19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

AGD’den fetih coşkusu

Kocaeli 14.06.2019 - 18:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

AGD’den fetih coşkusu

Her yıl çeşitli etkinliklerle İstanbul’un fethini kutlayan Anadolu Gençlik Derneği, bu yıl da büyük bir organizasyona imza atıyor. Bu yıl; 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 18.00, İstanbul Esenler Stadı’nda gerçekleştirilecek Fetih ve Gençlik Şöleni, büyük bir coşkuya sahne olacak. Program öncesi bazı açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı, “Bilindiği üzere 29 Mayıs 2019 tarihi, İstanbul’un Fethi’nin 566.Yıldönümüdür. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği olarak yaklaşık 45 yıldır kutladığımız Fethin Yıldönümü’nü bu yıl 15 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’da İBB Esenler Stadyumu’nda kutlayacağız. Fethin yıldönümünü uzun bir aradan sonra İstanbul’da kutlayacak oluşumuz da bizim için ayrı bir heyecandır. PROGRAMA DAVET  Hicretin beşinci yılında gerçekleşen Hendek Savaşı öncesi Medine’nin etrafına hendekler kazılırken kimsenin kaldıramayacağı bir büyük taşa rastlanıldı. Müminler dediler ki: “Ya Resulullah! Biz bu taşı kaldıramıyoruz.’’ Bunun üzerine Efendimiz (sas) besmele çekti ve balyozla taşa vurunca taş parçalandı ve üç ayrı taş parçası üç ayrı istikamete gitti. Bu taşlar üç fethi simgeliyordu. Biri Mısır’ın fethini, biri İran’ın fethini, bir diğeri de İstanbul’un fethini. 15 Haziran Cumartesi günü, gün ışımadan özellikle Anadolu’dan gelen gençlerimiz sur içi İstanbul’da olacaklardır. Fetih Ve Gençlik Şölenimizden önce, her türlü sıkıntılı sürece rağmen kalpten kalbe aktarılan İstanbul’un manevi havasını soluyacaklardır.  Gençlerimiz, bu hareketin öncüleriyle buluşacak, akabinde stada akın edeceklerdir. Fetih ve Gençlik Şölenimiz Saat 18.00’da İBB Esenler Stadyumu’nda başlayacaktır. Bu coşkuya ortak olmak isteyen tüm Kocaelili kardeşlerimizi, fetih ruhunu yeniden ihya edecek programımıza davet ediyorum. Bütün ilçelerimizden araçlar kaldırılacaktır” dedi.

Her yıl çeşitli etkinliklerle İstanbul’un fethini kutlayan Anadolu Gençlik Derneği, bu yıl da büyük bir organizasyona imza atıyor. Bu yıl; 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 18.00, İstanbul Esenler Stadı’nda gerçekleştirilecek Fetih ve Gençlik Şöleni, büyük bir coşkuya sahne olacak. Program öncesi bazı açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı, “Bilindiği üzere 29 Mayıs 2019 tarihi, İstanbul’un Fethi’nin 566.Yıldönümüdür. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği olarak yaklaşık 45 yıldır kutladığımız Fethin Yıldönümü’nü bu yıl 15 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’da İBB Esenler Stadyumu’nda kutlayacağız. Fethin yıldönümünü uzun bir aradan sonra İstanbul’da kutlayacak oluşumuz da bizim için ayrı bir heyecandır.

PROGRAMA DAVET

 Hicretin beşinci yılında gerçekleşen Hendek Savaşı öncesi Medine’nin etrafına hendekler kazılırken kimsenin kaldıramayacağı bir büyük taşa rastlanıldı. Müminler dediler ki: “Ya Resulullah! Biz bu taşı kaldıramıyoruz.’’ Bunun üzerine Efendimiz (sas) besmele çekti ve balyozla taşa vurunca taş parçalandı ve üç ayrı taş parçası üç ayrı istikamete gitti. Bu taşlar üç fethi simgeliyordu. Biri Mısır’ın fethini, biri İran’ın fethini, bir diğeri de İstanbul’un fethini. 15 Haziran Cumartesi günü, gün ışımadan özellikle Anadolu’dan gelen gençlerimiz sur içi İstanbul’da olacaklardır. Fetih Ve Gençlik Şölenimizden önce, her türlü sıkıntılı sürece rağmen kalpten kalbe aktarılan İstanbul’un manevi havasını soluyacaklardır.  Gençlerimiz, bu hareketin öncüleriyle buluşacak, akabinde stada akın edeceklerdir. Fetih ve Gençlik Şölenimiz Saat 18.00’da İBB Esenler Stadyumu’nda başlayacaktır. Bu coşkuya ortak olmak isteyen tüm Kocaelili kardeşlerimizi, fetih ruhunu yeniden ihya edecek programımıza davet ediyorum. Bütün ilçelerimizden araçlar kaldırılacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.