Alman mühendislik devi şimdi de Gebze’de iddialı!

Gebze 13.07.2020 - 14:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Alman mühendislik devi şimdi de Gebze’de iddialı!

Alman mühendislik şirketi EDAG, Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde ofis açtı. Şirket ilk projesini TOGG ile gerçekleştirecek. Cosimo De Carlo, “TOGG’un Türkiye ve Avrupa'nın elektrikli ulaşıma önemli katkı sağlayacağına eminiz” dedi. Dünyanın en büyük bağımsız mühendislik şirketlerinden Alman EDAG Türkiye ofisini açtı. Gebze’deki Bilişim Vadisi'nde açtığı mühendislik merkezi ile birlikte EDAG uluslararası mühendislik merkezlerinin sayısı 60'ın üzerine çıktı. EDAG Grubu, geçen yıldan bu yana mühendislik iş ortağı olduğu TOGG ile uluslararası uzman mühendislerden oluşan bir ekibin parçası olarak ilk Türk elektrikli otomobil markasını geliştirmek üzere çalışıyor. EDAG şimdi de Bilişim Vadisi'ndeki 600 metrekarelik ofisinde bu çalışmalara yerinde destek sunacak. “VARSA TÜRKİYE’DEN, YOKSA DÜNYANIN EN İYİSİ İLE ÇALIŞIYORUZ” TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ise konuyla ilgili olarak, “TOGG için yola çıkarken, ‘varsa Türkiye’den firmalarla, henüz Türkiye’de yoksa da dünyadaki en iyilerle çalışacağız’ demiştik. Dünyada 60 noktaya ulaşan bir ağ içinde çalışan mühendislik şirketi EDAG’ın TOGG’un çekim alanına girerek Türkiye’ye ve Bilişim Vadisi’ne gelmiş olmasını ‘Mobilite Ekosistemi’ oluşturmak olan ana hedefimize doğru bir adım daha attığımızın kanıtlarından olarak görüyorum” dedi. YATIRIMIN TEMELİ 18 TEMMUZ’DA ATILIYOR Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin Otomobili projesinde süreç hızlanıyor. Bursa Gemlik’te kurulacak fabrikanın ÇED raporu, imar izni ve inşaat ruhsatının alınmasının ardından temel atma töreni için de tarih netleşti. Türkiye’nin Otomobili’nin fabrika inşaatının temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 18 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. Yılda 175 bin adet üretim kapasitesi ile kurulacak olan fabrika ve müşterilere marka deneyiminin yaşatılacağı kullanıcı odaklı kampüs, toplam 22 milyar TL yatırım ile hayata geçirilecek. Doğrudan 4 bin, dolaylı 20 bin kişiye istihdam sağlayacak olan fabrika tamamlanıp üretime geçtiğinde Avrupa’nın ilk geleneksel olmayan (bünyesinde içten yanmalı araçlar üretmeyen) elektrikli araç üreticisi olacak. Doğuştan yüzde yüz elektrikli C Segmentinde bir SUV’la başlayacak olan fabrikadaki üretim takip eden yıllarda tamamı doğuştan yüzde yüz elektrikli C Sedan, C Hatchback, B SUV ve C MPV modelleri ile devam edecek

Alman mühendislik şirketi EDAG, Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde ofis açtı. Şirket ilk projesini TOGG ile gerçekleştirecek. Cosimo De Carlo, “TOGG’un Türkiye ve Avrupa'nın elektrikli ulaşıma önemli katkı sağlayacağına eminiz” dedi.

Dünyanın en büyük bağımsız mühendislik şirketlerinden Alman EDAG Türkiye ofisini açtı. Gebze’deki Bilişim Vadisi'nde açtığı mühendislik merkezi ile birlikte EDAG uluslararası mühendislik merkezlerinin sayısı 60'ın üzerine çıktı. EDAG Grubu, geçen yıldan bu yana mühendislik iş ortağı olduğu TOGG ile uluslararası uzman mühendislerden oluşan bir ekibin parçası olarak ilk Türk elektrikli otomobil markasını geliştirmek üzere çalışıyor. EDAG şimdi de Bilişim Vadisi'ndeki 600 metrekarelik ofisinde bu çalışmalara yerinde destek sunacak.

“VARSA TÜRKİYE’DEN, YOKSA DÜNYANIN EN İYİSİ İLE ÇALIŞIYORUZ”

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ise konuyla ilgili olarak, “TOGG için yola çıkarken, ‘varsa Türkiye’den firmalarla, henüz Türkiye’de yoksa da dünyadaki en iyilerle çalışacağız’ demiştik. Dünyada 60 noktaya ulaşan bir ağ içinde çalışan mühendislik şirketi EDAG’ın TOGG’un çekim alanına girerek Türkiye’ye ve Bilişim Vadisi’ne gelmiş olmasını ‘Mobilite Ekosistemi’ oluşturmak olan ana hedefimize doğru bir adım daha attığımızın kanıtlarından olarak görüyorum” dedi.

YATIRIMIN TEMELİ 18 TEMMUZ’DA ATILIYOR

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin Otomobili projesinde süreç hızlanıyor. Bursa Gemlik’te kurulacak fabrikanın ÇED raporu, imar izni ve inşaat ruhsatının alınmasının ardından temel atma töreni için de tarih netleşti. Türkiye’nin Otomobili’nin fabrika inşaatının temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 18 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. Yılda 175 bin adet üretim kapasitesi ile kurulacak olan fabrika ve müşterilere marka deneyiminin yaşatılacağı kullanıcı odaklı kampüs, toplam 22 milyar TL yatırım ile hayata geçirilecek. Doğrudan 4 bin, dolaylı 20 bin kişiye istihdam sağlayacak olan fabrika tamamlanıp üretime geçtiğinde Avrupa’nın ilk geleneksel olmayan (bünyesinde içten yanmalı araçlar üretmeyen) elektrikli araç üreticisi olacak. Doğuştan yüzde yüz elektrikli C Segmentinde bir SUV’la başlayacak olan fabrikadaki üretim takip eden yıllarda tamamı doğuştan yüzde yüz elektrikli C Sedan, C Hatchback, B SUV ve C MPV modelleri ile devam edecek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.