Alevi Kültür Dernekleri aşure dağıttı

Kocaeli 08.10.2017 - 14:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Alevi Kültür Dernekleri aşure dağıttı

Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi tarafından Kerbela Şehitlerini Anma ve Aşure Günü etkinliği kapsamında 500 aşure dağıtıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi tarafından Alevi Kütür Dernekleri Gültepe Cemevi’nde gerçekleştirilen Kerbela şehitlerini anma ve aşure günü etkinliğine Alevi Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Odabaş, Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanı Birol Sağlam, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, CHP İL Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, Eğitim İş  MYK üyesi Bilal Şener,Eğitim İş Şube Başkanı Emine Çalık, Eğitim-Sen Şube Başkanı Hicran Turan, TÜM-BEL-SEN Şube Başkanı Erdal Karakuş, KYÖD Başkanı Mehmet Toker,  CHP il ve ilçe yöneticileri ve çok satıda vatandaş katılım gösterdi. MEYDANDA BİRLİK OLMAYA GELDİK 500 kişiye aşure ikram edildiği etkinlikte konuşan Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Birol Sağlam “Bizler ibadetlerimizi yerine getirirken toplumsal sorumluluklarımızı bilerek hareket ettik. Muharrem ayında kimsenin dininden, dilinden, renginden, ırkından ayırmadan ibadetlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Bu gün bu meydanda birlikte olmaya geldik. Aşure çeşitli kuruyemişleri bir araya getirerek kaynattığımız çorbamızdır. Son olarak bilinmesini isteriz ki kerbelada zalimin zulmüne karşı nasıl birlik gösterildiyse, bundan sonrada alevi duruşumuzla mücadelemize devam edeceğiz” dedi. RENKLER GİBİ PİŞMEYE GELDİK Sağlam’ın ardından konuşan Alevi Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Odabaş “ Bu gün hale kerbelaları yaşıyoruz. Bu ülkede din, dil, ırk ayrımı yapmadan, doğanın binbir çiçeği gibi bir arada zenginliklerimizle yaşamalıyız. Faizimi bir tarafa bırakarak aşurenin içinde ki renkler gibi pişmeye geldik. Bu ülkede kardeşliği, barışı, laikliği, demokrasiyi yaşamaya geldik” dedi.   
Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi tarafından Kerbela Şehitlerini Anma ve Aşure Günü etkinliği kapsamında 500 aşure dağıtıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi tarafından Alevi Kütür Dernekleri Gültepe Cemevi’nde gerçekleştirilen Kerbela şehitlerini anma ve aşure günü etkinliğine Alevi Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Odabaş, Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanı Birol Sağlam, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, CHP İL Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, Eğitim İş  MYK üyesi Bilal Şener,Eğitim İş Şube Başkanı Emine Çalık, Eğitim-Sen Şube Başkanı Hicran Turan, TÜM-BEL-SEN Şube Başkanı Erdal Karakuş, KYÖD Başkanı Mehmet Toker,  CHP il ve ilçe yöneticileri ve çok satıda vatandaş katılım gösterdi.

MEYDANDA BİRLİK OLMAYA GELDİK

500 kişiye aşure ikram edildiği etkinlikte konuşan Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Birol Sağlam “Bizler ibadetlerimizi yerine getirirken toplumsal sorumluluklarımızı bilerek hareket ettik. Muharrem ayında kimsenin dininden, dilinden, renginden, ırkından ayırmadan ibadetlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Bu gün bu meydanda birlikte olmaya geldik. Aşure çeşitli kuruyemişleri bir araya getirerek kaynattığımız çorbamızdır. Son olarak bilinmesini isteriz ki kerbelada zalimin zulmüne karşı nasıl birlik gösterildiyse, bundan sonrada alevi duruşumuzla mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

RENKLER GİBİ PİŞMEYE GELDİK

Sağlam’ın ardından konuşan Alevi Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Odabaş “ Bu gün hale kerbelaları yaşıyoruz. Bu ülkede din, dil, ırk ayrımı yapmadan, doğanın binbir çiçeği gibi bir arada zenginliklerimizle yaşamalıyız. Faizimi bir tarafa bırakarak aşurenin içinde ki renkler gibi pişmeye geldik. Bu ülkede kardeşliği, barışı, laikliği, demokrasiyi yaşamaya geldik” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.