Bakan Çelik: Gülen Bin Ladin'den daha tehlikeli

24.07.2016 - 10:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Bakan Çelik: Gülen Bin Ladin'den daha tehlikeli

Bakan Çelik: AB ülkelerinin Türkiye'ye gelmemesi üzücü...

AB Bakanı Ömer Çelik , 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AB ülkelerinin Türkiye'ye ilişkin tutumunu eleştirdi. Çelik, "Taraflara şiddetten uzak durulmasını tavsiye ediyoruz" demek, demokrasiye sahip çıkıp darbeyi kınamak demek değildir, Avrupalı müttefiklerimizden daha net bir tavır beklerdik" mesajını verdi. AB Bakanı Ömer Çelik açıklama yapıyor. Çelik'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle; Bu vahşi saldırı demokrasi tarihinde görülmemiştir. Terör örgütü DAEŞ'ten daha vahşi bir saldırıyla karşı karşıyayız. Karşımızda Üsame bin Ladin'den daha tehlikeli birisi var. Yumuşak kavramların arkasına sığınarak ülkemizi yok etmeye çalışıyorlar. Türkiye'yi Irak ve Suriye'deki gibi, istikrarsızlığa sürüklemek istiyorlar. Müttefiklerimizin, darbe girişiminin üstünden bir hafta geçmesine rağmen ülkemizi ziyaret etmemelerini şaşkınlıkla karşılıyorum. Ben AB ülkelerinden, Avrupalı müttefiklerimizden Türkiye ile birlikte durup, Türk devlet adamları ile demokrasiye sahip çıkmalarını beklerdim. Böyle bir darbe girişiminin ardından "Taraflara şiddetten uzak durulmasını tavsiye ediyoruz" demek, demokrasiye sahip çıkıp darbeyi kınamak demek değildir. Bu daha çok, darbeciler ile halkı eşit görmek demektir. Bunu kabul etmiyoruz. Verilen demokrasi mücadelesi çerçevesinde bu yeni bir milat olmalıdır.
Bakan Çelik: AB ülkelerinin Türkiye'ye gelmemesi üzücü...

AB Bakanı Ömer Çelik , 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AB ülkelerinin Türkiye'ye ilişkin tutumunu eleştirdi. Çelik, "Taraflara şiddetten uzak durulmasını tavsiye ediyoruz" demek, demokrasiye sahip çıkıp darbeyi kınamak demek değildir, Avrupalı müttefiklerimizden daha net bir tavır beklerdik" mesajını verdi.

AB Bakanı Ömer Çelik açıklama yapıyor. Çelik'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle;

Bu vahşi saldırı demokrasi tarihinde görülmemiştir. Terör örgütü DAEŞ'ten daha vahşi bir saldırıyla karşı karşıyayız. Karşımızda Üsame bin Ladin'den daha tehlikeli birisi var. Yumuşak kavramların arkasına sığınarak ülkemizi yok etmeye çalışıyorlar. Türkiye'yi Irak ve Suriye'deki gibi, istikrarsızlığa sürüklemek istiyorlar.

Müttefiklerimizin, darbe girişiminin üstünden bir hafta geçmesine rağmen ülkemizi ziyaret etmemelerini şaşkınlıkla karşılıyorum. Ben AB ülkelerinden, Avrupalı müttefiklerimizden Türkiye ile birlikte durup, Türk devlet adamları ile demokrasiye sahip çıkmalarını beklerdim.
Böyle bir darbe girişiminin ardından "Taraflara şiddetten uzak durulmasını tavsiye ediyoruz" demek, demokrasiye sahip çıkıp darbeyi kınamak demek değildir. Bu daha çok, darbeciler ile halkı eşit görmek demektir. Bunu kabul etmiyoruz. Verilen demokrasi mücadelesi çerçevesinde bu yeni bir milat olmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.