Alzheimer’ın ilacı balık

13.02.2017 - 08:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Alzheimer’ın ilacı balık

Zihni ve bedeni formda tutmak Alzheimer’ı önlüyor. Omega-3 zengini balık, fındık, meyve-sebze ve zeytinyağı gibi besinler tüketmek de koruma sağlıyor

İleri yaş hastalığı Alzheimer mücadelede Akdeniz tipi beslenme ve fiziksel aktivite etkili oluyor. Üsküdar Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldız Erdoğanoğlu, uygulanacak 5 maddelik önlemlerin Alzheimer riskini yüzde 30 azalttığını ifade ediyor: ♦ Satranç oynayın: Kitap okumak, bulmaca çözmek, yabancı dil öğrenmek, resim, müzik gibi yaratıcı uğraşlar edinmek, satranç, tavla gibi oyunlar oynamak zihni açık tutar. ♦ Hareket edin: İleri yaşlarda bedensel olarak aktif olan kişi, hücrelerine daha fazla doğru besinin gitmesine imkan verir. Bu hem bağışıklık sistemini hem de aralarında beyni de saydığımız vücudun tüm organlarını güçlendirir. ♦ Akdeniz tipi beslenin: Özellikle sebze-meyve, zeytinyağı, fındık tüketimi hastalığın önlenmesinde etkilidir. Kırmızı eti azaltıp balığa ağırlık verin. Kafein de hastalık riskini azaltabilir. ♦ Sosyal olun: Unutmayın ki; ses, mimik ve jestlerin yorumlanması her zaman zihni meşgul eder. Başka insanlarla sosyal iletişimde bulunmak, hem yalnızlık duygusu ile başa çıkmanızı kolaylaştırır hem de beyin hücrelerinizi meşgul eder. ♦ Tehlike sinyalleri: Obezite, depresyon, diyabet gibi risk faktörlerinin Alzheimer için tehlike sinyalleri olduğunu ve dikkat etmek gerektiğini bilin. Bu hastalıklar, sonrasında ortaya çıkabilecek demans (bunama) ile yakından ilişkilidir. Kan basıncınızın ve kolesterol seviyelerinizin düzenli takibi ile önleyici tedbirlerinizi tamamlayabilirsiniz.
Zihni ve bedeni formda tutmak Alzheimer’ı önlüyor. Omega-3 zengini balık, fındık, meyve-sebze ve zeytinyağı gibi besinler tüketmek de koruma sağlıyor

İleri yaş hastalığı mücadelede Akdeniz tipi beslenme ve fiziksel aktivite etkili oluyor. Üsküdar Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldız Erdoğanoğlu, uygulanacak 5 maddelik lerin Alzheimer riskini yüzde 30 azalttığını ifade ediyor:
♦ Satranç oynayın: Kitap okumak, bulmaca çözmek, yabancı dil öğrenmek, resim, müzik gibi yaratıcı uğraşlar edinmek, satranç, tavla gibi oyunlar oynamak zihni açık tutar.

♦ Hareket edin: İleri yaşlarda bedensel olarak aktif olan kişi, hücrelerine daha fazla doğru besinin gitmesine imkan verir. Bu hem bağışıklık sistemini hem de aralarında beyni de saydığımız vücudun tüm organlarını güçlendirir.

♦ Akdeniz tipi beslenin: Özellikle sebze-meyve, zeytinyağı, fındık tüketimi hastalığın önlenmesinde etkilidir. Kırmızı eti azaltıp balığa ağırlık verin. Kafein de riskini azaltabilir.

♦ Sosyal olun: Unutmayın ki; ses, mimik ve jestlerin yorumlanması her zaman zihni meşgul eder. Başka insanlarla sosyal iletişimde bulunmak, hem yalnızlık duygusu ile başa çıkmanızı kolaylaştırır hem de beyin hücrelerinizi meşgul eder.

♦ Tehlike sinyalleri: Obezite, depresyon, diyabet gibi risk faktörlerinin Alzheimer için tehlike sinyalleri olduğunu ve dikkat etmek gerektiğini bilin. Bu hastalıklar, sonrasında ortaya çıkabilecek demans () ile yakından ilişkilidir. Kan basıncınızın ve kolesterol seviyelerinizin düzenli takibi ile önleyici tedbirlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.