Atatürk 98 yıl önce özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir

Kocaeli 19.05.2017 - 10:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Atatürk 98 yıl önce özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı bir mesajla hemşehrilerinin ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı Bütün yurtta ve Kocaeli’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlamalar sürerken, konuyla ilgili bir tebrik mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gençlerin bayramını tebrik etti. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu mesajında, “19 Mayıs 1919’da tarihe gömülmek istenen bir millet, Gazi Mustafa Kemal’in öncülüğünde Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi ile küllerinden tekrar doğmuş; başlattığı Kurtuluş Savaşı ile vatan, millet ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, “Atalarımızın kurtuluş mücadelesi ve bağımsızlık aşkı başka milletlerin de bağımsızlık savaşlarına örnek olmuş, Kurtuluş Savaşı bittiğinde dünyadaki tek bağımsız İslâm devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti varken, kısa bir süre sonra pek çok İslâm ülkesi bağımsızlığını kazanmış ve sömürge yaşamından kurtulmuştur. Bu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu kendimize kılavuz edersek bu ruh, daha müreffeh ve güçlü yarınlar için azimle çalışmamızı ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin bir göstergesidir. Geleceğimiz olan ve yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin her karışı ecdat kanlarıyla sulanmış bu vatanın bizlere emanet olduğunun bilinciyle, millî ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi daha huzurlu günlere taşıyacağına yürekten inanıyorum. Bu amaçla gençlerimizin iyi yetişmesi için, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, başta ödüllü Kılavuz Gençlik Projemiz olmak üzere, spor salonları, kültür merkezleri, Kâğıtspor ve daha pek çok proje ve tesisi hayata geçirdik, gençlerimizin hizmetine sunduk. Şimdi de 19 Mayıs Cuma günü Kocaeli Fuarı’mızın 51’nci yılında bütün gençlerimizi Murat Dalkılıç konserine bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz hemşehrilerimin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, tüm gençlerimizi, tüm vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle selâmlıyorum” dedi.  

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı bir mesajla hemşehrilerinin ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı

Bütün yurtta ve Kocaeli’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlamalar sürerken, konuyla ilgili bir tebrik mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gençlerin bayramını tebrik etti.

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu mesajında, “19 Mayıs 1919’da tarihe gömülmek istenen bir millet, Gazi Mustafa Kemal’in öncülüğünde Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi ile küllerinden tekrar doğmuş; başlattığı Kurtuluş Savaşı ile vatan, millet ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, “Atalarımızın kurtuluş mücadelesi ve bağımsızlık aşkı başka milletlerin de bağımsızlık savaşlarına örnek olmuş, Kurtuluş Savaşı bittiğinde dünyadaki tek bağımsız İslâm devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti varken, kısa bir süre sonra pek çok İslâm ülkesi bağımsızlığını kazanmış ve sömürge yaşamından kurtulmuştur. Bu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu kendimize kılavuz edersek bu ruh, daha müreffeh ve güçlü yarınlar için azimle çalışmamızı ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin bir göstergesidir.

Geleceğimiz olan ve yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin her karışı ecdat kanlarıyla sulanmış bu vatanın bizlere emanet olduğunun bilinciyle, millî ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi daha huzurlu günlere taşıyacağına yürekten inanıyorum. Bu amaçla gençlerimizin iyi yetişmesi için, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, başta ödüllü Kılavuz Gençlik Projemiz olmak üzere, spor salonları, kültür merkezleri, Kâğıtspor ve daha pek çok proje ve tesisi hayata geçirdik, gençlerimizin hizmetine sunduk. Şimdi de 19 Mayıs Cuma günü Kocaeli Fuarı’mızın 51’nci yılında bütün gençlerimizi Murat Dalkılıç konserine bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz hemşehrilerimin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, tüm gençlerimizi, tüm vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle selâmlıyorum” dedi.


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.