BAŞKENT YOLUNDALAR

Darıca 03.02.2018 - 10:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BAŞKENT YOLUNDALAR

Ankara’da CHP'nin hafta sonu gerçekleştirilecek 36. Olağan Kurultayı ve öncesinde 60 kişilik Parti Meclisi'ne (PM) girebilmek için hareketlilik devam ederken Darıca CHP İlçe Başkanlığı PM Adayı Törk’e destek vermek ve kurultayı takip etmek üzere bu sabah Başkent yolunu tutuyor. İlçe Başkan yardımcısı Kadir Işık, Nene Hatun Mahalle Başkanı ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Kemal Taş, İlçe Yöneticileri Muhsin Yapa ve Mustafa Yılmaz grup olarak Ankara'ya bu sabah yola çıktılar.

Perşembe günü Ankara’ya giderek delegeler ile ilgili çalışmalarına start veren Yakup Törk’ün ardından Darıca CHP’de mahalle toplantılarını ve partinin diğer işleri İlçe Başkan Yardımcısı Kadir Işık tarafından sürdürülüyor. Kadir Işık konuya ilişkin açıklamasında, “Yarın sabah sabah Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyelerimiz, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Mahalle temsilcilerimiz, kadın ve gençlik kolları yöneticilerimiz ile Ankara’ya giderek hem PM seçimlerinde aday olan İlçe Başkanımız Sayın Yakup Törk’e destek vereceğiz hem de kurultay heyecanını yaşayacağız. “dedi. Hafta sonu Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kurultayda, ilk gün genel başkanlık seçimi, ikinci gün PM ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri gerçekleştirilecek. CHP'de, kurultay sonrası en yetkili organ PM'ye girmek, partililer için büyük önem taşıyor. 8 İSİM DOĞRUDAN PM’DE Tüzük gereği artık Merkez Yönetim Kurulu'nun da (MYK) içinden atandığı PM'ye girebilmek için aday adayları şimdiden delegelere ulaşmaya başladı. Kulislerin hareketlendiği PM için CHP milletvekillerinin tamamına yakınının aday olması beklenirken, toplam aday sayısının 500'ü geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle "çarşaf liste"nin tercih edildiği kurultaylarda, 52 PM üyesi doğrudan delege tarafından seçiliyor. Genel Başkan tarafından Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) üyeliği için gösterilen 8 isim de doğrudan PM'ye giriyor.Daha önceki kurultaylarda 100 ismi "anahtar" olarak delegeye sunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kurultayda, BKYP hariç 52 kişiden oluşan dar kapsamlı bir anahtar listeyi delegeye sunması bekleniyor. İNCE KESİN ADAY Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olmak isteyen aday adayları da kurultaya sayılı günler kala çalışmalarına hız verdi.Ana temasının "adalet ve cesaret" olarak belirlendiği kurultayda, eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, eski Ümraniye İlçe Başkanı Alparslan Çabuk ile Yalova Milletvekili Muharrem İnce aday adayı oldu. Kurultayda, Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkabilecek en güçlü aday, partinin 5 Eylül 2014'te yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı'nda da aday olan İnce görülüyor.İnce'nin başkanlık yarışında alacağı oyun, PM seçimlerinde etkili olması bekleniyor.
Ankara’da CHP'nin hafta sonu gerçekleştirilecek 36. Olağan Kurultayı ve öncesinde 60 kişilik Parti Meclisi'ne (PM) girebilmek için hareketlilik devam ederken Darıca CHP İlçe Başkanlığı PM Adayı Törk’e destek vermek ve kurultayı takip etmek üzere bu sabah Başkent yolunu tutuyor. İlçe Başkan yardımcısı Kadir Işık, Nene Hatun Mahalle Başkanı ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Kemal Taş, İlçe Yöneticileri Muhsin Yapa ve Mustafa Yılmaz grup olarak Ankara'ya bu sabah yola çıktılar.

Perşembe günü Ankara’ya giderek delegeler ile ilgili çalışmalarına start veren Yakup Törk’ün ardından Darıca CHP’de mahalle toplantılarını ve partinin diğer işleri İlçe Başkan Yardımcısı Kadir Işık tarafından sürdürülüyor. Kadir Işık konuya ilişkin açıklamasında, “Yarın sabah sabah Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyelerimiz, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Mahalle temsilcilerimiz, kadın ve gençlik kolları yöneticilerimiz ile Ankara’ya giderek hem PM seçimlerinde aday olan İlçe Başkanımız Sayın Yakup Törk’e destek vereceğiz hem de kurultay heyecanını yaşayacağız. “dedi. Hafta sonu Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kurultayda, ilk gün genel başkanlık seçimi, ikinci gün PM ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri gerçekleştirilecek. CHP'de, kurultay sonrası en yetkili organ PM'ye girmek, partililer için büyük önem taşıyor.

8 İSİM DOĞRUDAN PM’DE

Tüzük gereği artık Merkez Yönetim Kurulu'nun da (MYK) içinden atandığı PM'ye girebilmek için aday adayları şimdiden delegelere ulaşmaya başladı. Kulislerin hareketlendiği PM için CHP milletvekillerinin tamamına yakınının aday olması beklenirken, toplam aday sayısının 500'ü geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle "çarşaf liste"nin tercih edildiği kurultaylarda, 52 PM üyesi doğrudan delege tarafından seçiliyor. Genel Başkan tarafından Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) üyeliği için gösterilen 8 isim de doğrudan PM'ye giriyor.Daha önceki kurultaylarda 100 ismi "anahtar" olarak delegeye sunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kurultayda, BKYP hariç 52 kişiden oluşan dar kapsamlı bir anahtar listeyi delegeye sunması bekleniyor.

İNCE KESİN ADAY

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olmak isteyen aday adayları da kurultaya sayılı günler kala çalışmalarına hız verdi.Ana temasının "adalet ve cesaret" olarak belirlendiği kurultayda, eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, eski Ümraniye İlçe Başkanı Alparslan Çabuk ile Yalova Milletvekili Muharrem İnce aday adayı oldu. Kurultayda, Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkabilecek en güçlü aday, partinin 5 Eylül 2014'te yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı'nda da aday olan İnce görülüyor.İnce'nin başkanlık yarışında alacağı oyun, PM seçimlerinde etkili olması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.