Akar, Gebze’deki kiralık araçların peşinde!

Gebze 04.08.2019 - 11:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Akar, Gebze’deki kiralık araçların peşinde!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze Belediyesi’nin kiralamış olduğu araçların peşine düştü, AK Parti belediyelerinin gırtlağına kadar borçlu olduğunu ancak israftan vazgeçmediğini belirtti.

Yerel seçimler sonrasında özellikle AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerin borçları gündeme gelirken seçim sonrasında CHP’ye geçen belediyelerin araçlarına dahi haciz işlemi gerçekleşmişti. Kocaeli’ndeki belediyelerin borçlarını mercek altına alan CHP PM üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze Belediyesi’nin borçlarına ve kiralamış oldukları binek araçlara dikkat çekti. 2018 yılı sonu itibari ile Gebze Belediyesinin borcunun 429 milyon TL olduğunu belirten Akar, AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerde araçlara dahi haciz işlemlerinin başladığının altını çizerek “Gebze Belediyesi gırtlağa kadar borç içindeyken araç saltanatına devam ediyor” dedi. AKAR, O ARAÇLARIN PEŞİNDE Gebze Belediyesine kiralamış oldukları binek araçları soran Akar, aldığı cevapta kiralık araçlardan yalnızca binek araçların sayısının 3 müdürlük için 82 olduğunu ve bunlara ödenen tutarın sadece 2018 yılı için toplam 2 milyon TL’ye yakın olduğunu söyledi. Akar, Gebze Belediyesinin yalnızca Destek Hizmetleri Müdürlüğünün 69 binek araç kiralamasının düşündürücü olduğunu belirterek borç içinde yüzen bir belediyenin bu saltanattan vazgeçmeyerek 35 ay da Destek Hizmetleri Müdürlüğünün bu binek araçlarına 4 milyon 110 bin TL ödemesinin israf olduğunun altını çizdi. GÖNÜL DEĞİL İSRAF BELEDİYECİLİĞİ Gebze Belediyesinden kiralık bu araçları kimlere tahsis ettiğini ve hangi marka ve modellerde olduklarını soran Akar, bu konunun takipçisi olacağını kaydetti. Diğer belediyelere de aynı soruları yönelten Akar, tablonun AK Parti belediyelerinde değişeceğini düşünmediğini, AK Parti’de israfın Saray’dan başlayıp en küçük belediyelere kadar sirayet eden bir gelenek haline geldiğini söylerken “Onların gönül değil israf belediyeciliği yaptığının örneklerini de CHP olarak kazandığımız belediyelerde ne yazık ki görüyoruz. Hatta iktidar ortağı MHP’li yeni başkanlar bile AK Parti’den aldıkları belediyeler için enkaz devraldıklarını rahatlıkla söyleyebilmektedirler” dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze Belediyesi’nin kiralamış olduğu araçların peşine düştü, AK Parti belediyelerinin gırtlağına kadar borçlu olduğunu ancak israftan vazgeçmediğini belirtti.

Yerel seçimler sonrasında özellikle AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerin borçları gündeme gelirken seçim sonrasında CHP’ye geçen belediyelerin araçlarına dahi haciz işlemi gerçekleşmişti. Kocaeli’ndeki belediyelerin borçlarını mercek altına alan CHP PM üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze Belediyesi’nin borçlarına ve kiralamış oldukları binek araçlara dikkat çekti. 2018 yılı sonu itibari ile Gebze Belediyesinin borcunun 429 milyon TL olduğunu belirten Akar, AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerde araçlara dahi haciz işlemlerinin başladığının altını çizerek “Gebze Belediyesi gırtlağa kadar borç içindeyken araç saltanatına devam ediyor” dedi.

AKAR, O ARAÇLARIN PEŞİNDE

Gebze Belediyesine kiralamış oldukları binek araçları soran Akar, aldığı cevapta kiralık araçlardan yalnızca binek araçların sayısının 3 müdürlük için 82 olduğunu ve bunlara ödenen tutarın sadece 2018 yılı için toplam 2 milyon TL’ye yakın olduğunu söyledi. Akar, Gebze Belediyesinin yalnızca Destek Hizmetleri Müdürlüğünün 69 binek araç kiralamasının düşündürücü olduğunu belirterek borç içinde yüzen bir belediyenin bu saltanattan vazgeçmeyerek 35 ay da Destek Hizmetleri Müdürlüğünün bu binek araçlarına 4 milyon 110 bin TL ödemesinin israf olduğunun altını çizdi.

GÖNÜL DEĞİL İSRAF BELEDİYECİLİĞİ

Gebze Belediyesinden kiralık bu araçları kimlere tahsis ettiğini ve hangi marka ve modellerde olduklarını soran Akar, bu konunun takipçisi olacağını kaydetti. Diğer belediyelere de aynı soruları yönelten Akar, tablonun AK Parti belediyelerinde değişeceğini düşünmediğini, AK Parti’de israfın Saray’dan başlayıp en küçük belediyelere kadar sirayet eden bir gelenek haline geldiğini söylerken “Onların gönül değil israf belediyeciliği yaptığının örneklerini de CHP olarak kazandığımız belediyelerde ne yazık ki görüyoruz. Hatta iktidar ortağı MHP’li yeni başkanlar bile AK Parti’den aldıkları belediyeler için enkaz devraldıklarını rahatlıkla söyleyebilmektedirler” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.