19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Balay’dan lise adaylarına meslek lisesi önerisi

Dilovası 24.07.2020 - 10:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Balay’dan lise adaylarına meslek lisesi önerisi

Dilovası İlçe Mili Eğitim Müdürü Murat Balay tercih döneminde olan lise adaylarının meslek liselerine yönelmesini tavsiye etti. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının akabinde, tercih kılavuzu da MEB tarafından erişime açıldı. Tercih işlemleri hakkında detaylı bilgilere ulaşılabilen kılavuz, kapsamlı birçok konuyu da içeriyor. Tercih işlemleri, http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacak. DAHA ÇABUK İŞ Dilovası İlçe Mili Eğitim Müdürü Murat Balay da tercih yapacak lise adaylarına tavsiyelerde bulundu. Balay yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Meslek liselerinde gördükleri eğitim ve öğretim programları sayesinde belli bir alanda uzmanlaşan öğrenciler iş bulmak noktasında normal liseleri bitiren öğrencilere oranla daha çabuk iş bulabilmektedir. Öğrenciler, eğitimlerini sürdürürken sosyal güvence kapsamında erkenden sigorta başlangıçları yapılmaktadır. ÖNCELİK VERİLEBİLİYOR Öğrenciler seçtikleri bölümlerle ilgili tecrübe kazanabilecekleri staj imkanları sayesinde hem mesleki açıdan donanımlı bireyler olarak mezun olmakta hem de staj yaptıkları dönem boyunca aile ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar. Bazı kamu kurum ve kuruluşları personel alımı yapacakları zaman meslek lisesi mezunlarına yetkinlikleri doğrultusunda öncelik verebilmektedir.”

Dilovası İlçe Mili Eğitim Müdürü Murat Balay tercih döneminde olan lise adaylarının meslek liselerine yönelmesini tavsiye etti.

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının akabinde, tercih kılavuzu da MEB tarafından erişime açıldı. Tercih işlemleri hakkında detaylı bilgilere ulaşılabilen kılavuz, kapsamlı birçok konuyu da içeriyor. Tercih işlemleri, http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacak.

DAHA ÇABUK İŞ

Dilovası İlçe Mili Eğitim Müdürü Murat Balay da tercih yapacak lise adaylarına tavsiyelerde bulundu. Balay yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Meslek liselerinde gördükleri eğitim ve öğretim programları sayesinde belli bir alanda uzmanlaşan öğrenciler iş bulmak noktasında normal liseleri bitiren öğrencilere oranla daha çabuk iş bulabilmektedir. Öğrenciler, eğitimlerini sürdürürken sosyal güvence kapsamında erkenden sigorta başlangıçları yapılmaktadır.

ÖNCELİK VERİLEBİLİYOR

Öğrenciler seçtikleri bölümlerle ilgili tecrübe kazanabilecekleri staj imkanları sayesinde hem mesleki açıdan donanımlı bireyler olarak mezun olmakta hem de staj yaptıkları dönem boyunca aile ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar. Bazı kamu kurum ve kuruluşları personel alımı yapacakları zaman meslek lisesi mezunlarına yetkinlikleri doğrultusunda öncelik verebilmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.