Aksa’dan yerli kömüre yatırım

30.01.2016 - 11:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Aksa’dan yerli kömüre yatırım

Yerli kömür kullanılan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin ikinci fazı da ticari faaliyete başladı

Aksa Enerji tarafından temeli 2012 yılında atılan, yerli kömür kullanarak enerji üreten Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin 135 MW’lık ikinci fazının kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapıldı.     Türkiye’nin özel sektör tarafından yatırımı yapılarak devreye alınan ve yerli kömür kullanılan iki santralinden biri olan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’ne 390 milyon Amerikan Dolar’ı yatırım yapıldı. Toplam 270 MW kurulu gücüyle yılda 2 milyar kilowattsaatlik (kWh) üretim yapacak santralde üretilen elektrikle 150 bin hanenin, başka bir deyişle 600 bin kişinin enerji ihtiyacı karşılanacak.   Türkiye’nin halka açık lider serbest elektrik üreticisi olan Aksa Enerji, yerli kömürden enerji üreteceği Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin ikinci fazını devreye aldı. Temeli 2012 yılında atılan, ilk fazı 15 Temmuz 2015 tarihinde ticari faaliyete geçen Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin 135 MW’lık ikinci fazının kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapıldı. 390 milyon Amerikan Dolar’ı yatırımla faaliyete geçen santralle Aksa Enerji, kurulu gücünü 2,211 MW’a yükseltti.   Aksa Enerji Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor Aksa Enerji, çevreye duyarlı yaklaşımıyla linyit kömürünün çevre ve insan sağlığı üzerine olası etkilerini bertaraf etmek üzere gerekli yatırımları yapmış ve Türkiye’de bir ilk olan“baca gazı arıtma sistemi”ni Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’ne kurmuştur. Aksa Göynük Enerji Termik Santrali bu sistem ile, Avrupa Birliği’nin 2018 yılında şart koştuğu düşük emisyon değerlerine faaliyete girdiği andan itibaren ulaşmıştır.   Türkiye’de yerli kömür kullanarak özel sektör tarafından devreye alınan iki santralden biri olan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali, 270 MW kurulu gücüyle yılda 2 milyar kilowattsaatlik üretim yaparak 600 bin kişinin enerji ihtiyacını karşılayacak. Şirket kurulu gücünün %12’sini temsil eden ve yerli bir kaynak olan linyitten enerji üretimi yapan santral, hem ülkemizin cari açık ile savaşına katkı sağlayacak, hem de şirketin enerji üretim maliyetlerini düşürerek karlılığına olumlu yansıyacak.
Yerli kömür kullanılan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin ikinci fazı da ticari faaliyete başladı

Aksa Enerji tarafından temeli 2012 yılında atılan, yerli kömür kullanarak enerji üreten Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin 135 MW’lık ikinci fazının kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapıldı.

 

 

Türkiye’nin özel sektör tarafından yatırımı yapılarak devreye alınan ve yerli kömür kullanılan iki santralinden biri olan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’ne 390 milyon Amerikan Dolar’ı yatırım yapıldı. Toplam 270 MW kurulu gücüyle yılda 2 milyar kilowattsaatlik (kWh) üretim yapacak santralde üretilen elektrikle 150 bin hanenin, başka bir deyişle 600 bin kişinin enerji ihtiyacı karşılanacak.

 

Türkiye’nin halka açık lider serbest elektrik üreticisi olan Aksa Enerji, yerli kömürden enerji üreteceği Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin ikinci fazını devreye aldı. Temeli 2012 yılında atılan, ilk fazı 15 Temmuz 2015 tarihinde ticari faaliyete geçen Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin 135 MW’lık ikinci fazının kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapıldı. 390 milyon Amerikan Dolar’ı yatırımla faaliyete geçen santralle Aksa Enerji, kurulu gücünü 2,211 MW’a yükseltti.

 

Aksa Enerji Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor

Aksa Enerji, çevreye duyarlı yaklaşımıyla linyit kömürünün çevre ve insan sağlığı üzerine olası etkilerini bertaraf etmek üzere gerekli yatırımları yapmış ve Türkiye’de bir ilk olan“baca gazı arıtma sistemi”ni Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’ne kurmuştur. Aksa Göynük Enerji Termik Santrali bu sistem ile, Avrupa Birliği’nin 2018 yılında şart koştuğu düşük emisyon değerlerine faaliyete girdiği andan itibaren ulaşmıştır.

 

Türkiye’de yerli kömür kullanarak özel sektör tarafından devreye alınan iki santralden biri olan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali, 270 MW kurulu gücüyle yılda 2 milyar kilowattsaatlik üretim yaparak 600 bin kişinin enerji ihtiyacını karşılayacak. Şirket kurulu gücünün %12’sini temsil eden ve yerli bir kaynak olan linyitten enerji üretimi yapan santral, hem ülkemizin cari açık ile savaşına katkı sağlayacak, hem de şirketin enerji üretim maliyetlerini düşürerek karlılığına olumlu yansıyacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.