Başkan Kural’dan 12 Ekim mesajı

Siyaset 12.10.2020 - 13:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Başkan Kural’dan 12 Ekim mesajı

MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, 12 Ekim Gebze’nin Kurtuluş Günü’nü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kutladı. MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, 12 Ekim 1922’de düşman işgalinden kurtulan Gebze’nin kurtuluş günü hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Başkan Kural,”1. Dünya Savaşı sonrasında imzalanan Mondros Mütarekesi gereği, yurdumuzun pek çok şehri gibi, Gebzemiz de, düşman işgaline uğradı.Tarihi belgelere göre, 13 Temmuz 1920’de İngiliz kuvvetleri tarafından Gebze işgal edildi.Gazi Mustafa Kemal Paşa liderliğindeki Anadolu’daki Ulusal Direniş Hareketi zaferle sonuçlanınca, 11 Ekim 1922’de işgal devletleriyle Mudanya Ateşkes Anlaşması imzalandı ve Şile-Gebze-Darıca hattı sınırlarımıza dahil edildi. “DÜŞMANLARIMIZLA KARARLILIKLA SAVAŞILDI” 12 Ekim 1922’de Türk Ordusu’na bağlı 61. Tümen Süvari Bölüğü, Gebze’ye girerek ilçeyi düşman işgalinden kurtarmış oldu. Kurtuluş Günleri bizlere, bu toprakları miras bırakan atalarımıza, milletimize ve gelecek nesillere olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlatan çok özel günlerdir. Tarihin her döneminde milli birlik ve bağımsızlığı için destanlar yazan Aziz Türk Milleti; harici ve dahili düşmanlarla da aynı kararlılıkla savaşmayı da bilmiştir. Kurtuluş Günlerini kutlarken tüm bunları etraflıca değerlendirmeli, dersler çıkarmalıyız. “HER ZAMAN GÜÇLÜ OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ UNUTMAMALIYIZ” O günleri anarken; her zaman güçlü, her zaman dinamik ve her zaman uyanık olmamız gerektiğini unutmamalıyız. Dünyadaki gelişmeleri yakından izlemeli; siyasal, askeri, sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin gerisinde kalmamak için sürekli düşünsel ve bilimsel üretkenlik içerisinde olmalıyız. Gebze'mizde siyasetçiler ve yöneticiler olarak 98 yıl önce düşman işgalinden kurtarılan bu güzel şehri daha iyi yaşanabilir bir şehir yapmak, ilçemizde yaşayan insanlara layık oldukları en güzel hizmeti vermek, en kutsal görevimizdir. “ATALARIMIZA KARŞI VEFA BORCUMUZ” Bu güzel kenti sağlıklı, yaşanılabilir, çağdaş dünyayla bütünleşen bir kent haline getirmek, sadece hemşerilerimize karşı değil, atalarımıza karşı da bir vefa borcudur. Bizler, bu bilinç ve kararlılıkla, bıkmadan ve yorulmadan çalıştık, bundan sonra da aynı heyecan ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Gebzeli hemşerilerimizin Kurtuluş Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.” ifadeleriyle Gebze’nin Kurtuluş Günü’nü kutladı.

MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, 12 Ekim Gebze’nin Kurtuluş Günü’nü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kutladı.

MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, 12 Ekim 1922’de düşman işgalinden kurtulan Gebze’nin kurtuluş günü hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Başkan Kural,”1. Dünya Savaşı sonrasında imzalanan Mondros Mütarekesi gereği, yurdumuzun pek çok şehri gibi, Gebzemiz de, düşman işgaline uğradı.Tarihi belgelere göre, 13 Temmuz 1920’de İngiliz kuvvetleri tarafından Gebze işgal edildi.Gazi Mustafa Kemal Paşa liderliğindeki Anadolu’daki Ulusal Direniş Hareketi zaferle sonuçlanınca, 11 Ekim 1922’de işgal devletleriyle Mudanya Ateşkes Anlaşması imzalandı ve Şile-Gebze-Darıca hattı sınırlarımıza dahil edildi.

“DÜŞMANLARIMIZLA KARARLILIKLA SAVAŞILDI”

12 Ekim 1922’de Türk Ordusu’na bağlı 61. Tümen Süvari Bölüğü, Gebze’ye girerek ilçeyi düşman işgalinden kurtarmış oldu. Kurtuluş Günleri bizlere, bu toprakları miras bırakan atalarımıza, milletimize ve gelecek nesillere olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlatan çok özel günlerdir. Tarihin her döneminde milli birlik ve bağımsızlığı için destanlar yazan Aziz Türk Milleti; harici ve dahili düşmanlarla da aynı kararlılıkla savaşmayı da bilmiştir. Kurtuluş Günlerini kutlarken tüm bunları etraflıca değerlendirmeli, dersler çıkarmalıyız.

“HER ZAMAN GÜÇLÜ OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ UNUTMAMALIYIZ”

O günleri anarken; her zaman güçlü, her zaman dinamik ve her zaman uyanık olmamız gerektiğini unutmamalıyız. Dünyadaki gelişmeleri yakından izlemeli; siyasal, askeri, sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin gerisinde kalmamak için sürekli düşünsel ve bilimsel üretkenlik içerisinde olmalıyız. Gebze'mizde siyasetçiler ve yöneticiler olarak 98 yıl önce düşman işgalinden kurtarılan bu güzel şehri daha iyi yaşanabilir bir şehir yapmak, ilçemizde yaşayan insanlara layık oldukları en güzel hizmeti vermek, en kutsal görevimizdir.

“ATALARIMIZA KARŞI VEFA BORCUMUZ”

Bu güzel kenti sağlıklı, yaşanılabilir, çağdaş dünyayla bütünleşen bir kent haline getirmek, sadece hemşerilerimize karşı değil, atalarımıza karşı da bir vefa borcudur. Bizler, bu bilinç ve kararlılıkla, bıkmadan ve yorulmadan çalıştık, bundan sonra da aynı heyecan ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Gebzeli hemşerilerimizin Kurtuluş Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.” ifadeleriyle Gebze’nin Kurtuluş Günü’nü kutladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.