Bakan Kurum’dan Gebze’ye müjdeler

Çayırova 26.06.2020 - 14:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bakan Kurum’dan Gebze’ye müjdeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İl Koordinasyon toplantısında Gebze’ye önemli müjdeler verdi. Kurum, Gebze’de yapılacak projelerinin tüm ayrıntılarını açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımı ile gerçekleştirilen Kocaeli İl Koordinasyon toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Emine Zeybek, Milletvekili İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Cemil Yaman, Vali  Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet dışında 11 ilçe belediye başkanı, bakanlık, valilik ve büyükşehir bürokratları katıldı. SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Bakan Kurum, kongre salonunda fuaye alanında basın toplantısı düzenledi. Sanayi ve emek şehri Kocaeli’nin projelerini görüştüklerini söyleyen Bakan Kurum, “Belediye başkanlarımızla birlikte vatandaşlarımızın sorunlarını istişare ettik. Depremle ilgili Kocaeli’de her ilçede çalışmalar yapıyoruz. GEBZE’DE SANAYİ DIŞARI ÇIKACAK Gebze bölgesinde ilçe içinde kalan sanayi kuruluşlarını dışarı alacağız. 100 bin metrekare alanda sanayi alanı yapacağız. Buraya şehir içindeki sanayi kuruluşlarını taşıyacağız. Sanayi esnafına ve müşterilerine daha kaliteli hizmet verilecektir. Depreme dayanıklı yeni konutlarımızı üretiyoruz. Kuralarımızı çektik ve hızlı bir şekilde konutlarımızı yapacağız. MİLLET BAHÇELERİ YILSONUNDA BİTECEK Her ile bir millet bahçesi sözümüz var. Kocaeli’de devam eden 9 millet bahçesi var. Bitince 9 milyon metrekare yeşil alan kazandıracağız. 2 tanesini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Gebze’de millet bahçesinin projeleri bitti. Dilovası’nda 18 Ağustos’ta, İzmit’te Fuar alanını yapacağız. Bunu da bakanlığımız yapacak. En kısa zamanda ihale yapılacak. En kısa zamanda bitireceğiz. Hünkar Çayırı çok önemli bir alan. Buraya çok önemli bir millet bahçesi kazandıracağız. Bölge bu çalışma ile ihya olacaktır. 7 gün 24 saat insanlar alandan yararlanacak. YENİ DİLOVASI İNŞA EDİLECEK Dilovası Kömürcüler OSB’nin taşınacağını seçimde söyledik. Bu alanda artık kömürcülük faaliyetlerinin yapılmaması için adımları atıyoruz. Temmuz ayında yeni bir planlama yaparak Tavşancıl'ın üstünde kamulaştırma sürecini başlattık. Kocaeli ve Dilovası’na yakışır bir çalışma yapacağız. 1500 konutun ihalesini bu yılın sonuna kadar yapacağız ve önümüzdeki yıl da etaplar halinde konutları teslim edeceğiz. Önümüzdeki yıl o alanın taşınmasına başlayacağız. Vatandaşımızın rızasını alarak dönüşüm projesini başlatacağız. 50 milyon lira kamulaştırma parası aktaracağız. Büyükşehir bizim adımıza kamulaştırma yapacak” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İl Koordinasyon toplantısında Gebze’ye önemli müjdeler verdi. Kurum, Gebze’de yapılacak projelerinin tüm ayrıntılarını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımı ile gerçekleştirilen Kocaeli İl Koordinasyon toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Emine Zeybek, Milletvekili İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Cemil Yaman, Vali  Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet dışında 11 ilçe belediye başkanı, bakanlık, valilik ve büyükşehir bürokratları katıldı.

SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Bakan Kurum, kongre salonunda fuaye alanında basın toplantısı düzenledi. Sanayi ve emek şehri Kocaeli’nin projelerini görüştüklerini söyleyen Bakan Kurum, “Belediye başkanlarımızla birlikte vatandaşlarımızın sorunlarını istişare ettik. Depremle ilgili Kocaeli’de her ilçede çalışmalar yapıyoruz.

GEBZE’DE SANAYİ DIŞARI ÇIKACAK

Gebze bölgesinde ilçe içinde kalan sanayi kuruluşlarını dışarı alacağız. 100 bin metrekare alanda sanayi alanı yapacağız. Buraya şehir içindeki sanayi kuruluşlarını taşıyacağız. Sanayi esnafına ve müşterilerine daha kaliteli hizmet verilecektir. Depreme dayanıklı yeni konutlarımızı üretiyoruz. Kuralarımızı çektik ve hızlı bir şekilde konutlarımızı yapacağız.

MİLLET BAHÇELERİ YILSONUNDA BİTECEK

Her ile bir millet bahçesi sözümüz var. Kocaeli’de devam eden 9 millet bahçesi var. Bitince 9 milyon metrekare yeşil alan kazandıracağız. 2 tanesini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Gebze’de millet bahçesinin projeleri bitti. Dilovası’nda 18 Ağustos’ta, İzmit’te Fuar alanını yapacağız. Bunu da bakanlığımız yapacak. En kısa zamanda ihale yapılacak. En kısa zamanda bitireceğiz. Hünkar Çayırı çok önemli bir alan. Buraya çok önemli bir millet bahçesi kazandıracağız. Bölge bu çalışma ile ihya olacaktır. 7 gün 24 saat insanlar alandan yararlanacak.

YENİ DİLOVASI İNŞA EDİLECEK

Dilovası Kömürcüler OSB’nin taşınacağını seçimde söyledik. Bu alanda artık kömürcülük faaliyetlerinin yapılmaması için adımları atıyoruz. Temmuz ayında yeni bir planlama yaparak Tavşancıl'ın üstünde kamulaştırma sürecini başlattık. Kocaeli ve Dilovası’na yakışır bir çalışma yapacağız. 1500 konutun ihalesini bu yılın sonuna kadar yapacağız ve önümüzdeki yıl da etaplar halinde konutları teslim edeceğiz. Önümüzdeki yıl o alanın taşınmasına başlayacağız. Vatandaşımızın rızasını alarak dönüşüm projesini başlatacağız. 50 milyon lira kamulaştırma parası aktaracağız. Büyükşehir bizim adımıza kamulaştırma yapacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.