19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Akse Mahallesi Meydan Projesi ile Yenileniyor

Gebze 20.03.2017 - 16:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Akse Mahallesi Meydan Projesi ile Yenileniyor

Akse Mahallesi’nde bulunan, Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı çalışmalar sonucunda geçtiğimiz yıllarda tarihi kimlik kazanan Akse Caminin çevresindeki meydan projesi hızla ilerliyor.

          Tarihi Camii Korunuyor   Mahallenin köy içi diye adlandırılan bölgesinde başlayan ve hızla devam eden proje ile tarihi caminin çevresinin modern bir meydanla yenileme çalışmalarını sürdüren Çayırova Belediyesi, bölgenin yeniden canlanmasını sağlayacak. Tarihi ve kültürel açıdan değerli olan Camiiyi korumak, aynı zamanda camiinin çevresinde yeni bir yaşam alanı oluşturmak adına başlatılan projede çevre dokusunun da yenilenmesi ve düzenlenmesi amaçlanıyor.   2 Milyon Liralık Yatırım   2017 yılı başlarında startı verilen ve 5 Bin metrekare alan üzerine inşası devam eden proje hızla ilerliyor. Farklı özellikte açık ve yeşil alanları içerisinde barındıran meydan projesinde yaklaşık 2 Milyon Liralık bir harcama ön görülüyor. İçerisinde açık ve kapalı çay bahçeleri, şadırvan, muhtarlık, mahalle konağı, Kuran Kursu ve yürüyüş alanlarının yer alacağı meydan aynı zaman da yeşiliyle ve eşsiz peyzaj düzenlemesiyle modern bir görünüme sahip olacak.   Başkan Demirci Projeyi Yakından Takip Ediyor   Akse Mahallesi köy içi mevkiinde hızla ilerleyen projeyi yakından takip eden Belediye Başkanı Şevki Demirci, belirli aralıklarla inşaat alanında ekiplerden bilgiler alıyor. Kısa bir sürede tamamlanması adına çalışmaların yoğunlaştırılması talimatını yaptığı incelemeler esnasında veren Demirci, “Akse Mahallemiz meydan ile tarihi dokuyu koruyarak yeni  görünümünü kazanacak. İçerisinde tarihi camiiyi koruyarak çevresinde başlattığımız proje ile modern bir meydanı oluşturuyoruz. İlk semt meydanımızı Şekerpınar Mahallesinde vatandaşlarımızın kullanımına kısa süre içerisinde sunduk. Şimdi 1 ay kadar bir süre sonra ikinci meydanımız olan Akse Semt Meydanımızı da mahalle sakinlerimizin kullanımına açacağız. Üçüncü Semt Meydanımızın da E-5 Çayırova girişinde taksi durağı karşısında hayata geçirilmesi için fizibilite ve planlama çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.    
Akse Mahallesi’nde bulunan, Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı çalışmalar sonucunda geçtiğimiz yıllarda tarihi kimlik kazanan Akse Caminin çevresindeki meydan projesi hızla ilerliyor.

 

 

 

 

 

Tarihi Camii Korunuyor

 

Mahallenin köy içi diye adlandırılan bölgesinde başlayan ve hızla devam eden proje ile tarihi caminin çevresinin modern bir meydanla yenileme çalışmalarını sürdüren Çayırova Belediyesi, bölgenin yeniden canlanmasını sağlayacak. Tarihi ve kültürel açıdan değerli olan Camiiyi korumak, aynı zamanda camiinin çevresinde yeni bir yaşam alanı oluşturmak adına başlatılan projede çevre dokusunun da yenilenmesi ve düzenlenmesi amaçlanıyor.

 

2 Milyon Liralık Yatırım

 

2017 yılı başlarında startı verilen ve 5 Bin metrekare alan üzerine inşası devam eden proje hızla ilerliyor. Farklı özellikte açık ve yeşil alanları içerisinde barındıran meydan projesinde yaklaşık 2 Milyon Liralık bir harcama ön görülüyor. İçerisinde açık ve kapalı çay bahçeleri, şadırvan, muhtarlık, mahalle konağı, Kuran Kursu ve yürüyüş alanlarının yer alacağı meydan aynı zaman da yeşiliyle ve eşsiz peyzaj düzenlemesiyle modern bir görünüme sahip olacak.

 

Başkan Demirci Projeyi Yakından Takip Ediyor

 

Akse Mahallesi köy içi mevkiinde hızla ilerleyen projeyi yakından takip eden Belediye Başkanı Şevki Demirci, belirli aralıklarla inşaat alanında ekiplerden bilgiler alıyor. Kısa bir sürede tamamlanması adına çalışmaların yoğunlaştırılması talimatını yaptığı incelemeler esnasında veren Demirci, “Akse Mahallemiz meydan ile tarihi dokuyu koruyarak yeni  görünümünü kazanacak. İçerisinde tarihi camiiyi koruyarak çevresinde başlattığımız proje ile modern bir meydanı oluşturuyoruz. İlk semt meydanımızı Şekerpınar Mahallesinde vatandaşlarımızın kullanımına kısa süre içerisinde sunduk. Şimdi 1 ay kadar bir süre sonra ikinci meydanımız olan Akse Semt Meydanımızı da mahalle sakinlerimizin kullanımına açacağız. Üçüncü Semt Meydanımızın da E-5 Çayırova girişinde taksi durağı karşısında hayata geçirilmesi için fizibilite ve planlama çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.