Başkan Karaosmanoğlu, şehit aileleriyle buluştu

Kocaeli 18.05.2017 - 11:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Başkan Karaosmanoğlu, şehit aileleriyle buluştu

Başkan Karaosmanoğlu, vatan ve millet için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerin değerli emanetleri olan yakınlarıyla bir araya geldi.  Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2014 yılında şehit olan Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz’in eşi Suna Akdeniz, Fırat Kalkanı Harekâtı’nda şehit olan Oğuzhan Demir'in babası Satılmış Demir, Hakkari 4'üncü Dağ Komando Taburu'nda görev yaparken ve Kuzey Irak'ta süren operasyondaki birliklere destek amacıyla kaldırıldığı sınır hattında teröristlerin açtığı ateş sonucu 2008 yılında şehit olan Üsteğmen Serkan Çakal’ın eşi Zeynep Çakal ve aileleri ile bir araya geldi. “TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR” Sehit eşleri ve yakınlarıyla bir araya gelerek öğlen yemeği yiyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, eşi Behiye Karaosmanoğlu da eşlik etti. Samimi sohbetlerin yanı sıra şehit ailelerine SEKA Park’ı gezdiren Karaosmanoğlu, her zaman yanlarında olduklarını da vurguladı. Şehit aileleri de, kendilerini ağırlayan ve yalnız bırakmayan Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. Birliktelik sonrası bir açıklama yapan Karaosmanoğlu, “Atalarımız dünyanın en güzel ve bereketli topraklarını vatan olarak seçmişler ve bize emanet etmişler. Bu cennet vatanı yüzlerce yıl ecdadımız canları ve kanları pahasına korumuşlar ve binlerce abide dikerek üzerinde bir medeniyet kurmuşlar. Bir kez daha ifade etmek isterim ki toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dedi. “HEPSİ İLE GURUR DUYUYORUZ” Bu vatanın, bu millete ait olduğunu camileri, türbeleri, çeşmeleri, sarayları, mezar taşları, hanları ve hamamları ile ecdadımız tarafından adeta tescil etmişlerdir vurgusu da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Vatan, bizim en kıymetli varlığımızdır. Gerektiğinde canımızı bile vatanımız için feda etmekten çekinmeyiz. Bunu aziz milletimiz terörle mücadelede gösterirken en son 15 Temmuz günü hain FETÖ darbecilerine karşı da bir kez daha kahramanca göstermiştir. İşte şehit ailelerimizin çocukları, eşleri, babaları da bu kutsal vazifeyi gözlerini kırpmadan; bu vatan ve bu millet için yaptılar. Hepsi ile gurur duyuyoruz. Onların bize değerli emanetleri olan aileleri, bizim başımızın tacıdır” şeklinde konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu, vatan ve millet için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerin değerli emanetleri olan yakınlarıyla bir araya geldi. 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2014 yılında şehit olan Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz’in eşi Suna Akdeniz, Fırat Kalkanı Harekâtı’nda şehit olan Oğuzhan Demir'in babası Satılmış Demir, Hakkari 4'üncü Dağ Komando Taburu'nda görev yaparken ve Kuzey Irak'ta süren operasyondaki birliklere destek amacıyla kaldırıldığı sınır hattında teröristlerin açtığı ateş sonucu 2008 yılında şehit olan Üsteğmen Serkan Çakal’ın eşi Zeynep Çakal ve aileleri ile bir araya geldi.

“TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR”

Sehit eşleri ve yakınlarıyla bir araya gelerek öğlen yemeği yiyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, eşi Behiye Karaosmanoğlu da eşlik etti. Samimi sohbetlerin yanı sıra şehit ailelerine SEKA Park’ı gezdiren Karaosmanoğlu, her zaman yanlarında olduklarını da vurguladı. Şehit aileleri de, kendilerini ağırlayan ve yalnız bırakmayan Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. Birliktelik sonrası bir açıklama yapan Karaosmanoğlu, “Atalarımız dünyanın en güzel ve bereketli topraklarını vatan olarak seçmişler ve bize emanet etmişler. Bu cennet vatanı yüzlerce yıl ecdadımız canları ve kanları pahasına korumuşlar ve binlerce abide dikerek üzerinde bir medeniyet kurmuşlar. Bir kez daha ifade etmek isterim ki toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dedi.

“HEPSİ İLE GURUR DUYUYORUZ”

Bu vatanın, bu millete ait olduğunu camileri, türbeleri, çeşmeleri, sarayları, mezar taşları, hanları ve hamamları ile ecdadımız tarafından adeta tescil etmişlerdir vurgusu da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Vatan, bizim en kıymetli varlığımızdır. Gerektiğinde canımızı bile vatanımız için feda etmekten çekinmeyiz. Bunu aziz milletimiz terörle mücadelede gösterirken en son 15 Temmuz günü hain FETÖ darbecilerine karşı da bir kez daha kahramanca göstermiştir. İşte şehit ailelerimizin çocukları, eşleri, babaları da bu kutsal vazifeyi gözlerini kırpmadan; bu vatan ve bu millet için yaptılar. Hepsi ile gurur duyuyoruz. Onların bize değerli emanetleri olan aileleri, bizim başımızın tacıdır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.