Ambulansa yol vermeyen araçların cezası...

Gebze 22.01.2015 - 09:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Ambulansa yol vermeyen araçların cezası...

Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı açılışla hizmete giren 798 yeni ambulanslarda kontak çalıştığı anda yol kaydı başlayacak, yol veremeyen araçlara 80 lira ceza kesilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açılışını yaptığı 798 ambulansın ilginç bir özelliği ortaya çıktı. Ambulansların tamamına yerleştirilen kameralar, bundan böyle kontağın çalışmasından itibaren yol kaydı yapmaya başlayacak; ambulansa yol vermeyen araçlara 80 ila 88 TL ceza kesecek. "ÖNCEDEN TESPİT EDEMİYORDUK" İhtiyaca göre illere dağıtılan 798 ambulanslara yerleştirilen kameralarla artık trafikte ambulansa yol vermeyen araçlar tespit edilecek. sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, ambulansa yol vermeyen sürücülere yönelik cezai hükümler bulunduğunu; bu cezaların kavşakta 88 lira, düz yolda 80 lira olduğunu hatırlatarak, "Ancak bu sürücüleri tespit edemiyorduk; bu nedenle de cezai bir işlem uygulanamıyordu" dedi. "GÖRÜNTÜLER EMNİYETE GİDECEK" Bu nedenle yeni bir uygulama başlattıklarını aktaran Nacar, uygulamayı şöyle anlattı: "Ambulansın kontağına uyumlaştırılmış bu kamera, kontak çalıştıktan itibaren yol kaydı yapmaya başlayacak. Ceza kesilmesi talep edilen araçların bilgileri, görüntüleriyle beraber il emniyet müdürlüklerine yollanacak. Ambulanslarımıza yol vermeyen sürücülerimize ceza uygulanacak." "TEŞHİR EDİLECEKLER" Nacar, trafikteki kötü örnekleri teşhir edeceklerini de belirterek, "Ara ara bunları televizyonlarda 'böyle yapmayınız' diyerek, kimlik bilgilerini saklamak kaydıyla kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu. 112 acil servis personelinin kıyafetlerinin de yenilendiğini anlatan Nacar, "Kıyafetler, çağın gelişimine uygun teknolojik bir kumaş kullanılarak yeniden organize edildi. 112 kıyafeti, otoparkçılar, zaman zaman çöpçüler tarafından da kullanılıyordu" dedi. (Kaynak:Milliyet)
Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı açılışla hizmete giren 798 yeni ambulanslarda kontak çalıştığı anda yol kaydı başlayacak, yol veremeyen araçlara 80 lira ceza kesilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açılışını yaptığı 798 ambulansın ilginç bir özelliği ortaya çıktı. Ambulansların tamamına yerleştirilen kameralar, bundan böyle kontağın çalışmasından itibaren yol kaydı yapmaya başlayacak; ambulansa yol vermeyen araçlara 80 ila 88 TL ceza kesecek.

"ÖNCEDEN TESPİT EDEMİYORDUK"

İhtiyaca göre illere dağıtılan 798 ambulanslara yerleştirilen kameralarla artık trafikte ambulansa yol vermeyen araçlar tespit edilecek. sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, ambulansa yol vermeyen sürücülere yönelik cezai hükümler bulunduğunu; bu cezaların kavşakta 88 lira, düz yolda 80 lira olduğunu hatırlatarak, "Ancak bu sürücüleri tespit edemiyorduk; bu nedenle de cezai bir işlem uygulanamıyordu" dedi.

"GÖRÜNTÜLER EMNİYETE GİDECEK"

Bu nedenle yeni bir uygulama başlattıklarını aktaran Nacar, uygulamayı şöyle anlattı:

"Ambulansın kontağına uyumlaştırılmış bu kamera, kontak çalıştıktan itibaren yol kaydı yapmaya başlayacak. Ceza kesilmesi talep edilen araçların bilgileri, görüntüleriyle beraber il emniyet müdürlüklerine yollanacak. Ambulanslarımıza yol vermeyen sürücülerimize ceza uygulanacak."

"TEŞHİR EDİLECEKLER"

Nacar, trafikteki kötü örnekleri teşhir edeceklerini de belirterek, "Ara ara bunları televizyonlarda 'böyle yapmayınız' diyerek, kimlik bilgilerini saklamak kaydıyla kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu. 112 acil servis personelinin kıyafetlerinin de yenilendiğini anlatan Nacar, "Kıyafetler, çağın gelişimine uygun teknolojik bir kumaş kullanılarak yeniden organize edildi. 112 kıyafeti, otoparkçılar, zaman zaman çöpçüler tarafından da kullanılıyordu" dedi. (Kaynak:Milliyet)
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.