Albima Müslüman Oldu!

Çayırova 05.05.2017 - 18:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Albima Müslüman Oldu!

Çayırova’da, Moldova uyruklu bir vatandaş, Çayırova Müftülüğüne yaptığı müraacatın ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Aslen Moldovalı olan ve 14 yıldır Çayırova’da yaşayan Albima isimli Hıristiyan kadın, önce ki gün kendi hür iradesi ile İslamiyet’i seçerek Müslüman oldu. Müslüman olmasının ardından Nisanur ismini alan kadın kendini yeniden doğmuş gibi htiğini belirtti. MÜFTÜ BİNGÖL ŞAHİTLİK ETTİ Çayırova Müftüsü Yusuf Bingöl ve Müftülük personelinin de katılımıyla gerçekleşen İhtida Merasimine Moldova Vatandaşı Albima’nın yakınları da katıldı. Müftü Bingöl’ün İslam Dini ve Peygamber Efendimizi anlattığı konuşmalarının ardından dualar eşliğinde İslamiyet dinini kendi hür iradesi ile seçtiğini belirten Albima, Kelime-i Şehadet getirerek, Müslüman oldu. ALBİMA: İSLAM EN DOĞRU KARARDIR Uzun zamandır konuyla ilgili çeşitli araştırmalar yaptığını belirten Albima (Nisanur) en doğru kararın İslamiyet olduğu kararına vardığını belirtti. Kendi hür iradem ile Müslümanlığı tercih ediyorum diye Nisanur Hanım, evde el emeği ile yaptığı çeşitli hediyeleri de Müftü Yusuf Bingöl’e armağan etti. MÜFTÜ BİNGÖL: MUTLU OLDUK Nisanur’un Müslüman olmasının ardından ise Çayırova Müftüsü Bingöl, kendisine İslam’ın şartlarını anlatarak bir adet Kuran-ı Kerim meali ile Dinimizi ve Peygamberimizi anlatan çeşitli Diyanet yayınlarından armağan etti. Nisanur Hanım’ı tebrik eden Müftü Bingöl; “Elbette bugün ayrıca mutlu olduk, Hak dini İslamiyet’i tercih eden kardeşimiz hidayete erecektir. Umarım bundan sonraki hayatından İslamiyet’iyaşamaya ve yaşatmaya devam edecektir” dedi.
Çayırova’da, Moldova uyruklu bir vatandaş, Çayırova Müftülüğüne yaptığı müraacatın ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Aslen Moldovalı olan ve 14 yıldır Çayırova’da yaşayan Albima isimli Hıristiyan kadın, önce ki gün kendi hür iradesi ile İslamiyet’i seçerek Müslüman oldu. Müslüman olmasının ardından Nisanur ismini alan kadın kendini yeniden doğmuş gibi htiğini belirtti.

MÜFTÜ BİNGÖL ŞAHİTLİK ETTİ

Çayırova Müftüsü Yusuf Bingöl ve Müftülük personelinin de katılımıyla gerçekleşen İhtida Merasimine Moldova Vatandaşı Albima’nın yakınları da katıldı. Müftü Bingöl’ün İslam Dini ve Peygamber Efendimizi anlattığı konuşmalarının ardından dualar eşliğinde İslamiyet dinini kendi hür iradesi ile seçtiğini belirten Albima, Kelime-i Şehadet getirerek, Müslüman oldu.

ALBİMA: İSLAM EN DOĞRU KARARDIR

Uzun zamandır konuyla ilgili çeşitli araştırmalar yaptığını belirten Albima (Nisanur) en doğru kararın İslamiyet olduğu kararına vardığını belirtti. Kendi hür iradem ile Müslümanlığı tercih ediyorum diye Nisanur Hanım, evde el emeği ile yaptığı çeşitli hediyeleri de Müftü Yusuf Bingöl’e armağan etti.

MÜFTÜ BİNGÖL: MUTLU OLDUK

Nisanur’un Müslüman olmasının ardından ise Çayırova Müftüsü Bingöl, kendisine İslam’ın şartlarını anlatarak bir adet Kuran-ı Kerim meali ile Dinimizi ve Peygamberimizi anlatan çeşitli Diyanet yayınlarından armağan etti. Nisanur Hanım’ı tebrik eden Müftü Bingöl; “Elbette bugün ayrıca mutlu olduk, Hak dini İslamiyet’i tercih eden kardeşimiz hidayete erecektir. Umarım bundan sonraki hayatından İslamiyet’iyaşamaya ve yaşatmaya devam edecektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.