Alzheimer hastasına ışık doğdu

10.12.2016 - 08:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Alzheimer hastasına ışık doğdu

ABD'li uzmanların son çalışmaları tedavi edilemeyen Alzheimer'a karşı bir umut ışığı oldu. Alzheimer hastalarının gözünde yanıp sönen ışıklardan yola çıkan uzmanlar, titreşen LED ışıklarının beyindeki zehirli yığınları azalttığını açıkladı. "Amiloid proteinleri denilen hatalı proteinler biriktiği beyinde hücreleri öldürüyor" diyen uzmanlar, "Diskolardaki gibi yanıp sönen ışıklar da beyin hücrelerini normal şekilde ateşlemeye teşvik ediyor" şeklinde konuşuyor..

ABD'li uzmanların son çalışmaları tedavi edilemeyen 'a karşı bir umut ışığı oldu. Alzheimer hastalarının gözünde yanıp sönen ışıklardan yola çıkan uzmanlar, titreşen LED ışıklarının beyindeki zehirli yığınları azalttığını açıkladı. "Amiloid proteinleri denilen hatalı proteinler biriktiği beyinde hücreleri öldürüyor" diyen uzmanlar, "Diskolardaki gibi yanıp sönen ışıklar da beyin hücrelerini normal şekilde ateşlemeye teşvik ediyor" şeklinde konuşuyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.