Bakanlık Kocaeli’deki riskli yapıları açıkladı

Kocaeli 03.08.2020 - 15:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bakanlık Kocaeli’deki riskli yapıları açıkladı

OTURDUĞUNUZ BİNA SAĞLAM MI?

Çevre Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda, Kocaeli’de 315 yapı riskli çıktı. Çevre Bakanlığı bir yandan Türkiye'deki kentsel dönüşüm projelerine hız verirken, bir yandan da riskli yapıları tespit etmeye devam ediyor. Yapılan bu tespitlerde İstanbul yine başı çekerken, buna göre bu yıl haziran ayı sonuna kadar, Kocaeli'de 315 riskli yapı tespiti yapıldı. Riskli yapılar ile ilgili çalışmalar devam ederekken, Kocaeli’de bu yapıların yıkılması bekleniyor. 253 MİLYONLUK KİRA YARDIMI Bir diğer veriye göre ise, ülke genelinde riskli yapılar için 253 milyon 680 bin lira kira yardımı yapıldı. Bu ödemelerin büyük çoğunluğu İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa, Konya, Kocaeli, Kayseri, Hatay, Bursa, Bingöl, Batman, Balıkesir, Aydın, Elazığ ve Eskişehir gibi illere yapılmış durumda.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aynı dönemde kentsel dönüşüm kapsamında 36 milyon 548 bin liralık da kamulaştırma yaptı. İller Bankası, TOKİ ve belediyelere ise kentsel dönüşüm kapsamındaki projelere 1 milyar 192 milyon 381 bin lira kaynak aktarıldı. Türkiye genelinde bu yılın ilk altı ayında Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı'ndan toplam 1 milyar 585 milyon 436 bin TL harcandı.
OTURDUĞUNUZ BİNA SAĞLAM MI?

Çevre Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda, Kocaeli’de 315 yapı riskli çıktı.

Çevre Bakanlığı bir yandan Türkiye'deki kentsel dönüşüm projelerine hız verirken, bir yandan da riskli yapıları tespit etmeye devam ediyor. Yapılan bu tespitlerde İstanbul yine başı çekerken, buna göre bu yıl haziran ayı sonuna kadar, Kocaeli'de 315 riskli yapı tespiti yapıldı. Riskli yapılar ile ilgili çalışmalar devam ederekken, Kocaeli’de bu yapıların yıkılması bekleniyor.

253 MİLYONLUK KİRA YARDIMI

Bir diğer veriye göre ise, ülke genelinde riskli yapılar için 253 milyon 680 bin lira kira yardımı yapıldı. Bu ödemelerin büyük çoğunluğu İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa, Konya, Kocaeli, Kayseri, Hatay, Bursa, Bingöl, Batman, Balıkesir, Aydın, Elazığ ve Eskişehir gibi illere yapılmış durumda.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aynı dönemde kentsel dönüşüm kapsamında 36 milyon 548 bin liralık da kamulaştırma yaptı. İller Bankası, TOKİ ve belediyelere ise kentsel dönüşüm kapsamındaki projelere 1 milyar 192 milyon 381 bin lira kaynak aktarıldı. Türkiye genelinde bu yılın ilk altı ayında Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı'ndan toplam 1 milyar 585 milyon 436 bin TL harcandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.