Açlık Sınırı Bin 781 TL

Ekonomi 07.02.2018 - 15:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Açlık Sınırı Bin 781 TL

Memur-Sen, Ocak'ta Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının bin 781 TL, yoksulluk sınırının ise 5 bin 84 TL olduğunu belirtti. Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre ocak ayında Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 781,29 TL, yoksulluk sınırının ise 5 bin 84,70 TL olarak tespit edildiğini dile getiren Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, "Yapılan araştırmaya göre ocak ayında aralık ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,33'lük bir düşüş yaşandı" dedi. EĞİTİM VE ULAŞIM MADDE FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANDI Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 5,16'lık bir artış olduğunu kaydeden İrğat, "Eğitim-kültür madde fiyatlarında aralık ayına göre değişimin yüzde 32,87 artışla kablo özel yayın hizmetleri, yüzde 20,88 artışla üniversite katkı payı, yüzde 13,69 artışla tiyatro madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 4,84 azalışla yurt dışı bir hafta ve daha fazla süreli turlar madde fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi. Ulaşım madde fiyatlarında yüzde 3,71'lik bir artış olduğu belirlendi. Aralık ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 25 artışla köprü geçiş ücreti, yüzde 19,86 artışla otoban geçiş ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında yüzde 11,74 azalışla şehir hatları vapur ücreti madde fiyatlarında düşüş gözlemlendi. Ocak ayında aralık ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,51'lik bir artış gözlenirken; ocak ayında aralık ayına göre barınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,15'lik bir artış oldu. Ocak ayında aralık ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 5,28'lik bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişimin yüzde 35,69 artışla derece madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte sağlık madde fiyatlarında Aralık ayına göre yüzde 0,85 azalışla ilaçlar madde fiyatında düşüş gözlemlendi" şeklinde konuştu.

Memur-Sen, Ocak'ta Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının bin 781 TL, yoksulluk sınırının ise 5 bin 84 TL olduğunu belirtti.

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre ocak ayında Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 781,29 TL, yoksulluk sınırının ise 5 bin 84,70 TL olarak tespit edildiğini dile getiren Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, "Yapılan araştırmaya göre ocak ayında aralık ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,33'lük bir düşüş yaşandı" dedi.

EĞİTİM VE ULAŞIM MADDE FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 5,16'lık bir artış olduğunu kaydeden İrğat, "Eğitim-kültür madde fiyatlarında aralık ayına göre değişimin yüzde 32,87 artışla kablo özel yayın hizmetleri, yüzde 20,88 artışla üniversite katkı payı, yüzde 13,69 artışla tiyatro madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 4,84 azalışla yurt dışı bir hafta ve daha fazla süreli turlar madde fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi. Ulaşım madde fiyatlarında yüzde 3,71'lik bir artış olduğu belirlendi. Aralık ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 25 artışla köprü geçiş ücreti, yüzde 19,86 artışla otoban geçiş ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında yüzde 11,74 azalışla şehir hatları vapur ücreti madde fiyatlarında düşüş gözlemlendi. Ocak ayında aralık ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,51'lik bir artış gözlenirken; ocak ayında aralık ayına göre barınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,15'lik bir artış oldu. Ocak ayında aralık ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 5,28'lik bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişimin yüzde 35,69 artışla derece madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte sağlık madde fiyatlarında Aralık ayına göre yüzde 0,85 azalışla ilaçlar madde fiyatında düşüş gözlemlendi" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.