GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Akar: “Gebze Büyükşehir’i de katladı”

Gebze 03.10.2019 - 10:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Akar: “Gebze Büyükşehir’i de katladı”

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Belediyelere ilişkin yaptığı her açıklama da Gebze Belediyesi ayrıntısı dikkat çekiyor. Daha önce borçları, araç kiralamaları ve gayrimenkul satışları ile dikkat çeken Gebze Belediyesi bu defa da temsil ve ağırlama giderleri ile adeta tüm belediyeleri ezdi geçti.

AKAR AÇIKLADIKÇA, GEBZE AÇIĞA ÇIKIYOR Son olarak Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin temsil ve ağırlama giderlerini mercek altına alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, kendisine verilen cevaplara ilişkin açıklama da bulundu. Akar açıklamasında Gebze Belediyesinin faaliyet raporundaki rakamlar ile kendisine verilen yanıttaki rakamların çelişkili olduğuna dikkat çekerek, daha Belediye ne harcadığını ne yaptığını bilmiyor, bu kadar israfın savurganlığın nasıl olduğu da bu şekilde ortaya çıkıyor” dedi. Akar, Gebze Belediyesi faaliyet raporlarındaki temsil ve ağırlama giderlerinin 2014- 2019 yılları arasında toplam 23 Milyon 700 Bin TL’nin üstünde olduğunu ancak Gebze Belediyesinin kendisine vermiş olduğu cevapta bu giderlerin toplam 9 Milyon TL olarak belirtildiğini söyledi. NE AĞIRLADINIZ BÖYLE Gebze Belediyesinin kendisine verdiği cevabın faaliyet raporlarındaki rakamlarla çelişkili ve yanıltıcı olduğunun altını çizen Akar, bakıyoruz Büyükşehir Belediyesi 2014-2019 yılları arasında Temsil ve Ağırlama giderleri olarak 5.5 Milyon TL ödenek ayırırken 3,75 Milyon TL’sini kullanmış ancak diğer taraftan Gebze Belediyesi faaliyet raporlarındaki rakamla 23 Milyon 750 Bin TL, bana yazılı olarak vermiş olduğu cevabında ise 9 Milyon TL harcama yapmış. YENİ BAŞKAN RAPORLARDAN MI HABERSİZ Haydar Akar açıklamasında, “Şimdi sormak gerekiyor hangi organizasyonları yaptınız, bu paraları nereye harcadınız? Ve nedense Belediyelerle ilgili yaptığımız her sorgulama ve araştırma da İlçelerde Gebze Belediyesi ön plana çıkıyor. En borçlu İlçe Belediyesi, en fazla araç kiralaması yapan, gayrimenkul satıp 76 Milyon TL gelir elde eden, şimdi de temsil ve ağırlama giderleri ile yine rakipsiz yine batık bir Belediye ortaya çıkıyor. Bu rakamları ve ortaya çıkan tabloyu bugün paylaşıyoruz ve Gebzeli vatandaşların nasıl yıllarının heba edildiğini görmelerini istiyoruz. Yeni Başkanın da neler yapacağını yakından takip edeceğiz. Başkan görevi devraldı fakat ya faaliyet raporlarından haberi yok ya da kendisine harcamalara ilişkin bilgiler verilmiyor. Nerden bakarsak bakalım tutarsızlık ..Amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil, ancak Gebzeli vatandaşların haklarını da sonuna kadar savunacağız, her kuruşun takibini de yapacağız.” dedi.
CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Belediyelere ilişkin yaptığı her açıklama da Gebze Belediyesi ayrıntısı dikkat çekiyor. Daha önce borçları, araç kiralamaları ve gayrimenkul satışları ile dikkat çeken Gebze Belediyesi bu defa da temsil ve ağırlama giderleri ile adeta tüm belediyeleri ezdi geçti.

AKAR AÇIKLADIKÇA, GEBZE AÇIĞA ÇIKIYOR

Son olarak Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin temsil ve ağırlama giderlerini mercek altına alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, kendisine verilen cevaplara ilişkin açıklama da bulundu. Akar açıklamasında Gebze Belediyesinin faaliyet raporundaki rakamlar ile kendisine verilen yanıttaki rakamların çelişkili olduğuna dikkat çekerek, daha Belediye ne harcadığını ne yaptığını bilmiyor, bu kadar israfın savurganlığın nasıl olduğu da bu şekilde ortaya çıkıyor” dedi. Akar, Gebze Belediyesi faaliyet raporlarındaki temsil ve ağırlama giderlerinin 2014- 2019 yılları arasında toplam 23 Milyon 700 Bin TL’nin üstünde olduğunu ancak Gebze Belediyesinin kendisine vermiş olduğu cevapta bu giderlerin toplam 9 Milyon TL olarak belirtildiğini söyledi.

NE AĞIRLADINIZ BÖYLE

Gebze Belediyesinin kendisine verdiği cevabın faaliyet raporlarındaki rakamlarla çelişkili ve yanıltıcı olduğunun altını çizen Akar, bakıyoruz Büyükşehir Belediyesi 2014-2019 yılları arasında Temsil ve Ağırlama giderleri olarak 5.5 Milyon TL ödenek ayırırken 3,75 Milyon TL’sini kullanmış ancak diğer taraftan Gebze Belediyesi faaliyet raporlarındaki rakamla 23 Milyon 750 Bin TL, bana yazılı olarak vermiş olduğu cevabında ise 9 Milyon TL harcama yapmış.

YENİ BAŞKAN RAPORLARDAN MI HABERSİZ

Haydar Akar açıklamasında, “Şimdi sormak gerekiyor hangi organizasyonları yaptınız, bu paraları nereye harcadınız? Ve nedense Belediyelerle ilgili yaptığımız her sorgulama ve araştırma da İlçelerde Gebze Belediyesi ön plana çıkıyor. En borçlu İlçe Belediyesi, en fazla araç kiralaması yapan, gayrimenkul satıp 76 Milyon TL gelir elde eden, şimdi de temsil ve ağırlama giderleri ile yine rakipsiz yine batık bir Belediye ortaya çıkıyor. Bu rakamları ve ortaya çıkan tabloyu bugün paylaşıyoruz ve Gebzeli vatandaşların nasıl yıllarının heba edildiğini görmelerini istiyoruz. Yeni Başkanın da neler yapacağını yakından takip edeceğiz. Başkan görevi devraldı fakat ya faaliyet raporlarından haberi yok ya da kendisine harcamalara ilişkin bilgiler verilmiyor. Nerden bakarsak bakalım tutarsızlık ..Amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil, ancak Gebzeli vatandaşların haklarını da sonuna kadar savunacağız, her kuruşun takibini de yapacağız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.