GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Aslanhan’dan, Gebzelilere “Aile İçi Eğitim” semineri

Gebze 14.01.2020 - 12:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Aslanhan’dan, Gebzelilere “Aile İçi Eğitim” semineri

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde, eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan aile içi eğitim konusunda bilgiler aktardı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan, “Aile içi eğitim” konusunda bilgiler aktardı. Konuk yazar ailelere, öğrencilere, eğitimcilere ve yöneticilere bilinç, farkındalık, değişim ve dönüşüm perspektifinden seslenerek aile içerisinde çocuk eğitiminin önemi ve nasıl olması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. ÇOCUK YETİŞTİRMEDE YAPILAN HATALAR Çocuk yetiştirmede yapılan hatalara değinen Aslanhan; “Bizi asıl çocuk yetiştirmede kandırdılar. Çocuğunuzla arkadaş gibi olun dediler. Meğer millete atılan en büyük kazık buymuş. Kızınız veya oğlunuzla arkadaş olmaya kalkarsanız, anne baba saygınlığınızı kaybedersiniz” ifadelerini kullandı. “ÇOCUKLARINIZA HAYIR DEYİN” Hayır demenin çocuğun özgüvenine zarar vermediğini belirten Aslanhan; “Bana her istediğimi vermeyen hayat çocuğuma mı verecek. Bugün Türkiye’de anne ve babalar çocuklarına tapıyor. Çocuk anne babasını parmağında oynatıyor. Benim çocuklarımı sevme kriterlerim var. Biz dayaklı bir eğitim sisteminde büyüdük. Peki hangimiz özgüvenimizi kaybettik” ifadelerinde bulundu. “ÇOCUĞUN MADDİ MANEVİ PEK ÇOK İHTİYACI VAR” Bir çocuğun maddi manevi pek çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Aslanhan, “Günümüz anne babaları çocuklarının ihtiyacını maddiyata indirgemiş durumda. Anne baba olarak çocuğun her isteğini yerine getirerek, onu iyi okullara göndererek vazifenizi yaptığınızı düşünürseniz ileriki yıllarda bunun sıkıntısını yaşarsınız” dedi. “ÇOCUĞUNUZA ONU SEVDİĞİNİZİ SÖYLEYİN” “Anne baba olarak iyi evlat yetiştirmek istiyorsanız onun gözlerinin içine bakarak onu ne kadar sevdiğinizi söylemelisin” diyen Sıtkı Aslanhan, “Çocuğunuzun başını okşayın ve onun değerli olduğunu dile getirin” tavsiyelerinde bulundu. Eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan verdiği seminerde katılımcılara, iyi bir çocuk yetiştirmenin yolunun iyi bir anne baba olmaktan geçtiğini belirtti. “Siz insanlara iyi davranırsanız, insanlara karşı dürüst davranırsanız, bütün canlılara ve doğaya saygı duyarsanız çocuğunuz da bu güzellikleri öğrenir. Nezaketi çocuğunuza öğretebilmeniz için kendiniz nazik olmalısınız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde, eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan aile içi eğitim konusunda bilgiler aktardı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan, “Aile içi eğitim” konusunda bilgiler aktardı. Konuk yazar ailelere, öğrencilere, eğitimcilere ve yöneticilere bilinç, farkındalık, değişim ve dönüşüm perspektifinden seslenerek aile içerisinde çocuk eğitiminin önemi ve nasıl olması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

ÇOCUK YETİŞTİRMEDE YAPILAN HATALAR

Çocuk yetiştirmede yapılan hatalara değinen Aslanhan; “Bizi asıl çocuk yetiştirmede kandırdılar. Çocuğunuzla arkadaş gibi olun dediler. Meğer millete atılan en büyük kazık buymuş. Kızınız veya oğlunuzla arkadaş olmaya kalkarsanız, anne baba saygınlığınızı kaybedersiniz” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARINIZA HAYIR DEYİN”

Hayır demenin çocuğun özgüvenine zarar vermediğini belirten Aslanhan; “Bana her istediğimi vermeyen hayat çocuğuma mı verecek. Bugün Türkiye’de anne ve babalar çocuklarına tapıyor. Çocuk anne babasını parmağında oynatıyor. Benim çocuklarımı sevme kriterlerim var. Biz dayaklı bir eğitim sisteminde büyüdük. Peki hangimiz özgüvenimizi kaybettik” ifadelerinde bulundu.

“ÇOCUĞUN MADDİ MANEVİ PEK ÇOK İHTİYACI VAR”

Bir çocuğun maddi manevi pek çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Aslanhan, “Günümüz anne babaları çocuklarının ihtiyacını maddiyata indirgemiş durumda. Anne baba olarak çocuğun her isteğini yerine getirerek, onu iyi okullara göndererek vazifenizi yaptığınızı düşünürseniz ileriki yıllarda bunun sıkıntısını yaşarsınız” dedi.

“ÇOCUĞUNUZA ONU SEVDİĞİNİZİ SÖYLEYİN”

“Anne baba olarak iyi evlat yetiştirmek istiyorsanız onun gözlerinin içine bakarak onu ne kadar sevdiğinizi söylemelisin” diyen Sıtkı Aslanhan, “Çocuğunuzun başını okşayın ve onun değerli olduğunu dile getirin” tavsiyelerinde bulundu. Eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan verdiği seminerde katılımcılara, iyi bir çocuk yetiştirmenin yolunun iyi bir anne baba olmaktan geçtiğini belirtti. “Siz insanlara iyi davranırsanız, insanlara karşı dürüst davranırsanız, bütün canlılara ve doğaya saygı duyarsanız çocuğunuz da bu güzellikleri öğrenir. Nezaketi çocuğunuza öğretebilmeniz için kendiniz nazik olmalısınız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.