GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Altunbaş’tan üniversite tercihi açıklaması

Gebze 26.07.2019 - 10:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Altunbaş’tan üniversite tercihi açıklaması

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı Eğitim Birim Başkanı Yaşar Altunbaş üniversite tercihleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı Eğitim Birim Başkanı Yaşar Altunbaş üniversite tercihleri hakkında açıklamalarda bulundu. Altunbaş, “Ülkemizin bilgi ve teknoloji çağında geride kalmaması için doğru bir eğitim sistemi ile yenilikçi ve kâşif ruha, sorgulama ve analitik kavrama yeteneğine sahip bireyler yetiştirilmesi, ar-ge, innovasyon ve girişimciliğin önündeki tüm engellerin kaldırılması büyük öneme sahiptir. İlim ve irfan alanında ilerleme, bilimsel ve teknik güce erişmenin en önemli unsurlarındandır. İlim ve irfanı esas alan medeniyetimiz özellikle bilimin manevi ve ahlaki değerler sistemi ile bütünleştiğinde insanlığa faydalı olacağı gerçeğini ortaya koymuştur. 29 TEMMUZ’DA SONA ERİYOR YKS tercih işlemleri 29 Temmuz'da sona eriyor. YKS'den aldıkları puana ve sıralamaya göre tercih yapacak adaylar YÖK Atlas tercih robotu bilgilerinden faydalanabilecek. Öğrenci alan lisans ve ön lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor. Üniversitenin kalitesi, öğretim üyesi sayısı öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısını önemli verilerdir. Bu sayı ne kadar düşükse üniversite öğrencilerinin öğretim kalitesi yüksek oluyor. Üniversitenin bilime ayırdığı yatırımlar, Uluslararası konferanslar, verdiği sempozyumlar gibi çalışmaları da önemlidir. Öğrencilerimizin istedikleri bölümlere tercihler yapabilmeleri için Lisans ve Yüksek lisans programlarından mezun olunca nasıl işlerde çalıştığını araştırmaları gerekiyor.  MUTSUZ OLACAĞINIZ BÖLÜM SEÇMEYİN Seçtikleri üniversiteyi bitirdiklerinde, hayata atılıp mesleklerini icraya başladıklarında o meslekte çalışma sürekliliğinin olup olmayacağını araştırmalıdırlar. Akademi başarılarının gerçekleşmesi için sevdikleri ve başarılı oldukları bölümleri tercih etmelidirler. Aksi halde öğrenimlerini yarıda bırakmak zorunda kalabilirler. Ya da tekrar sınava girip başarabildikleri dalda eğitime başlarlar. Lisede hangi dalda (sözel-sayısal) eğitim aldıysanız o dalda sınava girmelisiniz. Aday öğrencilerin mutsuz olacakları hiçbir bölümü tercih etmemeleri gerekiyor. Öğretim üyesi sayısı kadar, üniversitelerin adayın tercih etmek istediği programa ne kadar bilimsel yatırım yaptığı ve öğrencilerin okul içinde kişisel gelişimleri için ne kadar fırsata sahip olacakları da önem taşıyor.  BAŞARI SIRALAMASI ÖNEMLİ Öğrencilerimizin tercih listelerinde 24 tercih yapma hakkı var. Önemli olan bu listeyi tamamen doldurmak değil, meslek seçimidir. Ayrıca üniversite tercihinde bulunurken alınan puan değil, başarı sıralaması önemlidir. Bunu göz önünde bulundurarak tercih yapılmalıdır. Ülkenin ihtiyaçları ve gereksiniz duyduğu bölümlerin tercih edilmesi gerekir. Bu konuyu iyice tahlil etmek gereklidir. Adaylarımızın doğru tercih yapıp istediği bölümü başarı ile bitirip vatana millete ve insanlığa hayırlı hizmetler yapmaları temennisiyle başarılar diliyorum” dedi.
Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı Eğitim Birim Başkanı Yaşar Altunbaş üniversite tercihleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı Eğitim Birim Başkanı Yaşar Altunbaş üniversite tercihleri hakkında açıklamalarda bulundu. Altunbaş, “Ülkemizin bilgi ve teknoloji çağında geride kalmaması için doğru bir eğitim sistemi ile yenilikçi ve kâşif ruha, sorgulama ve analitik kavrama yeteneğine sahip bireyler yetiştirilmesi, ar-ge, innovasyon ve girişimciliğin önündeki tüm engellerin kaldırılması büyük öneme sahiptir. İlim ve irfan alanında ilerleme, bilimsel ve teknik güce erişmenin en önemli unsurlarındandır. İlim ve irfanı esas alan medeniyetimiz özellikle bilimin manevi ve ahlaki değerler sistemi ile bütünleştiğinde insanlığa faydalı olacağı gerçeğini ortaya koymuştur.

29 TEMMUZ’DA SONA ERİYOR

YKS tercih işlemleri 29 Temmuz'da sona eriyor. YKS'den aldıkları puana ve sıralamaya göre tercih yapacak adaylar YÖK Atlas tercih robotu bilgilerinden faydalanabilecek. Öğrenci alan lisans ve ön lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor. Üniversitenin kalitesi, öğretim üyesi sayısı öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısını önemli verilerdir. Bu sayı ne kadar düşükse üniversite öğrencilerinin öğretim kalitesi yüksek oluyor. Üniversitenin bilime ayırdığı yatırımlar, Uluslararası konferanslar, verdiği sempozyumlar gibi çalışmaları da önemlidir. Öğrencilerimizin istedikleri bölümlere tercihler yapabilmeleri için Lisans ve Yüksek lisans programlarından mezun olunca nasıl işlerde çalıştığını araştırmaları gerekiyor. 

MUTSUZ OLACAĞINIZ BÖLÜM SEÇMEYİN

Seçtikleri üniversiteyi bitirdiklerinde, hayata atılıp mesleklerini icraya başladıklarında o meslekte çalışma sürekliliğinin olup olmayacağını araştırmalıdırlar. Akademi başarılarının gerçekleşmesi için sevdikleri ve başarılı oldukları bölümleri tercih etmelidirler. Aksi halde öğrenimlerini yarıda bırakmak zorunda kalabilirler. Ya da tekrar sınava girip başarabildikleri dalda eğitime başlarlar. Lisede hangi dalda (sözel-sayısal) eğitim aldıysanız o dalda sınava girmelisiniz. Aday öğrencilerin mutsuz olacakları hiçbir bölümü tercih etmemeleri gerekiyor. Öğretim üyesi sayısı kadar, üniversitelerin adayın tercih etmek istediği programa ne kadar bilimsel yatırım yaptığı ve öğrencilerin okul içinde kişisel gelişimleri için ne kadar fırsata sahip olacakları da önem taşıyor. 

BAŞARI SIRALAMASI ÖNEMLİ

Öğrencilerimizin tercih listelerinde 24 tercih yapma hakkı var. Önemli olan bu listeyi tamamen doldurmak değil, meslek seçimidir. Ayrıca üniversite tercihinde bulunurken alınan puan değil, başarı sıralaması önemlidir. Bunu göz önünde bulundurarak tercih yapılmalıdır. Ülkenin ihtiyaçları ve gereksiniz duyduğu bölümlerin tercih edilmesi gerekir. Bu konuyu iyice tahlil etmek gereklidir. Adaylarımızın doğru tercih yapıp istediği bölümü başarı ile bitirip vatana millete ve insanlığa hayırlı hizmetler yapmaları temennisiyle başarılar diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.