19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

BAMİS Çayırova’da açıldı!

Çayırova 13.11.2017 - 10:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BAMİS Çayırova’da açıldı!

Bağımsız Metal İşçileri Sendikası Çayırova temsilciliği açıldı. BAMİS Örgütlenme uzmanı Fahri Koçan BATİS Sendikasının Tekirdağ deneyimi ile ilgili bir sunum yaparken, “Tekirdağ ile Kocaeli’nin benzer özellikleri olduğunu belirtti.

Haftasonu Çayırova’da gerçekleştirilen programla Bağımsız Metal İşçileri Sendikası (BAMİS) temsilciliği çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, işçi ve emekçinin katılımıyla açıldı. Moderatörlüğünü Sevda Özer’in yaptığı programda BAMİS Genel Başkanı Volkan Dursun Türkiye’deki örgütlenme sorunlarıyla ilgili bir konuşma yaptı. Daha sonra BAMİS Örgütlenme uzmanı Fahri Koçan BATİS Sendikasının Tekirdağ deneyimi ile ilgili bir sunum yaptı.  TEKİRDAĞ İLE KOCAELİ’NİN BENZER ÖZELLİKLERİ VAR Koçan, “Tekirdağ ile Kocaeli’nin benzer özellikleri olduğunu belirterek, artı değer ve emek sömürüsü bakımından iki ilde aynı şekilde işçiler çok büyük artı değer üretmesine rağmen paylarına iş kazası ve meslek hastalıkları düşmektedir” dedi. Koçan, “Trakya’daki örgütlenme deneyimi bize bir işçi de olsa mücadele etmenin öneminin büyük olduğunu gösterdi. Trakya’da işçilerden aldığımız bilgiler doğrultusunda hazırladığımız hak ihlalleri raporu sonucunda birçok hak ihlali son buldu” dedi.  İŞÇİLERDEN YOĞUN KATILIM Açılışta BATİS-BAMİS sendikasının eğitim, örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi uzmanı Metin Burak, Dev Turizm sendikası Marmara bölge şubesinden Saniye Evren, Pir Sultan Abdal Derneği Ve Cem Evi Kocaeli şube başkanı Cengiz Dönmez, Erzincan Refahiye Göl Köylüler derneği adına Murat Çam, Erzincan Refahiye Kızıleniş Köyü Dernek Başkanı Ercan Dinler,  Darıca HDP eş başkanları, Çayırova HDP eş başkanı Şah İsmail Tohumcu, Gebze Dersimliler Derneği Başkanı, Demokratik Alevi Dernekleri Gebze Şube Başkanı Cemal Güleser, Çayırova Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü İbrahim Haliloğlu, Çayırova CHP Eski Belde Başkanı Ali Koç desteklerini sundular. Örgütlenme çalışmalarının  sürdüğü coster aerosol, Hanon otomotiv ve kale bağlantı işyerlerinden işçilerde etkinliğe katıldı.
Bağımsız Metal İşçileri Sendikası Çayırova temsilciliği açıldı. BAMİS Örgütlenme uzmanı Fahri Koçan BATİS Sendikasının Tekirdağ deneyimi ile ilgili bir sunum yaparken, “Tekirdağ ile Kocaeli’nin benzer özellikleri olduğunu belirtti.

Haftasonu Çayırova’da gerçekleştirilen programla Bağımsız Metal İşçileri Sendikası (BAMİS) temsilciliği çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, işçi ve emekçinin katılımıyla açıldı. Moderatörlüğünü Sevda Özer’in yaptığı programda BAMİS Genel Başkanı Volkan Dursun Türkiye’deki örgütlenme sorunlarıyla ilgili bir konuşma yaptı. Daha sonra BAMİS Örgütlenme uzmanı Fahri Koçan BATİS Sendikasının Tekirdağ deneyimi ile ilgili bir sunum yaptı. 

TEKİRDAĞ İLE KOCAELİ’NİN BENZER ÖZELLİKLERİ VAR
Koçan, “Tekirdağ ile Kocaeli’nin benzer özellikleri olduğunu belirterek, artı değer ve emek sömürüsü bakımından iki ilde aynı şekilde işçiler çok büyük artı değer üretmesine rağmen paylarına iş kazası ve meslek hastalıkları düşmektedir” dedi. Koçan, “Trakya’daki örgütlenme deneyimi bize bir işçi de olsa mücadele etmenin öneminin büyük olduğunu gösterdi. Trakya’da işçilerden aldığımız bilgiler doğrultusunda hazırladığımız hak ihlalleri raporu sonucunda birçok hak ihlali son buldu” dedi. 
İŞÇİLERDEN YOĞUN KATILIM
Açılışta BATİS-BAMİS sendikasının eğitim, örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi uzmanı Metin Burak, Dev Turizm sendikası Marmara bölge şubesinden Saniye Evren, Pir Sultan Abdal Derneği Ve Cem Evi Kocaeli şube başkanı Cengiz Dönmez, Erzincan Refahiye Göl Köylüler derneği adına Murat Çam, Erzincan Refahiye Kızıleniş Köyü Dernek Başkanı Ercan Dinler,  Darıca HDP eş başkanları, Çayırova HDP eş başkanı Şah İsmail Tohumcu, Gebze Dersimliler Derneği Başkanı, Demokratik Alevi Dernekleri Gebze Şube Başkanı Cemal Güleser, Çayırova Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü İbrahim Haliloğlu, Çayırova CHP Eski Belde Başkanı Ali Koç desteklerini sundular. Örgütlenme çalışmalarının  sürdüğü coster aerosol, Hanon otomotiv ve kale bağlantı işyerlerinden işçilerde etkinliğe katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.