19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ak Darıca Bilican'ı Dinledi!

Darıca 18.04.2018 - 14:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Ak Darıca Bilican'ı Dinledi!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52'si tutuklu, 12'si firari 86 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmayı AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve yönetim kurulu üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da takip etti. Darbe girişiminde seyre çıkarılan Gölcük Donanma Komutanlığı TCG Turgutreis Gemisi Komutanı olarak görev yapan ve hala bu görevi yürüten Kurmay Albay Mevlüt Savaş Bilican, tanık olarak ifade verdi. BİLİCAN KONUŞTU Firari sanık eski Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay tarafından Sabotaja Karşı Koyma (SABKOR) alarmı verildiğini ve gemilerin onun emriyle seyre kaldırıldığını öğrendiğini anlatan Bilican, şöyle konuştu: "Daha sonra Ayhan Bay'ın makamına gittim. Kendisine 'Gemileri seyre kaldırmışsınız. Komutanı olduğum gemi benden habersiz kalkmış. Bu nasıl olur' diye sordum. O da bana, 'Sen git yat. Gemiler 2 saat sonra gelecek' diye cevap verdi. Bu söylediği tamamen teamüllere aykırı bir şeydi. Gemi komutanına nasıl böyle bir şey söylenir. Anormal bir şeylerin olduğunu anladım. "Tanık Bilican, Harp Filosu Komutanı Tümamiral Ahmet İskender Yıldırım'ın makamında olmadığını, odanın lambalarının kapalı olduğunu gördüğünü ifade ederek, SABKOR alarmının verildiği bir zamanda, Harp Filosu Komutanının yerinde olmamasının endişelerini iyice arttırdığını söyledi. Emri altındaki personeli toplayarak, gereken bilgilendirmeleri yaptığını kaydeden Bilican, emirleri WhatsApp'tan kurduğu gruptan vereceğini söylediğini kaydetti.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52'si tutuklu, 12'si firari 86 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmayı AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve yönetim kurulu üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da takip etti. Darbe girişiminde seyre çıkarılan Gölcük Donanma Komutanlığı TCG Turgutreis Gemisi Komutanı olarak görev yapan ve hala bu görevi yürüten Kurmay Albay Mevlüt Savaş Bilican, tanık olarak ifade verdi.

BİLİCAN KONUŞTU

Firari sanık eski Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay tarafından Sabotaja Karşı Koyma (SABKOR) alarmı verildiğini ve gemilerin onun emriyle seyre kaldırıldığını öğrendiğini anlatan Bilican, şöyle konuştu: "Daha sonra Ayhan Bay'ın makamına gittim. Kendisine 'Gemileri seyre kaldırmışsınız. Komutanı olduğum gemi benden habersiz kalkmış. Bu nasıl olur' diye sordum. O da bana, 'Sen git yat. Gemiler 2 saat sonra gelecek' diye cevap verdi. Bu söylediği tamamen teamüllere aykırı bir şeydi. Gemi komutanına nasıl böyle bir şey söylenir. Anormal bir şeylerin olduğunu anladım. "Tanık Bilican, Harp Filosu Komutanı Tümamiral Ahmet İskender Yıldırım'ın makamında olmadığını, odanın lambalarının kapalı olduğunu gördüğünü ifade ederek, SABKOR alarmının verildiği bir zamanda, Harp Filosu Komutanının yerinde olmamasının endişelerini iyice arttırdığını söyledi. Emri altındaki personeli toplayarak, gereken bilgilendirmeleri yaptığını kaydeden Bilican, emirleri WhatsApp'tan kurduğu gruptan vereceğini söylediğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.