19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Başkan Yıldız: “Ekonomiyi de vurdu”

Siyaset 18.03.2020 - 10:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Başkan Yıldız: “Ekonomiyi de vurdu”

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız koronavirüsüne ve 22 Mart’ta gerçekleşecek olan kongreye dair açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldız, 22 Mart’ta gerçekleşecek olan kongrenin koronavirüs sebebi ile ertelendiğini söyleyerek tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü, ekonomiyi de vurdu” dedi. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsüne yönelik önlemler kapsamında, İçişleri Bakanlığını talimatı ile işyerlerinin büyük çoğunluğu geçici bir süre ile kapatıldı. Kapan işyerleri sebebiyle ortaya çıkacak olan ekonomik durumla ilgili İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız bir açıklama yaptı. Yıldız açıklamasında, “Zora düşecek küçük esnaf ve KOBİ’lerin başta kamuya olan vergi borçları olmak üzere, kamu bankalarına olan kredi borçları, vergi ve sigorta primleri ödemeleri ileri bir tarihe ertelenmelidir” dedi.   MAAŞ ÖDEYEMEZ HALE GELECEKLER Açıklamalarını sürdüren Yıldız, “Türkiye bu küresel sorun karşısında sosyal devlet anlayışı ile hareket etmek durumundadır. Koronavirüs sadece insan sağlığını değil ekonomiyi de vurdu. Ülkemizde de dünyada olduğu gibi ticaret durmak üzere. Bakanlıklarımızın korunma amaçlı olarak almış olduğu kararlar neticesinde birçok iş yeri kapandı. Bütün bunların bir ekonomik sonucu olacak. Dükkanını açamayan esnaf ve tüccar piyasa borcu, SGK, vergi ve çalıştırdığı işçinin maaşını ödeyemez hale gelecek. Açıklanacak olan ekonomi paketi işyerini iki gün açmasa evine ekmek götüremeyecek küçük esnafımızı, KOBİ’lerimizi, işe gitmediği gün aç kalacak yevmiyeci insanlarımızı ve zor durumda kalacak tüm vatandaşlarımızı mutlaka kapsamalıdır. İYİ KOCAELİ’NİN İL KONGRESİ İPTAL 22 Mart Pazar günü yapılması planlanan kongresi korona tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelendiğini de açıklayan Başkan Yıldız, “İYİ Parti genel merkezimizle yaptığımız görüşme neticesinde, dünya genelinde yaşanan ve maalesef ülkemizi de içerisine alan salgın tehlikesi sebebiyle, 22 Mart Pazar günü yapmayı planladığımız 2. Olağan il kongremizi, vatandaşlarımız açısından herhangi bir riske meydan vermemek adına iptal kararı alarak ileri bir tarihe ertelemiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın güvenliği ile sağlığı bizler için her zaman ve her koşulda her şeyden önce gelmektedir. Korona virüse karşı tedbir amaçlı almış olduğumuz karar neticesinde herkesin sağduyu içerisinde uyarıları dikkate almaları hem kendileri hem de yakınları, diğer insanları için büyük önem taşımaktadır. Yeni tip korona virüsünün en kısa zamanda kontrol altına alınması ve yaşanan tedirginliğin son bulması en büyük temennimizdir. Ülkemizin ve tüm insanlığın, kısa bir süre içerisinde bu felaketi atlatacağını ümit ediyorum. Kongre tarihimiz ile ilgili bilgilendirme daha sonra yapılacaktır. Hepinizi saygı sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum. Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız koronavirüsüne ve 22 Mart’ta gerçekleşecek olan kongreye dair açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldız, 22 Mart’ta gerçekleşecek olan kongrenin koronavirüs sebebi ile ertelendiğini söyleyerek tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü, ekonomiyi de vurdu” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsüne yönelik önlemler kapsamında, İçişleri Bakanlığını talimatı ile işyerlerinin büyük çoğunluğu geçici bir süre ile kapatıldı. Kapan işyerleri sebebiyle ortaya çıkacak olan ekonomik durumla ilgili İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız bir açıklama yaptı. Yıldız açıklamasında, “Zora düşecek küçük esnaf ve KOBİ’lerin başta kamuya olan vergi borçları olmak üzere, kamu bankalarına olan kredi borçları, vergi ve sigorta primleri ödemeleri ileri bir tarihe ertelenmelidir” dedi.  

MAAŞ ÖDEYEMEZ HALE GELECEKLER

Açıklamalarını sürdüren Yıldız, “Türkiye bu küresel sorun karşısında sosyal devlet anlayışı ile hareket etmek durumundadır. Koronavirüs sadece insan sağlığını değil ekonomiyi de vurdu. Ülkemizde de dünyada olduğu gibi ticaret durmak üzere. Bakanlıklarımızın korunma amaçlı olarak almış olduğu kararlar neticesinde birçok iş yeri kapandı. Bütün bunların bir ekonomik sonucu olacak. Dükkanını açamayan esnaf ve tüccar piyasa borcu, SGK, vergi ve çalıştırdığı işçinin maaşını ödeyemez hale gelecek. Açıklanacak olan ekonomi paketi işyerini iki gün açmasa evine ekmek götüremeyecek küçük esnafımızı, KOBİ’lerimizi, işe gitmediği gün aç kalacak yevmiyeci insanlarımızı ve zor durumda kalacak tüm vatandaşlarımızı mutlaka kapsamalıdır.

İYİ KOCAELİ’NİN İL KONGRESİ İPTAL

22 Mart Pazar günü yapılması planlanan kongresi korona tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelendiğini de açıklayan Başkan Yıldız, “İYİ Parti genel merkezimizle yaptığımız görüşme neticesinde, dünya genelinde yaşanan ve maalesef ülkemizi de içerisine alan salgın tehlikesi sebebiyle, 22 Mart Pazar günü yapmayı planladığımız 2. Olağan il kongremizi, vatandaşlarımız açısından herhangi bir riske meydan vermemek adına iptal kararı alarak ileri bir tarihe ertelemiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın güvenliği ile sağlığı bizler için her zaman ve her koşulda her şeyden önce gelmektedir. Korona virüse karşı tedbir amaçlı almış olduğumuz karar neticesinde herkesin sağduyu içerisinde uyarıları dikkate almaları hem kendileri hem de yakınları, diğer insanları için büyük önem taşımaktadır. Yeni tip korona virüsünün en kısa zamanda kontrol altına alınması ve yaşanan tedirginliğin son bulması en büyük temennimizdir. Ülkemizin ve tüm insanlığın, kısa bir süre içerisinde bu felaketi atlatacağını ümit ediyorum. Kongre tarihimiz ile ilgili bilgilendirme daha sonra yapılacaktır. Hepinizi saygı sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum. Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.