Bakanlık çalı çırpı ilan etti!

Gebze 21.08.2019 - 10:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bakanlık çalı çırpı ilan etti!

Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın içinden de geçen Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’ne yönelik önergelerine bakanlıktan cevap geldiğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili ve CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, “Bakanlıkların her biri ayrı ayrı Ballıkayar’da ağaç kesimi yok kesilen çalı çırpı, maki diye cevap veriyor” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili ve CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan’ın Ballıkayalar Tabiat Parkı ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a cevaplamaları için verdiği önergelere cevap geldi. Önergelerle alakalı açıklamalarda bulunan CHP’li Tarhan, “Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın içinden de geçen Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde bölgede bulunan 17 Bin ağaç kesilecek. Ancak bu alan Bakanlığa göre küçük bir kısım. Bakanlık açıklamasında bu alanın 37.746 metrekare olduğu söylemiş ve buradaki 17 bin ağaç aslında çalı, çırpı niteliğindeki maki bitki örtüsü olduğunu iddia ediyor. Yazıktır, yazık. Bakanlıkların her biri ayrı ayrı Ballıkayar’da ağaç kesimi yok kesilen çalı çırpı, maki diye cevap veriyor. El insaf demekten başka bir şey dilime gelmiyor.  TABİAT PARKI HAFRİYAT ALANINA DÖNDÜ Sadece uydu fotoğraflarına bakarak Ballıkayarlar’daki orman ve ağaç tahribatını görürsünüz. Bağlantı yolunun ve kavşak alanının ise Ballıkayalar’ın dışına çekilmesi kısıtlı bir alan olduğu için yapılamamış deniyor. Yine yol ve köprü yapımı uğruna tabiatı yok eden anlayış ile karşı karşıyayız. Tabiat parkı hafriyat alanına dönmüş, yetkili Bakanlıklar hala olumlu Çed raporu var açıklamasında bulunuyor. Ballıkayalar’da 200 milyon yılda oluştuğu bilinen Kanyonunun popülasyonunu bozduktan sonra olumlu çed raporunuz olsa ne olur. Nesli tükenme tehlikesi yaşayan binlerce canlı türüne ağaçları kesiyoruz ama olumlu çed raporumuz var mı diyeceksiniz” diye konuştu.
Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın içinden de geçen Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’ne yönelik önergelerine bakanlıktan cevap geldiğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili ve CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, “Bakanlıkların her biri ayrı ayrı Ballıkayar’da ağaç kesimi yok kesilen çalı çırpı, maki diye cevap veriyor” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili ve CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan’ın Ballıkayalar Tabiat Parkı ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a cevaplamaları için verdiği önergelere cevap geldi. Önergelerle alakalı açıklamalarda bulunan CHP’li Tarhan, “Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın içinden de geçen Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde bölgede bulunan 17 Bin ağaç kesilecek. Ancak bu alan Bakanlığa göre küçük bir kısım. Bakanlık açıklamasında bu alanın 37.746 metrekare olduğu söylemiş ve buradaki 17 bin ağaç aslında çalı, çırpı niteliğindeki maki bitki örtüsü olduğunu iddia ediyor. Yazıktır, yazık. Bakanlıkların her biri ayrı ayrı Ballıkayar’da ağaç kesimi yok kesilen çalı çırpı, maki diye cevap veriyor. El insaf demekten başka bir şey dilime gelmiyor. 

TABİAT PARKI HAFRİYAT ALANINA DÖNDÜ
Sadece uydu fotoğraflarına bakarak Ballıkayarlar’daki orman ve ağaç tahribatını görürsünüz. Bağlantı yolunun ve kavşak alanının ise Ballıkayalar’ın dışına çekilmesi kısıtlı bir alan olduğu için yapılamamış deniyor. Yine yol ve köprü yapımı uğruna tabiatı yok eden anlayış ile karşı karşıyayız. Tabiat parkı hafriyat alanına dönmüş, yetkili Bakanlıklar hala olumlu Çed raporu var açıklamasında bulunuyor. Ballıkayalar’da 200 milyon yılda oluştuğu bilinen Kanyonunun popülasyonunu bozduktan sonra olumlu çed raporunuz olsa ne olur. Nesli tükenme tehlikesi yaşayan binlerce canlı türüne ağaçları kesiyoruz ama olumlu çed raporumuz var mı diyeceksiniz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.