Bakan Arslan Müjdeyi Verdi

Ekonomi 08.12.2017 - 23:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bakan Arslan Müjdeyi Verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018 yılında İstanbul, Eskişehir, Afyonkarahisar üzerinden Burdur, Isparta güzergahından Antalya’ya erişecek demiryolu projesinin başlayacağı müjdesini verdi.

Antalya’nın turizm kenti olduğuna dikkati çeken Bakan Arslan, hızlı tren konusunda da se müjdeli bir haber vererek, “Bu konuda İstanbul, Eskişehir, Afyonkarahisar üzerindenBurdur, Isparta güzergahından Antalya’ya erişecek yine demiryolu projelerinin etüt projeleri devam ediyor. Hedefimiz önümüzdeki yıl onun da bir an önce inşaatına başlamak ve Turizmin başkenti Antalya’yı, finansın ve dünyanın başkenti İstanbul’a hızlı trenle bağlamak. Bununla da yetinmiyoruz, Antalya’yı tarihi başkentlerden Konya,Aksaray, Kapadokya, Nevşehir ve Kayseri’ye bağlayacak hızlı tren projesini ilgili de etüt, fizibilite ve sondaj çalışmaları devam ediyor. Her iki projeyle birlikte ülkemizin birçok büyük kentini Antalya’ya bağlamış olacağız. Bu da bizim önemli hedeflerimizden birisi” dedi.   “Havacılıkta 11 ayda 25 milyon yolcu ağırladık”   Havacılıkta 2002 yılında 10, 2016’da ise 18 milyon yolcu ağırladığını kaydeden Arslan, 2017’nin ilk 11 ayında ise bu rakamın 25 milyon olduğunu söyledi. Gazipaşa’ya yapılan havalimanıyla birlikte artışın yaşandığını ifade eden Arslan, Antalya’nın batısına yapılacak olan 3. Havalimanının yerinin tespit edildiğini, etüt projeleri yaptıklarını ve ihaleye sunulacağını söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018 yılında İstanbul, Eskişehir, Afyonkarahisar üzerinden Burdur, Isparta güzergahından Antalya’ya erişecek demiryolu projesinin başlayacağı müjdesini verdi.
Antalya’nın turizm kenti olduğuna dikkati çeken Bakan Arslan, hızlı tren konusunda da se müjdeli bir haber vererek, “Bu konuda İstanbul, EskişehirAfyonkarahisar üzerindenBurdurIsparta güzergahından Antalya’ya erişecek yine demiryolu projelerinin etüt projeleri devam ediyor. Hedefimiz önümüzdeki yıl onun da bir an önce inşaatına başlamak ve Turizmin başkenti Antalya’yı, finansın ve dünyanın başkenti İstanbul’a hızlı trenle bağlamak. Bununla da yetinmiyoruz, Antalya’yı tarihi başkentlerden Konya,Aksaray, Kapadokya, Nevşehir ve Kayseri’ye bağlayacak hızlı tren projesini ilgili de etüt, fizibilite ve sondaj çalışmaları devam ediyor. Her iki projeyle birlikte ülkemizin birçok büyük kentini Antalya’ya bağlamış olacağız. Bu da bizim önemli hedeflerimizden birisi” dedi.
 
“Havacılıkta 11 ayda 25 milyon yolcu ağırladık”
 
Havacılıkta 2002 yılında 10, 2016’da ise 18 milyon yolcu ağırladığını kaydeden Arslan, 2017’nin ilk 11 ayında ise bu rakamın 25 milyon olduğunu söyledi. Gazipaşa’ya yapılan havalimanıyla birlikte artışın yaşandığını ifade eden Arslan, Antalya’nın batısına yapılacak olan 3. Havalimanının yerinin tespit edildiğini, etüt projeleri yaptıklarını ve ihaleye sunulacağını söyledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.