Bakanlıktan Hürriyet’e ‘Ekmek’ cevabı

Kocaeli 06.02.2016 - 15:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Bakanlıktan Hürriyet’e ‘Ekmek’ cevabı

Kocaeli’de ekmeğe yapılan yüzde 25 zammı meclise taşıyan CHP Milletvekili Hürriyet’e; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan konuyla ilgili cevap geldi

Kocaeli’de 250 gram olan ekmek fiyatının 1,25 Türk Lirası olmasına CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet sessiz kalmamış ve konuyu meclise taşımıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e soru önergesi sunarak ekmek zammını soran Milletvekili Hürriyet’e bakanlıktan tüketici ve üretici için uygun fiyat şartı arandığı bildirildi.  “GEREKSİZ ZAM!” Kocaeli Fırıncılar Odası geçtiğimiz yıl Kasım ayı içerisinde ekmeğe 25 kuruş zam yapılması için Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne başvuruda bulunmuş, 7 Kasım tarihinden itibaren ise fiyatı 1 Türk Lirası olan 250 gram ağırlığındaki ekmek 1,25 Türk Lirası’na satılmaya başlanmıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in ‘Buğday tedarikinde sıkıntı yok’ açıklamasına ve Kocaeli Valiliği’nin ‘Gereksiz zam’ demeçlerine rağmen zamda geri adım atılmazken, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme taşımıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e Kocaeli kamuoyunun büyük tepkisini çeken ekmek zamlarını soran CHP’li Milletvekili Hürriyet, zamların geri çekilip çekilemeyeceğini sormuştu.     TÜKETİCİ İÇİN UYGUNLUK ŞARTI Bilecik, Rize ve Gaziantep illerinden olduğu gibi Kocaeli’de de ekmeğe yapılan zammın geri çekilmesinin mümkün olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e cevap gecikmedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’ndan gelen yazılı cevapta ekmek fiyatları ve ekmek yapımında kullanılan hammadde fiyatları konusunda ilgili paydaşlarla görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Üreticinin olduğu kadar tüketicinin de korunması gerekliliği konusunda hassasiyet duyulması istenen cevapta, bakanlık olarak hem tüketici hem de üretici için uygun şartların sağlanmasının amaçlandığı da belirtildi.
Kocaeli’de ekmeğe yapılan yüzde 25 zammı meclise taşıyan CHP Milletvekili Hürriyet’e; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan konuyla ilgili cevap geldi

Kocaeli’de 250 gram olan ekmek fiyatının 1,25 Türk Lirası olmasına CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet sessiz kalmamış ve konuyu meclise taşımıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e soru önergesi sunarak ekmek zammını soran Milletvekili Hürriyet’e bakanlıktan tüketici ve üretici için uygun fiyat şartı arandığı bildirildi. 

“GEREKSİZ ZAM!”

Kocaeli Fırıncılar Odası geçtiğimiz yıl Kasım ayı içerisinde ekmeğe 25 kuruş zam yapılması için Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne başvuruda bulunmuş, 7 Kasım tarihinden itibaren ise fiyatı 1 Türk Lirası olan 250 gram ağırlığındaki ekmek 1,25 Türk Lirası’na satılmaya başlanmıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in ‘Buğday tedarikinde sıkıntı yok’ açıklamasına ve Kocaeli Valiliği’nin ‘Gereksiz zam’ demeçlerine rağmen zamda geri adım atılmazken, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme taşımıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e Kocaeli kamuoyunun büyük tepkisini çeken ekmek zamlarını soran CHP’li Milletvekili Hürriyet, zamların geri çekilip çekilemeyeceğini sormuştu.    

TÜKETİCİ İÇİN UYGUNLUK ŞARTI

Bilecik, Rize ve Gaziantep illerinden olduğu gibi Kocaeli’de de ekmeğe yapılan zammın geri çekilmesinin mümkün olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e cevap gecikmedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’ndan gelen yazılı cevapta ekmek fiyatları ve ekmek yapımında kullanılan hammadde fiyatları konusunda ilgili paydaşlarla görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Üreticinin olduğu kadar tüketicinin de korunması gerekliliği konusunda hassasiyet duyulması istenen cevapta, bakanlık olarak hem tüketici hem de üretici için uygun şartların sağlanmasının amaçlandığı da belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.