Açıkta öğrencimiz kalmayacak!

Darıca 23.07.2019 - 08:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Açıkta öğrencimiz kalmayacak!

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulunarak, “Lise tercihlerinde açıkta öğrencimiz kalmayacak” dedi.

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulunarak, “Lise tercihlerinde açıkta öğrencimiz kalmayacak” dedi. Oğuz bu yıl Anadolu Lisesi sayısını arttırıldığını belirterek, “Liseye geçiş sınavı kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları açıklandı. Yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yerleşemeyen öğrencilerimizin telaşa kapılmasına gerek yok. Bizler öğrencilerimizin ikinci tercihlerine yerleşebilmesi için elimizden geleni yapacağız. MESLEK LİSELERİNE YÖNLENDİRİYORUZ Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ortaokullarımızda kurulan Tercih Danışmanlığı bürolarına ilaveten, Müdürlüğümüz bünyesinde de Şube Müdürlerimiz başkanlığında Orta Öğretime Geçiş Sistemi hakkında tercih dönemi boyunca yönlendirme ve danışmanlık yapmak üzere hizmet verilmeye başlandı. Geçen sene Anadolu lisesi sayımız 4’tü. Bu sene Anadolu lisesi sayımız 6’ya çıktı. Anadolu lisesi yerleşmelerinde herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Öğrencilerimizi isteklerine göre meslek liselerine de yönlendiriyoruz. Açıkta kalan öğrencimiz olmayacak. NAKİL DÖNEMLERİ BAŞLAYACAK Hiçbir yere yerleşemeyen ya da istediği tercihlere girmeyenler için nakil dönemleri yapılacak. Nakiller iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Birinci nakil başvuru dönemi 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında olacak. İlk yerleştirmede yerel yerleştirme tercihlerinden birine yerleşen adayların tekrar tercih yapma zorunluluğu bulunmuyor. İkinci nakil başvuru dönemi ise 5-8 Ağustos tarihleri arasında. Birinci nakil başvurularına ek olarak ikinci nakil başvuruları döneminde öğrenciler isterlerse Merkezi Eğitim Merkezlerini de tercih listelerine ekleyebilecekler. Yerleştirmeye esas nakil döneminde bir okula yerleşemeyen öğrencilerin 19-23 Ağustos'ta il-ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekecek. Sonuçları ise 6 Eylül'de duyurulacak” dedi. HABER: KÜBRA AKABALI
Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulunarak, “Lise tercihlerinde açıkta öğrencimiz kalmayacak” dedi.

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulunarak, “Lise tercihlerinde açıkta öğrencimiz kalmayacak” dedi. Oğuz bu yıl Anadolu Lisesi sayısını arttırıldığını belirterek, “Liseye geçiş sınavı kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları açıklandı. Yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yerleşemeyen öğrencilerimizin telaşa kapılmasına gerek yok. Bizler öğrencilerimizin ikinci tercihlerine yerleşebilmesi için elimizden geleni yapacağız.

MESLEK LİSELERİNE YÖNLENDİRİYORUZ

Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ortaokullarımızda kurulan Tercih Danışmanlığı bürolarına ilaveten, Müdürlüğümüz bünyesinde de Şube Müdürlerimiz başkanlığında Orta Öğretime Geçiş Sistemi hakkında tercih dönemi boyunca yönlendirme ve danışmanlık yapmak üzere hizmet verilmeye başlandı. Geçen sene Anadolu lisesi sayımız 4’tü. Bu sene Anadolu lisesi sayımız 6’ya çıktı. Anadolu lisesi yerleşmelerinde herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Öğrencilerimizi isteklerine göre meslek liselerine de yönlendiriyoruz. Açıkta kalan öğrencimiz olmayacak.

NAKİL DÖNEMLERİ BAŞLAYACAK

Hiçbir yere yerleşemeyen ya da istediği tercihlere girmeyenler için nakil dönemleri yapılacak. Nakiller iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Birinci nakil başvuru dönemi 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında olacak. İlk yerleştirmede yerel yerleştirme tercihlerinden birine yerleşen adayların tekrar tercih yapma zorunluluğu bulunmuyor. İkinci nakil başvuru dönemi ise 5-8 Ağustos tarihleri arasında. Birinci nakil başvurularına ek olarak ikinci nakil başvuruları döneminde öğrenciler isterlerse Merkezi Eğitim Merkezlerini de tercih listelerine ekleyebilecekler. Yerleştirmeye esas nakil döneminde bir okula yerleşemeyen öğrencilerin 19-23 Ağustos'ta il-ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekecek. Sonuçları ise 6 Eylül'de duyurulacak” dedi.

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.