AK PARTİLİLERE HAKARET ETTİ; 3 Yıl 9 Ay Hapis!

30.05.2020 - 14:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

AK PARTİLİLERE HAKARET ETTİ; 3 Yıl 9 Ay Hapis!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partililere hakaret eden Mehmet Avcı’ya, halkı kin ve nefrete teşvikten 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Vatanseverler Hareketi Derneği Başkanı Mehmet Avcı, yaklaşık 7 ay önce Anıtkabir’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sloganı atan gençlere yönelik skandal ifadeler kullanmış ve yine Cumhurbaşkanı ve AK Parti mensupları hakkında hakaret içerir videolar paylaşmıştı. Söz konusu söylemler nedeniyle AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve ilçe başkanları başta olmak üzere, teşkilatlardan geniş bir katılımla 16 Kasım 2019’da şahıs hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Bu tarihten beri tutuklu bulunan Mehmet Avcı hakkında cuma günü Kocaeli 1.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava sonuçlandı. Sanığın Segbis ifadesinin alındığı duruşmada AK Parti adına AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Av.Alper Doğan ile AK Parti İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney katılarak şikayetlerinin devam ettiğini beyanla sanığın cezalandırılmasını talep etti. Yapılan yargılama neticesinde Mahkeme, Mehmet Avcı hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan 2 yıl, suçun basın yoluyla işlenmesi nedeniyle cezanın yarı oranında arttırılarak 3 yıl, suçun birden fazla işlenmiş olması nedeniyle sonuç olarak 3 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Hükümle beraber sanığın cezaevinde kaldığı süre dikkate alınarak, tahliyesine karar verildi. TEHDİTİÇERİKLİ SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Mehmet Avcı toplumda derin infial ve öfke oluşturan paylaşımlarıyla AK Parti ve partililere ağza alınmayacak ağır hakaretlerle saldırmıştır. Sözleri son derece çirkin, ahlak ve edep dışıdır. Mehmet Avcı, bu paylaşımlarıyla milyonlarca üyesi bulunan, halkın büyük çoğunluğunun desteğini alan AK Parti'ye, partinin liderine ve mensuplarına karşı galiz ve katlanılması mümkün olmayan saldırıda bulunmuştu. Bilindiği üzere sanığın eylemi neticesinde teşkilat mensuplarımız ile birlikte suç duyurusunda bulunmuştuk. Yapılan soruşturma neticesinde şahıs hakkında halkı kin ve nefrete alenen tahrik etmek suçundan dolayı dava açılmış ve yapılan yargılama neticesinde de suçu sabit görülerek cezalandırılmasına karar verilmiştir. Dileriz verilen bu karar ile demokratik ülkelerde eleştirinin, özgür düşüncenin, fikir beyanının en doğal hak olduğu ancak hakaret ve tehdit içerikli saldırıların asla kabul edilemeyeceği ve cezalandırılacağı bir kez daha anlaşılmıştır” dedi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partililere hakaret eden Mehmet Avcı’ya, halkı kin ve nefrete teşvikten 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
Vatanseverler Hareketi Derneği Başkanı Mehmet Avcı, yaklaşık 7 ay önce Anıtkabir’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sloganı atan gençlere yönelik skandal ifadeler kullanmış ve yine Cumhurbaşkanı ve AK Parti mensupları hakkında hakaret içerir videolar paylaşmıştı. Söz konusu söylemler nedeniyle AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve ilçe başkanları başta olmak üzere, teşkilatlardan geniş bir katılımla 16 Kasım 2019’da şahıs hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Bu tarihten beri tutuklu bulunan Mehmet Avcı hakkında cuma günü Kocaeli 1.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava sonuçlandı. Sanığın Segbis ifadesinin alındığı duruşmada AK Parti adına AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Av.Alper Doğan ile AK Parti İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney katılarak şikayetlerinin devam ettiğini beyanla sanığın cezalandırılmasını talep etti. Yapılan yargılama neticesinde Mahkeme, Mehmet Avcı hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan 2 yıl, suçun basın yoluyla işlenmesi nedeniyle cezanın yarı oranında arttırılarak 3 yıl, suçun birden fazla işlenmiş olması nedeniyle sonuç olarak 3 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Hükümle beraber sanığın cezaevinde kaldığı süre dikkate alınarak, tahliyesine karar verildi.
TEHDİTİÇERİKLİ SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Mehmet Avcı toplumda derin infial ve öfke oluşturan paylaşımlarıyla AK Parti ve partililere ağza alınmayacak ağır hakaretlerle saldırmıştır. Sözleri son derece çirkin, ahlak ve edep dışıdır. Mehmet Avcı, bu paylaşımlarıyla milyonlarca üyesi bulunan, halkın büyük çoğunluğunun desteğini alan AK Parti'ye, partinin liderine ve mensuplarına karşı galiz ve katlanılması mümkün olmayan saldırıda bulunmuştu. Bilindiği üzere sanığın eylemi neticesinde teşkilat mensuplarımız ile birlikte suç duyurusunda bulunmuştuk. Yapılan soruşturma neticesinde şahıs hakkında halkı kin ve nefrete alenen tahrik etmek suçundan dolayı dava açılmış ve yapılan yargılama neticesinde de suçu sabit görülerek cezalandırılmasına karar verilmiştir. Dileriz verilen bu karar ile demokratik ülkelerde eleştirinin, özgür düşüncenin, fikir beyanının en doğal hak olduğu ancak hakaret ve tehdit içerikli saldırıların asla kabul edilemeyeceği ve cezalandırılacağı bir kez daha anlaşılmıştır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.