Ak Çayırova'da “Kudüs” Konuşuldu

Çayırova 28.12.2017 - 14:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Ak Çayırova'da “Kudüs” Konuşuldu

AK Parti Çayırova İlçe Başkanlığı, İlahiyatçı Yazar Yakup Ayaz'ın sunumuyla "Geçmişten Günümüze Kudüs konulu konferans düzenledi.

Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen programa Çayırovalılar yoğun ilgi gösterirken, program Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başladı. “Komutanı Hz. Muhammed (sav) olan ümmet boyun eğmez. ‘Git evladım şehadet sana nasip olsun’ diyen Kudüslü anneleri yenemezsiniz” diyerek açılış konuşmasını yapan AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür, Kudüs’ün öneminden bahsederek, Kudüs Kırmızı çizgimizdir” dedi. Başkan Gür, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan sadece bizlerin değil, ümmetin de umudu. Onun önderliği sayesinde Müslüman toplumlar bir araya gelerek Kudüs’e sahip çıkıldı. Bizlerde tıpkı Cumhur-u Reisimiz gibi, Kudüs üzerindeki duyarlılığımızı sürdürmeye, konunun hassasiyetle gündemde kalmasına itina gösteriyoruz.” dedi. Ayaz, Kudüs’ün Öneminden Bahsetti Tarihsel süreçte Kudüs’ün önemine dikkat çeken Ayaz, Kudüs’ün Türkiye ve orta doğudaki önemi hakkında görüşlerini aktardı. Ayaz, Kudüs şehrinin Türk ve İslam coğrafyası üzerine önemini vurgulayarak, Haçlı Seferleri, şehre hükmeden ülkeler ve tarihi süreçte bu ülkelerin şehir üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi. Ortadoğu’da kalıcı barışın sağlanmasının başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olduğunu ifade eden Ayaz: "Bu dava kutsal bir dava. Yarım asırdır işgal altında olan Filistin, tüm Müslümanlar için kanayan ortak bir yara. Filistin halkı kendi topraklarında sürgün. Bunu her fırsatta ve her platformda dile getirmeli ve bu mücadelenin birer neferi olmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Filistin’e sahip çıkmak sadece Filistinli çocukların görevi değil, tüm Müslümanların müşterek vazifesidir. İki devletli çözüm, aynı zamanda uluslararası toplumun Filistin halkına karşı tarihi bir yükümlülüğüdür" dedi.
AK Parti Çayırova İlçe Başkanlığı, İlahiyatçı Yazar Yakup Ayaz'ın sunumuyla "Geçmişten Günümüze Kudüs konulu konferans düzenledi.

Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen programa Çayırovalılar yoğun ilgi gösterirken, program Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başladı. “Komutanı Hz. Muhammed (sav) olan ümmet boyun eğmez. ‘Git evladım şehadet sana nasip olsun’ diyen Kudüslü anneleri yenemezsiniz” diyerek açılış konuşmasını yapan AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür, Kudüs’ün öneminden bahsederek, Kudüs Kırmızı çizgimizdir” dedi. Başkan Gür, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan sadece bizlerin değil, ümmetin de umudu. Onun önderliği sayesinde Müslüman toplumlar bir araya gelerek Kudüs’e sahip çıkıldı. Bizlerde tıpkı Cumhur-u Reisimiz gibi, Kudüs üzerindeki duyarlılığımızı sürdürmeye, konunun hassasiyetle gündemde kalmasına itina gösteriyoruz.” dedi.

Ayaz, Kudüs’ün Öneminden Bahsetti

Tarihsel süreçte Kudüs’ün önemine dikkat çeken Ayaz, Kudüs’ün Türkiye ve orta doğudaki önemi hakkında görüşlerini aktardı. Ayaz, Kudüs şehrinin Türk ve İslam coğrafyası üzerine önemini vurgulayarak, Haçlı Seferleri, şehre hükmeden ülkeler ve tarihi süreçte bu ülkelerin şehir üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi. Ortadoğu’da kalıcı barışın sağlanmasının başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olduğunu ifade eden Ayaz: "Bu dava kutsal bir dava. Yarım asırdır işgal altında olan Filistin, tüm Müslümanlar için kanayan ortak bir yara. Filistin halkı kendi topraklarında sürgün. Bunu her fırsatta ve her platformda dile getirmeli ve bu mücadelenin birer neferi olmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Filistin’e sahip çıkmak sadece Filistinli çocukların görevi değil, tüm Müslümanların müşterek vazifesidir. İki devletli çözüm, aynı zamanda uluslararası toplumun Filistin halkına karşı tarihi bir yükümlülüğüdür" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.