ARA ÖĞÜN OLMALI MI OLMAMALI MI?

Sağlık 07.02.2020 - 13:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

ARA ÖĞÜN OLMALI MI OLMAMALI MI?

İhtiyaç duyuyorsanız ara öğün tüketin, ihtiyaç duymuyorsanız tüketmeyin. Sürekli ara öğün tüketmeliyim fikri kişiyi sürekli yemek yeme konusunda hayal kurmaya iter. Bu durumda bireyin daha çok iştahı açılabilir. İki saatte bir bir şeyler atıştırmak vücutta insülin hormonunun sürekli salgılanmasına neden olur. Bu da hem iştahı açar hem yağlanmayı artırır. Öğün araları ne kadar uzun olursa, yemeğe bağlı insülin salgılanması o kadar az olur. Kilo kontrolü o ölçüde kolaylaşır. Genelde kahvaltı ve öğle yemeği arası uzun olmadığı için kuşluk ara öğünü yapmaya çokta gerek yoktur. Fakat öğle ve akşam yemeği arası çok uzun olduğu için o arada mutlaka bir ara öğün yapılmalısınız. İkindi ara öğünün atlarsanız çok acıkır ve akşam öğünün fazla tüketebilirsiniz. Ara öğününüzü acıktığınızda yapın. En çok günün hangi vaktinde acıktığınızı belirleyin ve o zamana bir ara öğün ekleyin. Ve o öğün için çantanıza tüketimi kolay olacak alternatifler koyun. Mesela 1 küçük süt + 2 adet hurma ya da 1 küçük boy elma + 10 adet çiğ badem ya da 2 adet galeta + 1 kutu ayran ya da 1 adet muz + 2 adet ceviz gibi. Dışarıdaysanız ve çok acıktıysanız , sütlü kahve, cafe latte ya da cappuccino sizler için iyi bir alternatif olabilir. Açlık hissiniz çok yüksek olduğunda glisemik indeksi düşük besinlerden faydalanmaya çalışın. Akşam yemeğinden sonra mümkün olduğu kadar meyve tüketmemeye özen gösterin. Meyve hakkınızı gün içinde kullanın. Akşam yemekten sonra vücudunuzu dinlendirmek amacıyla ara öğün olarak bitki çayı tercih etmeniz sizler için daha doğru seçenekler olacaktır. Sabah kahvaltıyı atlamayın. Kahvaltı yapılmayan günlerde enerji dengesini sağlayamaz ve ara öğün sıklığınızı artırabilir bu şekilde insülin salgısını artırır ve depolanmayı artırabilirsiniz. Kendinizi çok aç hissettiğinizde önce sıvılardan faydalanın. Su ve bitki çayları ara öğün alternatifleriniz olsun J  

İhtiyaç duyuyorsanız ara öğün tüketin, ihtiyaç duymuyorsanız tüketmeyin. Sürekli ara öğün tüketmeliyim fikri kişiyi sürekli yemek yeme konusunda hayal kurmaya iter. Bu durumda bireyin daha çok iştahı açılabilir.

İki saatte bir bir şeyler atıştırmak vücutta insülin hormonunun sürekli salgılanmasına neden olur. Bu da hem iştahı açar hem yağlanmayı artırır. Öğün araları ne kadar uzun olursa, yemeğe bağlı insülin salgılanması o kadar az olur. Kilo kontrolü o ölçüde kolaylaşır.

Genelde kahvaltı ve öğle yemeği arası uzun olmadığı için kuşluk ara öğünü yapmaya çokta gerek yoktur. Fakat öğle ve akşam yemeği arası çok uzun olduğu için o arada mutlaka bir ara öğün yapılmalısınız. İkindi ara öğünün atlarsanız çok acıkır ve akşam öğünün fazla tüketebilirsiniz.

Ara öğününüzü acıktığınızda yapın. En çok günün hangi vaktinde acıktığınızı belirleyin ve o zamana bir ara öğün ekleyin. Ve o öğün için çantanıza tüketimi kolay olacak alternatifler koyun. Mesela 1 küçük süt + 2 adet hurma ya da 1 küçük boy elma + 10 adet çiğ badem ya da 2 adet galeta + 1 kutu ayran ya da 1 adet muz + 2 adet ceviz gibi.

Dışarıdaysanız ve çok acıktıysanız , sütlü kahve, cafe latte ya da cappuccino sizler için iyi bir alternatif olabilir.

Açlık hissiniz çok yüksek olduğunda glisemik indeksi düşük besinlerden faydalanmaya çalışın.

Akşam yemeğinden sonra mümkün olduğu kadar meyve tüketmemeye özen gösterin. Meyve hakkınızı gün içinde kullanın.

Akşam yemekten sonra vücudunuzu dinlendirmek amacıyla ara öğün olarak bitki çayı tercih etmeniz sizler için daha doğru seçenekler olacaktır.

Sabah kahvaltıyı atlamayın. Kahvaltı yapılmayan günlerde enerji dengesini sağlayamaz ve ara öğün sıklığınızı artırabilir bu şekilde insülin salgısını artırır ve depolanmayı artırabilirsiniz.

Kendinizi çok aç hissettiğinizde önce sıvılardan faydalanın. Su ve bitki çayları ara öğün alternatifleriniz olsun J

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.