GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Adaletin bu mu dünya?

Spor 17.01.2020 - 18:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Adaletin bu mu dünya?

Türkiye gündemine oturan, fotoğraf kareleri ile ulusal basında yer alan, bir oyuncunun yoğun bakıma alındığı, taraftarın sahaya indiği Arslanbey Gençlerbirliği Tayfunspor süper amatör küme maçı hakkında şok bir gelişme yaşandı. Disiplin kurulu ceza indirimine gitti, linç edilmek istenen Tayfunspor üstüne üstlük ceza aldı. Disiplin kurulunun dayanağı ise hakem ve gözlemci raporları. ÖLÜMDEN DÖNDÜ 5 MAÇ CEZA ALDI 5 Ocak tarihinde Arslanbey Gençlerbirliği ile Tayfunspor arasında oynanan süper amatör küme maçında çıkan olaylar spor gündemine damga vurmuştu. Taraftar sahaya inmiş Tayfunspor’dan 1 oyuncu yoğun bakımlık olmuş, 3 oyuncu da darp raporu almıştı. Hakem ve gözlemcinin raporları da oldukça tartışılmış ve disiplin kurulu Arslanbey stadını 12 maç kapama kararı almış, raporda adı geçen isimler hakkında da ek rapor istemişti. Ancak bir hafta sonra disiplin kurulu yaptığı değerlendirme hakem ve gözlemci raporlarına dayanarak akıllara zarar bir karara imza attı. Ölümden dönen, 3 gün yoğun bakımda kalan kaburgası kırılan, ciğerleri zarar gören ve beyin travması geçiren kaleci Sefa Tekdurmaz’a ve onu komalık eden oyuncuya aynı cezayı verdi. Disiplin kurulu bu karar kadar tartışılacak bir diğer kararı ise 12 maçlık saha kapatma cezası 3 maça indirildi. HAKEM VE GÖZLEMCİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ  Bu olaylar hakkında yazılı bir açıklama yapan kulüp avukatı Rıdvan Çiçek “Burada olayları tamamen saptırma bir durum söz konusudur. Sahada hak ve adaletle dağıtma hükmü bulunan hakem ve onun bu kararlarını tarafsız olarak yetkili merciye rapor etmekle yükümlü olan gözlemci suç işlemektedirler. Maç boyunca oyuncularımıza ağır hakaret ve küfürler eden taraftara vücut dilini kullanarak “yeter artık susun” yapan kalecimiz Sefa Tekdurmaz’a karşılaşma sonrasında öldürmeye teşebbüs eden, Arslanbey GB oyuncularını ve taraftarını önce Allah’a sonra Türk adaletine havale ediyoruz. O spor sahasında cinayet işlenebilirdi. Bugün 5 maç ceza verilen oyuncumuz aramızda olmayabilirdi. Fotoğraf karelerinin yanı sıra müsabakada yaşanan o dehşet anlarının da görüntüleri mevcuttur. Böylesine bir vahim olayı rapor eden hakem ve gözlemci hakkında yasal işlemler başlatacağız. Ayrıca böylesine adaletsizce bir rapor tutan gözlemci İHK başkanı sayın Orhan Gönen nasıl oluyor da bir hafta sonra yine kendisini Arslanbey GB maçına gözlemci olarak atıyor. Bunu Kocaeli spor camiasına nasıl açıklayabilir. Ne kadar etik bir durumdur? Kocaeli Disiplin kurulunun almış olduğu bu kararlara topyekûn itiraz edeceğiz. Bu olayı bir üst makama taşıyacağız. Ölümden dönen, pskolojik olarak büyük sıkıntılar yaşayan ve aileleri tarafından bize emanet edilen bu çocuklarımızın hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz.  Bu hak mücadelesinde tüm spor severlerden destek bekliyoruz”

Türkiye gündemine oturan, fotoğraf kareleri ile ulusal basında yer alan, bir oyuncunun yoğun bakıma alındığı, taraftarın sahaya indiği Arslanbey Gençlerbirliği Tayfunspor süper amatör küme maçı hakkında şok bir gelişme yaşandı. Disiplin kurulu ceza indirimine gitti, linç edilmek istenen Tayfunspor üstüne üstlük ceza aldı. Disiplin kurulunun dayanağı ise hakem ve gözlemci raporları.

ÖLÜMDEN DÖNDÜ 5 MAÇ CEZA ALDI

5 Ocak tarihinde Arslanbey Gençlerbirliği ile Tayfunspor arasında oynanan süper amatör küme maçında çıkan olaylar spor gündemine damga vurmuştu. Taraftar sahaya inmiş Tayfunspor’dan 1 oyuncu yoğun bakımlık olmuş, 3 oyuncu da darp raporu almıştı. Hakem ve gözlemcinin raporları da oldukça tartışılmış ve disiplin kurulu Arslanbey stadını 12 maç kapama kararı almış, raporda adı geçen isimler hakkında da ek rapor istemişti. Ancak bir hafta sonra disiplin kurulu yaptığı değerlendirme hakem ve gözlemci raporlarına dayanarak akıllara zarar bir karara imza attı. Ölümden dönen, 3 gün yoğun bakımda kalan kaburgası kırılan, ciğerleri zarar gören ve beyin travması geçiren kaleci Sefa Tekdurmaz’a ve onu komalık eden oyuncuya aynı cezayı verdi. Disiplin kurulu bu karar kadar tartışılacak bir diğer kararı ise 12 maçlık saha kapatma cezası 3 maça indirildi.

HAKEM VE GÖZLEMCİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

 Bu olaylar hakkında yazılı bir açıklama yapan kulüp avukatı Rıdvan Çiçek “Burada olayları tamamen saptırma bir durum söz konusudur. Sahada hak ve adaletle dağıtma hükmü bulunan hakem ve onun bu kararlarını tarafsız olarak yetkili merciye rapor etmekle yükümlü olan gözlemci suç işlemektedirler. Maç boyunca oyuncularımıza ağır hakaret ve küfürler eden taraftara vücut dilini kullanarak “yeter artık susun” yapan kalecimiz Sefa Tekdurmaz’a karşılaşma sonrasında öldürmeye teşebbüs eden, Arslanbey GB oyuncularını ve taraftarını önce Allah’a sonra Türk adaletine havale ediyoruz. O spor sahasında cinayet işlenebilirdi. Bugün 5 maç ceza verilen oyuncumuz aramızda olmayabilirdi. Fotoğraf karelerinin yanı sıra müsabakada yaşanan o dehşet anlarının da görüntüleri mevcuttur. Böylesine bir vahim olayı rapor eden hakem ve gözlemci hakkında yasal işlemler başlatacağız. Ayrıca böylesine adaletsizce bir rapor tutan gözlemci İHK başkanı sayın Orhan Gönen nasıl oluyor da bir hafta sonra yine kendisini Arslanbey GB maçına gözlemci olarak atıyor. Bunu Kocaeli spor camiasına nasıl açıklayabilir. Ne kadar etik bir durumdur? Kocaeli Disiplin kurulunun almış olduğu bu kararlara topyekûn itiraz edeceğiz. Bu olayı bir üst makama taşıyacağız. Ölümden dönen, pskolojik olarak büyük sıkıntılar yaşayan ve aileleri tarafından bize emanet edilen bu çocuklarımızın hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz.  Bu hak mücadelesinde tüm spor severlerden destek bekliyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.