AĞBABA’DAN CHP GEBZE’YE ZİYARET

Gebze 23.08.2016 - 17:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

AĞBABA’DAN CHP GEBZE’YE ZİYARET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, önceki gün CHP Gebze İlçe Binasında partililerle bir araya geldi. Ağbaba ile birlikte CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan da ziyarette yer aldı. Darbe sürecini incelemek için önce ilk olarak 12 Eylül 2010 tarihindeki referandumun incelenmesi gerektiğini kaydetti.

Ağbaba, “ Referandumda yargı bir cemaatin eline teslim edildi, biz CHP olarak dik gezmeliyiz çünkü sadece biz o dönem hayır kampanyası yaptık. O dönem Erdoğan’a okyanus ötesinden destek verenler ise şu an darbe yapanlardı. “ ifadesini kullandı.  BUNLAR KUMPAS DEDİK Referandum döneminde CHP dışında hiçbir partinin bu gidişata hayır diyemediğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Herkesin desteğini alarak, basını kullanarak referandumu kazandılar, ardından bir tane Atatürkçü hakim bırakmadılar, hakim ve savcı atadılar, o savcılar kumpas davalarıyla vatanına bağlı kalan subayları, paşaları cezaevine attı, Akın Öztürk Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. TSK’da komutanlar cezaevinde atıldı, bizler o zaman da söyledik bunlar kumpas dedik” dedi. SİYASİ SORUMLULAR NEREDE? Ağbaba konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki generallerin yarısına yakının Necdet Özel döneminde tasfiye edildiğini söyledi. Ağbaba, "Savaşta bile bu kadar kayıp vermeyen TSK, generallerinin yarısına yakınını Balyoz ve Askeri Casusluk kumpasıyla devretti. Şimdi 15 Temmuz bizim siyasi yaşamımızda, Türkiye tarihinde önemli bir dönüm noktası. 15 Temmuz'a nasıl gelindiğini anlamadığımız sürece 15 Temmuz'la hesaplaşamayız" dedi. Ağbaba, darbecilerin ve yardım edenlerin tutuklandığını belirtirken, "Bunun siyasi sorumluları neden yok? Bunun siyasi ayağı yok mu?" diye sordu. ATATÜRK POSTERLERİ SEVİNDİRİCİ Ülke olarak fabrika ayarlarına dönmemiz ve birlik içinde olmamız gerektiğini vurgulayan Ağbaba, “Kenetlenmemiz gerek, kurunun yanında yaşın da yanmasına izin vermeyiz, süreci izliyoruz, devletin içindeki çeteler ayıklansın, tarikatların devletin içinde işi yoktur, laikliğin önemini bir kez daha görmüş olduk. Mustafa Kemal’in kıymetini şimdi daha iyi anladılar, tüm parti binalarına Atatürk posterleri asıldı, bu çok güzel, Cemaatlere yakın kim varsa operasyonlar yapılıyor ama bu çetenin güçlenmesini sağlayan siyasi iktidardır” ifadesini kullandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, önceki gün CHP Gebze İlçe Binasında partililerle bir araya geldi. Ağbaba ile birlikte CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan da ziyarette yer aldı. Darbe sürecini incelemek için önce ilk olarak 12 Eylül 2010 tarihindeki referandumun incelenmesi gerektiğini kaydetti.

Ağbaba, “ Referandumda yargı bir cemaatin eline teslim edildi, biz CHP olarak dik gezmeliyiz çünkü sadece biz o dönem hayır kampanyası yaptık. O dönem Erdoğan’a okyanus ötesinden destek verenler ise şu an darbe yapanlardı. “ ifadesini kullandı.

 BUNLAR KUMPAS DEDİK

Referandum döneminde CHP dışında hiçbir partinin bu gidişata hayır diyemediğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Herkesin desteğini alarak, basını kullanarak referandumu kazandılar, ardından bir tane Atatürkçü hakim bırakmadılar, hakim ve savcı atadılar, o savcılar kumpas davalarıyla vatanına bağlı kalan subayları, paşaları cezaevine attı, Akın Öztürk Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. TSK’da komutanlar cezaevinde atıldı, bizler o zaman da söyledik bunlar kumpas dedik” dedi.

SİYASİ SORUMLULAR NEREDE?

Ağbaba konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki generallerin yarısına yakının Necdet Özel döneminde tasfiye edildiğini söyledi. Ağbaba, "Savaşta bile bu kadar kayıp vermeyen TSK, generallerinin yarısına yakınını Balyoz ve Askeri Casusluk kumpasıyla devretti. Şimdi 15 Temmuz bizim siyasi yaşamımızda, Türkiye tarihinde önemli bir dönüm noktası. 15 Temmuz'a nasıl gelindiğini anlamadığımız sürece 15 Temmuz'la hesaplaşamayız" dedi. Ağbaba, darbecilerin ve yardım edenlerin tutuklandığını belirtirken, "Bunun siyasi sorumluları neden yok? Bunun siyasi ayağı yok mu?" diye sordu.

ATATÜRK POSTERLERİ SEVİNDİRİCİ

Ülke olarak fabrika ayarlarına dönmemiz ve birlik içinde olmamız gerektiğini vurgulayan Ağbaba, “Kenetlenmemiz gerek, kurunun yanında yaşın da yanmasına izin vermeyiz, süreci izliyoruz, devletin içindeki çeteler ayıklansın, tarikatların devletin içinde işi yoktur, laikliğin önemini bir kez daha görmüş olduk. Mustafa Kemal’in kıymetini şimdi daha iyi anladılar, tüm parti binalarına Atatürk posterleri asıldı, bu çok güzel, Cemaatlere yakın kim varsa operasyonlar yapılıyor ama bu çetenin güçlenmesini sağlayan siyasi iktidardır” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.