Ağbal: OSB’ler artık vergi ödemeyecek!

05.06.2017 - 14:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Ağbal: OSB’ler artık vergi ödemeyecek!

Bakan Ağbal, OSB içerisinde bulunan işletmelerin bundan sonra belediyelere emlak vergisi ödemeyeceklerini söyleyerek, bunun işletmelerin maliyetlerini aşağıya çekeceğini belirtti Hükümet olarak bu dönemde önemli yapısal reformları hayata geçireceklerini dile getiren Bakan Ağbal, yani düzenlemeler ile birlikte Türkiye ekonomisinin daha çok güçleneceğini ve büyüyeceğini vurguladı. Gündemde olan Üretim Reform Paketi düzenlemesinin Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Ağbal, “Bu paket içerisinde çok sayıda yenilikler getiriyoruz. Bu paketle Organize Sanayi Bölgelerinin, Sanayi Sitelerinin kurulmasını basitleştiriyoruz. OSB’lerin kurulumu artık çok daha basit ve hızlı olacak. ARSA FİYATLARI OSB’lerde yatırım yapan firmalarımızın en büyük şikayet ettiği konu OSB alanı içerisinde arsa fiyatlarının çok yüksek olmasıydı. Yapmış olduğumuz yasal düzenleme ile OSB içerisinde satılacak taşınmazlara, yani arsalara maliyet artı belli bir kar oranı içinde sınır getiriyoruz. Yani OSB yönetimi artık maliyetten kopuk bir şekilde orada yüksek fiyatlarla sanayiciye arsa satamayacak” diye konuştu.  

Bakan Ağbal, OSB içerisinde bulunan işletmelerin bundan sonra belediyelere emlak vergisi ödemeyeceklerini söyleyerek, bunun işletmelerin maliyetlerini aşağıya çekeceğini belirtti

Hükümet olarak bu dönemde önemli yapısal reformları hayata geçireceklerini dile getiren Bakan Ağbal, yani düzenlemeler ile birlikte Türkiye ekonomisinin daha çok güçleneceğini ve büyüyeceğini vurguladı. Gündemde olan Üretim Reform Paketi düzenlemesinin Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Ağbal, “Bu paket içerisinde çok sayıda yenilikler getiriyoruz. Bu paketle Organize Sanayi Bölgelerinin, Sanayi Sitelerinin kurulmasını basitleştiriyoruz. OSB’lerin kurulumu artık çok daha basit ve hızlı olacak.

ARSA FİYATLARI

OSB’lerde yatırım yapan firmalarımızın en büyük şikayet ettiği konu OSB alanı içerisinde arsa fiyatlarının çok yüksek olmasıydı. Yapmış olduğumuz yasal düzenleme ile OSB içerisinde satılacak taşınmazlara, yani arsalara maliyet artı belli bir kar oranı içinde sınır getiriyoruz. Yani OSB yönetimi artık maliyetten kopuk bir şekilde orada yüksek fiyatlarla sanayiciye arsa satamayacak” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.