19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bahçeli Gebze’ye ne diyecek?

Siyaset 30.06.2020 - 21:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bahçeli Gebze’ye ne diyecek?

CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Tahsin Tarhan’ın ‘Gebze İl olsun’ önergesine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ne diyeceği merak konusu oldu. 24 Haziran yerel seçimleri öncesinde MHP’nin seçim beyannamesinde yer alan ‘100 il, 1000 ilçe’ projesi Gebzelileri heyecanlandırmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açıklanan proje kapsamında Türkiye’nin yüzüncü yılı olan 2023 yılında 100 il ve 1000 ilçe kurulması yönünde tavır sergilenirken, Gebze’nin de proje kapsamında il olacağı beyan edilmişti. 2017 YILINDAN BERİ MASASINDA ‘100 il, 1000 ilçe’ projesi kapsamında dönemin MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir; Gebze’nin nüfus, coğrafi konum, içinde bulundurduğu imkânlar ve Türkiye’ye sunduğu katma değerler kapsamında neden il olması gerektiğini detaylı bir şekilde yüzlerce sayfa dosya hazırlanarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunulmuştu. Ancak çalışmalar sonucunda Bahçeli’den bir ses çıkmamıştı. Taşdemir’in ‘Gebze il olsun’ emekleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2017 yılından beri masasında bekliyor. BÜYÜKŞEHİRLİ İL OLMAYI HAK EDİYOR CHP Kocaeli Milletvekilleri tarafından Gebze’nin il olmasıyla ilgili hazırlanarak meclise sunulan kanun teklifiyle hareketlenen Gebze kulisleri, akıllara Bahçeli’nin 24 Haziran öncesinde verdiği sözü getirdi. Gebze için çabalayan dönemin MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, “Bugüne kadar gelmiş geçmiş hiçbir milletvekili  ‘Gebze il olsun’ önergesi vermezken, ilk Gebze’nin 21. Dönem MHP Kocaeli Milletvekili Kemal Köse vermişti. Bende bunun örnekleri de var. Gebze mutlaka il olması gerekir. Gebze 4 ilçeye abilik konusunda 800 binden fazla nüfus, 260 binden de fazla seçmeni olan Gebze bölgesi sadece il olmayı değil, büyükşehirli il olmayı hak ediyor. VEKİLLERİN ÖNERGESİ EKSİK Biz zamanında Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ile tüm STK başkanları ile Gebze’nin büyükşehirli il olması konusunda kampanyalarda bulunduk, destekler verdik. Ancak bugün olduğu gibi Gebze’nin il olma durumu siyasi bir malzeme olmamalı. Yerel yöneticilerle, yerel basınla bir araya gelerek tam 4-4’lük bir önerge ile meclise sunulmalı. Kopyala-yapıştır şeklinde yapılmış, ‘CHP’lilerde Gebze il olsun’ dedi diye hazırlanmış bir önerge eksiktir. Önergede Beylikbağı yok sayılmıştır. Beylikbağı Bölgesi 7 mahalle muhtarı ve 100 bin nüfuslu, 60 bin seçmenli ilçe olabilecek kapasitededir. Sayın vekillerimizin verdiği önergede Beylikbağı Bölgesi eksiktir” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Tahsin Tarhan’ın ‘Gebze İl olsun’ önergesine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ne diyeceği merak konusu oldu.

24 Haziran yerel seçimleri öncesinde MHP’nin seçim beyannamesinde yer alan ‘100 il, 1000 ilçe’ projesi Gebzelileri heyecanlandırmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açıklanan proje kapsamında Türkiye’nin yüzüncü yılı olan 2023 yılında 100 il ve 1000 ilçe kurulması yönünde tavır sergilenirken, Gebze’nin de proje kapsamında il olacağı beyan edilmişti.

2017 YILINDAN BERİ MASASINDA

‘100 il, 1000 ilçe’ projesi kapsamında dönemin MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir; Gebze’nin nüfus, coğrafi konum, içinde bulundurduğu imkânlar ve Türkiye’ye sunduğu katma değerler kapsamında neden il olması gerektiğini detaylı bir şekilde yüzlerce sayfa dosya hazırlanarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunulmuştu. Ancak çalışmalar sonucunda Bahçeli’den bir ses çıkmamıştı. Taşdemir’in ‘Gebze il olsun’ emekleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2017 yılından beri masasında bekliyor.

BÜYÜKŞEHİRLİ İL OLMAYI HAK EDİYOR

CHP Kocaeli Milletvekilleri tarafından Gebze’nin il olmasıyla ilgili hazırlanarak meclise sunulan kanun teklifiyle hareketlenen Gebze kulisleri, akıllara Bahçeli’nin 24 Haziran öncesinde verdiği sözü getirdi. Gebze için çabalayan dönemin MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, “Bugüne kadar gelmiş geçmiş hiçbir milletvekili  ‘Gebze il olsun’ önergesi vermezken, ilk Gebze’nin 21. Dönem MHP Kocaeli Milletvekili Kemal Köse vermişti. Bende bunun örnekleri de var. Gebze mutlaka il olması gerekir. Gebze 4 ilçeye abilik konusunda 800 binden fazla nüfus, 260 binden de fazla seçmeni olan Gebze bölgesi sadece il olmayı değil, büyükşehirli il olmayı hak ediyor.

VEKİLLERİN ÖNERGESİ EKSİK

Biz zamanında Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ile tüm STK başkanları ile Gebze’nin büyükşehirli il olması konusunda kampanyalarda bulunduk, destekler verdik. Ancak bugün olduğu gibi Gebze’nin il olma durumu siyasi bir malzeme olmamalı. Yerel yöneticilerle, yerel basınla bir araya gelerek tam 4-4’lük bir önerge ile meclise sunulmalı. Kopyala-yapıştır şeklinde yapılmış, ‘CHP’lilerde Gebze il olsun’ dedi diye hazırlanmış bir önerge eksiktir. Önergede Beylikbağı yok sayılmıştır. Beylikbağı Bölgesi 7 mahalle muhtarı ve 100 bin nüfuslu, 60 bin seçmenli ilçe olabilecek kapasitededir. Sayın vekillerimizin verdiği önergede Beylikbağı Bölgesi eksiktir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.