayet açık. Bu güç ve iradeyi kırmak. Şimdi bize düşen, hiçbir saldırı ve kumpasa aldırış etmeden bu güçlü iradeyi ayakta tutacak Birliği ve Beraberliği kuşanmaktır. Bu cüretkar hançerin bedelini İsrail'e ödetmektir. Zira bölge halkları çok büyük bedeller ödediler." dedi.

Radiye Sezer Katırcıoğlu, "ABD Başkanı Trump'un Kudüs'e ilişkin kararını kınıyorum. Uluslararası antlaşmaları ve BM kararlarını hiçe sayan bu tutum bölgedeki kaosu derinleştirecek, sorunları içinden çıkılmaz hale getirecektir. Filistin halkı yalnız değildir, davası da yalnız değildir. Kudüs, ümmetin ortak davasıdır.  Pervasızca alınan bu karar, Müslümanların izzetine yönelik bir saldırıdır. Alınan karar yok hükmündedir." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.