Açlık sınırı 2 bin 374 lira oldu..!

Ekonomi 27.04.2020 - 14:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Açlık sınırı 2 bin 374 lira oldu..!

Türk-İş, nisan ayında Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 345 liradan 2 bin 374 liraya yükseldiğini açıkladı. Türk-İş, nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı. Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, koronavirüsün olumsuz etkilerinin Türkiye'de de görüldüğü,  yaygınlaşan işsizlik ve yetersiz gelirin yoksul kesimlerin geçim koşullarını daha da kötüleştirdiği belirtildi. Açıklamada, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarının (açlık sınırı) bu ay 2 bin 374 lira olduğu kaydedildi. Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarının ise (yoksulluk sınırı) 7 bin 732 lira 91 kuruş olduğu aktarılan açıklamada, bekar bir çalışanın 'yaşama maliyeti'nin aylık 2 bin 883 lira 88 kuruş olarak hesaplandığı belirtildi. Açıklamaya göre, 'mutfak enflasyonu'ndaki değişim nisan ayı için şöyle oldu: “4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 1.23 oranında arttı. Yılın ilk 4 ayı itibarıyla fiyatlardaki artış yüzde 9.77 oranında oldu. Gıda enflasyonunda son 12 ay itibarıyla artış oranı yüzde 12.68 oldu. Yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 13.61 olarak hesaplandı."

Türk-İş, nisan ayında Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 345 liradan 2 bin 374 liraya yükseldiğini açıkladı.

Türk-İş, nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı. Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, koronavirüsün olumsuz etkilerinin Türkiye'de de görüldüğü,  yaygınlaşan işsizlik ve yetersiz gelirin yoksul kesimlerin geçim koşullarını daha da kötüleştirdiği belirtildi. Açıklamada, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarının (açlık sınırı) bu ay 2 bin 374 lira olduğu kaydedildi. Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarının ise (yoksulluk sınırı) 7 bin 732 lira 91 kuruş olduğu aktarılan açıklamada, bekar bir çalışanın 'yaşama maliyeti'nin aylık 2 bin 883 lira 88 kuruş olarak hesaplandığı belirtildi. Açıklamaya göre, 'mutfak enflasyonu'ndaki değişim nisan ayı için şöyle oldu: “4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 1.23 oranında arttı. Yılın ilk 4 ayı itibarıyla fiyatlardaki artış yüzde 9.77 oranında oldu. Gıda enflasyonunda son 12 ay itibarıyla artış oranı yüzde 12.68 oldu. Yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 13.61 olarak hesaplandı."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.