19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Allah’a emanet gidiyoruz”

Spor 21.05.2020 - 10:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Allah’a emanet gidiyoruz”

GEBZESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ TUTCUOĞLU’NDAN ELEŞTİRİ:

Gebzespor Teknik Direktörü Eyüp Tutcuoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ligleri oynatma kararını karşı çıktı. Haklı gerekçelerle federasyonu eleştiren tecrübeli teknik adam, hiçbir şeyin insan sağlığından daha önemli olmadığını vurgulayarak TFF’nin kararından geri dönmesi gerektiğinin altını çizdi. Tutcuoğlu yaptığı açıklamada, “Süper Lig kulüpleri, federasyonun açıkladığı tedbir ve kurallara uymalarının çok zor olduğunu belirtmesine karşın, amatör liglerde kısıtlı imkanlarda mücadele veren kulüpler bu kuralları nasıl uygulayabilecek? Nerede, nasıl ve hangi imkanlarla futbol oynanacak? Hiçbir durum insan sağlığından daha önemli olamaz. Futbolcuları sahaya sürme kararı almak çok büyük bir vebaldir. İnsan hayatı ile oynamak bu kadar kolay olmamalı” dedi. KÜLLİYEN YANLIŞ TFF Başkanı Nihat Özdemir’in, “Testi pozitif çıkanları ayırır, yolumuza devam ederiz” sözleri için ise, “Külliyen yanlış” diyen Tutcuoğlu, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: Takım içerisinde olası vakaya yakalanan futbolcuyu ayırıp da nasıl diğerleri ile yola devam edilecek. Virüsün takım arkadaşlarına bulaşmadığının garantisi mi var. Bu süreçte hepimiz gördük ki, Allah’a emanet lig oynatma kararı verilmiş” şeklinde konuştu. NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN Profesyonel kulüplerin sözleşme gereği yaptırım gücü olduğunu, aynı durumun amatör kulüpler için geçerli olmadığını belirten deneyimli çalıştırıcı, “Bir oyuncum haklı olarak sağlığını gerekçe gösterip antrenmanlara gelemeyeceğini söylemesi halinde ne yapacağız. Şampiyonluğa ya da küme düşmemeye oynayan bir takımın böyle bir durumda yaşayacağı mağduriyete düşünmek çok zor olmasa gerek. Bu resmen amatör ligler için ‘Ne haliniz varsa görün’ demek. Umarım alınan yanlış karardan geri dönülür” ifadelerini kullandı.  
GEBZESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ TUTCUOĞLU’NDAN ELEŞTİRİ:

Gebzespor Teknik Direktörü Eyüp Tutcuoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ligleri oynatma kararını karşı çıktı. Haklı gerekçelerle federasyonu eleştiren tecrübeli teknik adam, hiçbir şeyin insan sağlığından daha önemli olmadığını vurgulayarak TFF’nin kararından geri dönmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tutcuoğlu yaptığı açıklamada, “Süper Lig kulüpleri, federasyonun açıkladığı tedbir ve kurallara uymalarının çok zor olduğunu belirtmesine karşın, amatör liglerde kısıtlı imkanlarda mücadele veren kulüpler bu kuralları nasıl uygulayabilecek? Nerede, nasıl ve hangi imkanlarla futbol oynanacak? Hiçbir durum insan sağlığından daha önemli olamaz. Futbolcuları sahaya sürme kararı almak çok büyük bir vebaldir. İnsan hayatı ile oynamak bu kadar kolay olmamalı” dedi.

KÜLLİYEN YANLIŞ

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in, “Testi pozitif çıkanları ayırır, yolumuza devam ederiz” sözleri için ise, “Külliyen yanlış” diyen Tutcuoğlu, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: Takım içerisinde olası vakaya yakalanan futbolcuyu ayırıp da nasıl diğerleri ile yola devam edilecek. Virüsün takım arkadaşlarına bulaşmadığının garantisi mi var. Bu süreçte hepimiz gördük ki, Allah’a emanet lig oynatma kararı verilmiş” şeklinde konuştu.

NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN

Profesyonel kulüplerin sözleşme gereği yaptırım gücü olduğunu, aynı durumun amatör kulüpler için geçerli olmadığını belirten deneyimli çalıştırıcı, “Bir oyuncum haklı olarak sağlığını gerekçe gösterip antrenmanlara gelemeyeceğini söylemesi halinde ne yapacağız. Şampiyonluğa ya da küme düşmemeye oynayan bir takımın böyle bir durumda yaşayacağı mağduriyete düşünmek çok zor olmasa gerek. Bu resmen amatör ligler için ‘Ne haliniz varsa görün’ demek. Umarım alınan yanlış karardan geri dönülür” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.