Başkan Çiler, zaferi kutladı

Gebze 25.08.2019 - 12:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Başkan Çiler, zaferi kutladı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 26-30 Ağustos Zafer Haftası ve Malazgirt Zaferinin 948. Yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu. Çiler açıklamasında, “Bizlere Anadolu topraklarının kapılarını açan, ülkemiz ve dünya tarihine yön veren 1071 Malazgirt Zaferi’mizin 948. Yıldönümünü ve Zafer Haftası’nı kutluyorum. 26 Ağustos 1071 tarihi, milletimizin kaderinin belirlenmesinde önemli bir rol oynayan, dönemin güçlü devletlerinden Bizans Ordusu’nun sayı üstünlüğüne rağmen Sultan Alparslan komutasındaki Türk Ordumuzun Bizans’ ı mağlup ettiği Malazgirt Zaferiyle Anadolu’nun kapılarını bizlere açılmasına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan bin yıllık sürecin başlamasına neden olmuştur. ANADOLU TOPRAKLARI BİZE VATAN OLDU Böylesine bir zaferin kazanılması ile tüm insanlığın ihtiyacı olan hoşgörü, barış ve kardeşliği esas alan Malazgirt ruhu oluşarak, milletimize ilham kaynağı olmuş ve köklü medeniyetimizin temellerini oluşturmuştur. İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de ve İstiklal Savaşımızda da aynı ruh, heyecan ve inançla mücadelelerine devam eden milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’mizin temellerini atmayı başararak, tarihin akışına yön vermeye devam etmiştir. 1071’de Malazgirt’ten başlayan azim ve kararlılık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos’ta kazanılan Büyük Taarruza kadar uzanmış; milletimizin canları pahasına verdikleri mücadeleler sonucu Anadolu Toprakları bizlere ana vatan olmuştur. 26 Ağustos Malazgirt Zaferimizin 948. Yıldönümünü ve Zafer Haftası dolayısıyla, başta Sultan Arpaslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tarih yazarak bizlere bu güzel vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anar, birlik ve beraberliğimizin devamını dilerim” ifadelerine yer verdi.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 26-30 Ağustos Zafer Haftası ve Malazgirt Zaferinin 948. Yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu. Çiler açıklamasında, “Bizlere Anadolu topraklarının kapılarını açan, ülkemiz ve dünya tarihine yön veren 1071 Malazgirt Zaferi’mizin 948. Yıldönümünü ve Zafer Haftası’nı kutluyorum. 26 Ağustos 1071 tarihi, milletimizin kaderinin belirlenmesinde önemli bir rol oynayan, dönemin güçlü devletlerinden Bizans Ordusu’nun sayı üstünlüğüne rağmen Sultan Alparslan komutasındaki Türk Ordumuzun Bizans’ ı mağlup ettiği Malazgirt Zaferiyle Anadolu’nun kapılarını bizlere açılmasına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan bin yıllık sürecin başlamasına neden olmuştur.

ANADOLU TOPRAKLARI BİZE VATAN OLDU

Böylesine bir zaferin kazanılması ile tüm insanlığın ihtiyacı olan hoşgörü, barış ve kardeşliği esas alan Malazgirt ruhu oluşarak, milletimize ilham kaynağı olmuş ve köklü medeniyetimizin temellerini oluşturmuştur. İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de ve İstiklal Savaşımızda da aynı ruh, heyecan ve inançla mücadelelerine devam eden milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’mizin temellerini atmayı başararak, tarihin akışına yön vermeye devam etmiştir. 1071’de Malazgirt’ten başlayan azim ve kararlılık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos’ta kazanılan Büyük Taarruza kadar uzanmış; milletimizin canları pahasına verdikleri mücadeleler sonucu Anadolu Toprakları bizlere ana vatan olmuştur. 26 Ağustos Malazgirt Zaferimizin 948. Yıldönümünü ve Zafer Haftası dolayısıyla, başta Sultan Arpaslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tarih yazarak bizlere bu güzel vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anar, birlik ve beraberliğimizin devamını dilerim” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.