19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

ATLAS OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME ALARMI

Gebze 13.03.2017 - 10:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ATLAS OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME ALARMI

Dünya nüfusunun önemli bir bölümü, yetersiz ve dengesiz beslenme sonucu oluşan hastalıklarla mücadele ediyor. Öte yandan, aşırı ve dengesiz beslenme sonucu oluşan obezite (aşırı şişmanlık), birçok insan için önemli bir sağlık sorunu olmayı sürdürüyor. Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme, herkes için özellikle de çocuklarımız için çok önemlidir. Çünkü yetersiz ve dengesiz beslenen çocukların, bedensel ve zihinsel gelişimleri geri kalıyor, sağlık sorunları ağır ve uzun sürüyor. Özel Yeni Atlas Okulu Rehber Öğretmeni Tuba Erhal yaptığı konuşmasında, “Çocukluk döneminde kazanılan beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürmektedir. Çocukları yetişkinlerden farklı kılan en önemli özellik, sürekli büyüme süreci içinde olmalarıdır. Bu nedenle sağlıklı yaşam bir yaşam biçimi olmalı” dedi.  Diyetisyen Merve BOZKIR, öğrencilerle sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamla ilgili çok önemli bilgiler vererek öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. 

Dünya nüfusunun önemli bir bölümü, yetersiz ve dengesiz beslenme sonucu oluşan hastalıklarla mücadele ediyor. Öte yandan, aşırı ve dengesiz beslenme sonucu oluşan obezite (aşırı şişmanlık), birçok insan için önemli bir sağlık sorunu olmayı sürdürüyor.
Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme, herkes için özellikle de çocuklarımız için çok önemlidir. Çünkü yetersiz ve dengesiz beslenen çocukların, bedensel ve zihinsel gelişimleri geri kalıyor, sağlık sorunları ağır ve uzun sürüyor.
Özel Yeni Atlas Okulu Rehber Öğretmeni Tuba Erhal yaptığı konuşmasında, “Çocukluk döneminde kazanılan beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürmektedir. Çocukları yetişkinlerden farklı kılan en önemli özellik, sürekli büyüme süreci içinde olmalarıdır. Bu nedenle sağlıklı yaşam bir yaşam biçimi olmalı” dedi. 
Diyetisyen Merve BOZKIR, öğrencilerle sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamla ilgili çok önemli bilgiler vererek öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.