Basın Onur Günü coşkuyla kutlanacak

Kocaeli 14.01.2017 - 11:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Basın Onur Günü coşkuyla kutlanacak

Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını yaptığı tarih olan 16 Ocak 1923’ün 94. yıldönümü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir dizi etkinlikle kutlanacak

    Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını yaptığı tarih olan 16 Ocak 1923’ün 94. yıldönümü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl da coşkuyla kutlanacak. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan ile 51 ilin Gazeteciler Cemiyeti başkanlarının yer alacağı etkinlikler, Atatürk’ün gazetecilerle 8 saat toplantı yaptığı ve cumhuriyeti ilan ettiği yer olan Kasr-ı Hümayun’da gerçekleştirilecek. Saat 9.00’da Tren Garı önünde bir araya gelecek olan gazeteciler, buradan tarihi köşke yürüyecek. Atatürk heykeline çelenk sunacak olan gazeteciler, Kasr-ı Hümayun’da temsili olarak basın toplantısının yapıldığı masaya oturacak.   ÖDÜL TÖRENİ Kasr-ı Hümayun’da gerçekleştirilecek toplantının ardından saat 10.00’da Sabancı Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlenecek. 16 Ocak 1923’ün anlatılacağı törende, 3. Gazetecilik Yarışması Ali Aydemirer Haber Ödülü, Aybey Kahramanlı Mizanpaj Ödülü, Murat Tosunoğlu Görüntülü Haber Ödülü ve Şehit Onbaşı Abdülsamet Özen Özel Ödülü yarışmalarında dereceye girenlere verilecek. Protokol konuşmalarının yapılacağı törende meslekte 41 yıl ve üzeri görev yapan gazetecilere onur plaketleri verilecek.   BAŞKANLAR KURULU İlki Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu 4. Anadolu Buluşması’nın da yapılacağı etkinlikler kapsamında, 3 gün boyunca ilimizde ağırlanacak olan cemiyet başkanları, yerel basının sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili başkanlar kurulu toplantısı gerçekleştirecek. Son olarak İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde Luxor Garden Otel’de 16 Ocak Balosu gerçekleştirilecek. Baloda İzmit Belediyesi tarafından Kocaeli’de görev yapan muhabirlere 200’e yakın bisiklet kartı teslim edilecek.      KUTLAMA PROGRAMI   15 OCAK PAZAR 10.00: Tarih Koridoru ve İzmit Tanıtımı 14.00: Sepetçi Köyü’nde Mancarlı Pide İkramı 17.00: Başkanlar Konseyi Toplantısı (Luxor Garden)   16 OCAK PAZARTESİ 9.00: Tren Garı’nda Buluşma 9.15: Atatürk Heykeli’ne Çelenk Sunumu 9.30: Kasr-ı Hümayun Temsili Toplantı 10.00: Basın Onur Günü Töreni (Sabancı Kültür Merkezi) 
Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını yaptığı tarih olan 16 Ocak 1923’ün 94. yıldönümü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir dizi etkinlikle kutlanacak

 

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını yaptığı tarih olan 16 Ocak 1923’ün 94. yıldönümü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl da coşkuyla kutlanacak. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan ile 51 ilin Gazeteciler Cemiyeti başkanlarının yer alacağı etkinlikler, Atatürk’ün gazetecilerle 8 saat toplantı yaptığı ve cumhuriyeti ilan ettiği yer olan Kasr-ı Hümayun’da gerçekleştirilecek. Saat 9.00’da Tren Garı önünde bir araya gelecek olan gazeteciler, buradan tarihi köşke yürüyecek. Atatürk heykeline çelenk sunacak olan gazeteciler, Kasr-ı Hümayun’da temsili olarak basın toplantısının yapıldığı masaya oturacak.

 

ÖDÜL TÖRENİ

Kasr-ı Hümayun’da gerçekleştirilecek toplantının ardından saat 10.00’da Sabancı Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlenecek. 16 Ocak 1923’ün anlatılacağı törende, 3. Gazetecilik Yarışması Ali Aydemirer Haber Ödülü, Aybey Kahramanlı Mizanpaj Ödülü, Murat Tosunoğlu Görüntülü Haber Ödülü ve Şehit Onbaşı Abdülsamet Özen Özel Ödülü yarışmalarında dereceye girenlere verilecek. Protokol konuşmalarının yapılacağı törende meslekte 41 yıl ve üzeri görev yapan gazetecilere onur plaketleri verilecek.

 

BAŞKANLAR KURULU

İlki Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu 4. Anadolu Buluşması’nın da yapılacağı etkinlikler kapsamında, 3 gün boyunca ilimizde ağırlanacak olan cemiyet başkanları, yerel basının sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili başkanlar kurulu toplantısı gerçekleştirecek. Son olarak İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde Luxor Garden Otel’de 16 Ocak Balosu gerçekleştirilecek. Baloda İzmit Belediyesi tarafından Kocaeli’de görev yapan muhabirlere 200’e yakın bisiklet kartı teslim edilecek.   

 

KUTLAMA PROGRAMI

 

15 OCAK PAZAR

10.00: Tarih Koridoru ve İzmit Tanıtımı

14.00: Sepetçi Köyü’nde Mancarlı Pide İkramı

17.00: Başkanlar Konseyi Toplantısı (Luxor Garden)

 

16 OCAK PAZARTESİ

9.00: Tren Garı’nda Buluşma

9.15: Atatürk Heykeli’ne Çelenk Sunumu

9.30: Kasr-ı Hümayun Temsili Toplantı

10.00: Basın Onur Günü Töreni (Sabancı Kültür Merkezi) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.