19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ballıkayalar kurtulacak mı?

Gebze 13.09.2019 - 17:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Ballıkayalar kurtulacak mı?

Yapımı planlana İstanbul-Kocaeli Karayolu’nun bir kısmı Ballıkayalar Tabiat Parkından geçecekti. Büyük tepkiye sebep olan yol ile ilgili viyadük çözümü bulundu. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan yeni İstanbul – Kocaeli karayolunun bir bölümü, Kocaeli’nin en önemli bölgelerinden biri olan Ballıkayalar Tabiat Parkından geçecek. Hazırlanan projeye göre, otoyolun 1,7 kilometrelik bölümü, Gebze Tavşanlı köyünde bulunan 1. derece doğal SİT alanı olan Ballıkayalar Tabiat Parkı'ndan geçmesi planlanmıştı. Yol için ise yaklaşık 17 bin ağacın kesileceği iddiası ise büyük tepki çekmişti.  Projenin ortaya çıkması sonrası, bölgede çok sayıda eylem yapılmış, projeye karşı çok ciddi tepkiler yükselmişti. Tepkiler sonrası projede bazı önemli değişiklikler yapıldı. BİR KISMI ZARAR GÖREBİLİR İstanbul-Kocaeli Bölünmüş Yol Projesinin toplan uzunluğu 64 kilometre olacak. Yolun yaklaşık 1700 metrelik kısmı ise 1.derece SİT alanı olarak tescillenmiş olan Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın kuzey-batı ucundan geçecek. Bu kesimde ekolojik dengenin bozulmaması ve flora, fauna ve ekosistem bütünlüğünün korunması amacıyla her türlü önlem alınmasına dikkat edilmek şartıyla 1650 metre uzunluğunda viyadük yapılarak tabiat parkının geçişi sağlanacak. Böylelikle yapılacak yolun, tabiat parkı ile ilişiğinin kesilmesi hedefleniyor. Öte yandan, viyadük yapılsa bile, karayolunun yapımı sırasında Ballıyalar Tabiat Parkının bir kısmın zarar göreceği endişesi hala devam ediyor.

Yapımı planlana İstanbul-Kocaeli Karayolu’nun bir kısmı Ballıkayalar Tabiat Parkından geçecekti. Büyük tepkiye sebep olan yol ile ilgili viyadük çözümü bulundu. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan yeni İstanbul – Kocaeli karayolunun bir bölümü, Kocaeli’nin en önemli bölgelerinden biri olan Ballıkayalar Tabiat Parkından geçecek. Hazırlanan projeye göre, otoyolun 1,7 kilometrelik bölümü, Gebze Tavşanlı köyünde bulunan 1. derece doğal SİT alanı olan Ballıkayalar Tabiat Parkı'ndan geçmesi planlanmıştı. Yol için ise yaklaşık 17 bin ağacın kesileceği iddiası ise büyük tepki çekmişti.  Projenin ortaya çıkması sonrası, bölgede çok sayıda eylem yapılmış, projeye karşı çok ciddi tepkiler yükselmişti. Tepkiler sonrası projede bazı önemli değişiklikler yapıldı.

BİR KISMI ZARAR GÖREBİLİR

İstanbul-Kocaeli Bölünmüş Yol Projesinin toplan uzunluğu 64 kilometre olacak. Yolun yaklaşık 1700 metrelik kısmı ise 1.derece SİT alanı olarak tescillenmiş olan Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın kuzey-batı ucundan geçecek. Bu kesimde ekolojik dengenin bozulmaması ve flora, fauna ve ekosistem bütünlüğünün korunması amacıyla her türlü önlem alınmasına dikkat edilmek şartıyla 1650 metre uzunluğunda viyadük yapılarak tabiat parkının geçişi sağlanacak. Böylelikle yapılacak yolun, tabiat parkı ile ilişiğinin kesilmesi hedefleniyor. Öte yandan, viyadük yapılsa bile, karayolunun yapımı sırasında Ballıyalar Tabiat Parkının bir kısmın zarar göreceği endişesi hala devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.