GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Akçaray 400 Kamera ile uzaktan kontrol ediliyor

Kocaeli 25.10.2020 - 12:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Akçaray 400 Kamera ile uzaktan kontrol ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark A.Ş. Akçaray Kontrol merkezi sayesinde Akçaray’ı 7-24 gözetliyor. UlaşımPark Genel Müdürlüğünde bulunan Akçaray kontrol merkezi, Akçaray tramvaylarını ve istasyonlarını sürekli düzenli olarak izliyor. Merkez, tramvayların makas kurulumlarını, araç arızalarının bildirimini, araç takip sisteminin takibi, yolcuların güvenliği, ek sefer yönlendirilmesi, temizlik, hat güvenliği, sefer planlaması, çalışma çizelgesi, raporlama kısacası birçok farklı görevin yürütüldüğü bir tesis olarak hizmet sağlıyor. 7-24 AKTİF Tramvay hizmete alındığı günden itibaren 7 gün 24 saat çalışmakta olan kontrol merkezi, görevine titizlikle devam ediyor. Vatandaşların güvenli yolculuk yapmaları için tramvay içi ve dışında toplam 400 kamera bulunuyor. Uzaktan izleme yöntemiyle hizmet verilen tüm istasyon, durak ve tramvay içini izleyebilen sistemin başında olan çalışanlar büyük bir titizlikle görevlerini sürdürüyor UZAKTAN KONTROL Akçaray kontrol merkezi kameralar ve uzaktan erişim sağlanabilen sistemleri sayesinde istasyon ve tramvaylara rahatlıkla erişebiliyor. Araç içi ya da istasyon yoğunluk sağlandığı anda anında ek sefer yönlendirerek vatandaşların sağlıklı yolculuk yapmaları sağlanıyor. SCADA SİSTEMİ Uzaktan hattın Scada(enerji) sisteminin kontrolü de tramvay kontrol merkezi tarafından sağlanıyor. Toplamda 2 farklı bölgeden gelen elektrik trafolara iletiliyor ve Scada sistemi sayesinde tramvay hattına iletilerek yönetiliyor, acil durumlarda ve elektrikle alakalı bir sorun yaşamaması için 7/24 izleniyor. Kurulan profesyonel sistem sayesinde hattın ve tramvayın tüm elektriği bilgilendirme ekranlarına yansıtılıyor. Hatta kesinti ya da elektriksel bir problem olduğunda 1 tuşla tüm hattın elektriğini kesebiliyor, 1 tuşla da tüm hatta rahatlıkla elektrik verebiliyor GECE TEMİZLİK KONTROLÜ Gece sefer bitiminde gerçekleştirilen temizlik kontrolünü de tramvay kontrol merkezi yapıyor. İtina ile yapılan temizlik teker teker kontrol edilerek araç içerisinde en ufak toz dahi kalmasına müsaade edilmiyor. Sefere çıkmadan tüm araçların fabrikadan çıktığı gibi tertemiz bir şekilde hatta gönderiliyor. Kontrol merkezi araçlarının a dan z ye tüm kontrolünü yapıyor. GÜVENLİK VE VATMANLARIN ÇALIŞMA PLANI Güvenlik ve vatmanların çalışma sistemi de bu ekip tarafından gerçekleştiriliyor. İzinleri molaları ya da çalışma sistemi aylık olarak çıkartılarak vatman ve güvenliklere dağıtılıyor. İstasyonlarda çalışan güvenliklerin hangi istasyonda hangi gün çalışacağı, yemek molaları, ihtiyaç molaları telsizler aracılığı ile sağlanıyor. Vatmanların sefer ve sefer bitiminde yaşadığı tüm sorun ya da sorular bu birime iletilerek çözüme kavuşturuluyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark A.Ş. Akçaray Kontrol merkezi sayesinde Akçaray’ı 7-24 gözetliyor. UlaşımPark Genel Müdürlüğünde bulunan Akçaray kontrol merkezi, Akçaray tramvaylarını ve istasyonlarını sürekli düzenli olarak izliyor. Merkez, tramvayların makas kurulumlarını, araç arızalarının bildirimini, araç takip sisteminin takibi, yolcuların güvenliği, ek sefer yönlendirilmesi, temizlik, hat güvenliği, sefer planlaması, çalışma çizelgesi, raporlama kısacası birçok farklı görevin yürütüldüğü bir tesis olarak hizmet sağlıyor.

7-24 AKTİF

Tramvay hizmete alındığı günden itibaren 7 gün 24 saat çalışmakta olan kontrol merkezi, görevine titizlikle devam ediyor. Vatandaşların güvenli yolculuk yapmaları için tramvay içi ve dışında toplam 400 kamera bulunuyor. Uzaktan izleme yöntemiyle hizmet verilen tüm istasyon, durak ve tramvay içini izleyebilen sistemin başında olan çalışanlar büyük bir titizlikle görevlerini sürdürüyor

UZAKTAN KONTROL

Akçaray kontrol merkezi kameralar ve uzaktan erişim sağlanabilen sistemleri sayesinde istasyon ve tramvaylara rahatlıkla erişebiliyor. Araç içi ya da istasyon yoğunluk sağlandığı anda anında ek sefer yönlendirerek vatandaşların sağlıklı yolculuk yapmaları sağlanıyor.

SCADA SİSTEMİ

Uzaktan hattın Scada(enerji) sisteminin kontrolü de tramvay kontrol merkezi tarafından sağlanıyor. Toplamda 2 farklı bölgeden gelen elektrik trafolara iletiliyor ve Scada sistemi sayesinde tramvay hattına iletilerek yönetiliyor, acil durumlarda ve elektrikle alakalı bir sorun yaşamaması için 7/24 izleniyor. Kurulan profesyonel sistem sayesinde hattın ve tramvayın tüm elektriği bilgilendirme ekranlarına yansıtılıyor. Hatta kesinti ya da elektriksel bir problem olduğunda 1 tuşla tüm hattın elektriğini kesebiliyor, 1 tuşla da tüm hatta rahatlıkla elektrik verebiliyor

GECE TEMİZLİK KONTROLÜ

Gece sefer bitiminde gerçekleştirilen temizlik kontrolünü de tramvay kontrol merkezi yapıyor. İtina ile yapılan temizlik teker teker kontrol edilerek araç içerisinde en ufak toz dahi kalmasına müsaade edilmiyor. Sefere çıkmadan tüm araçların fabrikadan çıktığı gibi tertemiz bir şekilde hatta gönderiliyor. Kontrol merkezi araçlarının a dan z ye tüm kontrolünü yapıyor.

GÜVENLİK VE VATMANLARIN ÇALIŞMA PLANI

Güvenlik ve vatmanların çalışma sistemi de bu ekip tarafından gerçekleştiriliyor. İzinleri molaları ya da çalışma sistemi aylık olarak çıkartılarak vatman ve güvenliklere dağıtılıyor. İstasyonlarda çalışan güvenliklerin hangi istasyonda hangi gün çalışacağı, yemek molaları, ihtiyaç molaları telsizler aracılığı ile sağlanıyor. Vatmanların sefer ve sefer bitiminde yaşadığı tüm sorun ya da sorular bu birime iletilerek çözüme kavuşturuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.