19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Başkan Demirci, Kadınların yanında

Darıca 15.01.2015 - 10:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Başkan Demirci, Kadınların yanında

Çayırova Belediyesi tarafından hizmete sunulan Güzeltepe Bilgievinde başlatılan ücretsiz “Tel Kırma” kursları her yaştan Çayırova’lı bayanlara yeni ufuklar açmaya devam ediyor.

İlk etapta 18 kursiyerin katılım sağladığı Tel Kırma kurslarına ilerleyen günlerde yoğun katılımın olması bekleniyor. Tel Kırma Kursları Eğitimlerine Başladı Güzeltepe Bilgievinde başlatılan Tel Kırma kursları ile programa katılan kursiyere, tel kırma tekniklerine uygun desen araştırıp hazırlayabilme, araç gereci işlemeye hazırlayabilme ve teknikleri uygulayabilme becerisi kazandırılıyor. 1800’lü yıllarda başlayıp günümüze kadar gelen bu sanatı öğrenen kursiyerler salon takımları, seccade seti, abiye çanta, tablo, tepsi, duvak setleri ve gelin bohçası yapabiliyorlar. Programa katılım saylayan kursiyerler yaptıkları ürünleri evlerinde kullanabilirken yaptıkları ürünleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunabilecekler. Uzman öğretici nezaretinde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü sabah 09.00-15.00 saatleri arasında faaliyet gösteren kurslara kayıtların devam ettiği yetkililerce ifade edildi. Haziran sonuna kadar devam edecek olan Tel Kırma kurslarına katılan kursiyerler kurs bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacaklar. Başkan Demirci “ Bayanlarımız Evlerinde Üretim Yapabilecekler” Konu hakkında kısa bir açılama yapan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci:“kurslarımıza katılan bayanlar öğrenmiş oldukları Tel kırma sanatı ile mesleki bilgilerini geliştirerek para verip aldığı birçok ev ürününü kendi emeği ile yapabilecek. Bu branşta eğitim alan kursiyerlerimiz turistik ve hediyelik eşya, çeyiz, ev tekstili üretimi yapan işletme ve atölyelerde, modaevlerinde çalışabilir ve evlerinde üretim yapabilecekler. Kısacası insanımızın pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici olmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz.”
Çayırova Belediyesi tarafından hizmete sunulan Güzeltepe Bilgievinde başlatılan ücretsiz “Tel Kırma” kursları her yaştan Çayırova’lı bayanlara yeni ufuklar açmaya devam ediyor.

İlk etapta 18 kursiyerin katılım sağladığı Tel Kırma kurslarına ilerleyen günlerde yoğun katılımın olması bekleniyor.

Tel Kırma Kursları Eğitimlerine Başladı

Güzeltepe Bilgievinde başlatılan Tel Kırma kursları ile programa katılan kursiyere, tel kırma tekniklerine uygun desen araştırıp hazırlayabilme, araç gereci işlemeye hazırlayabilme ve teknikleri uygulayabilme becerisi kazandırılıyor. 1800’lü yıllarda başlayıp günümüze kadar gelen bu sanatı öğrenen kursiyerler salon takımları, seccade seti, abiye çanta, tablo, tepsi, duvak setleri ve gelin bohçası yapabiliyorlar. Programa katılım saylayan kursiyerler yaptıkları ürünleri evlerinde kullanabilirken yaptıkları ürünleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunabilecekler. Uzman öğretici nezaretinde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü sabah 09.00-15.00 saatleri arasında faaliyet gösteren kurslara kayıtların devam ettiği yetkililerce ifade edildi. Haziran sonuna kadar devam edecek olan Tel Kırma kurslarına katılan kursiyerler kurs bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacaklar.

Başkan Demirci “ Bayanlarımız Evlerinde Üretim Yapabilecekler”

Konu hakkında kısa bir açılama yapan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci:“kurslarımıza katılan bayanlar öğrenmiş oldukları Tel kırma sanatı ile mesleki bilgilerini geliştirerek para verip aldığı birçok ev ürününü kendi emeği ile yapabilecek. Bu branşta eğitim alan kursiyerlerimiz turistik ve hediyelik eşya, çeyiz, ev tekstili üretimi yapan işletme ve atölyelerde, modaevlerinde çalışabilir ve evlerinde üretim yapabilecekler. Kısacası insanımızın pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici olmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.