Batı Kavşağı 26 Şubat’ta İhaleye Çıkıyor

Dilovası 20.02.2018 - 12:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Batı Kavşağı 26 Şubat’ta İhaleye Çıkıyor

Dilovası’nın öncelikli sorunlarından biri olan Batı Kavşağı sorunu konusunda müjdeyi veren Başkan Toltar 26 Şubat'ta yapılacak ihalenin arından kazmanın kısa sürede vurulacağını söyledi.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, batı kavşağından ilçeye giriş çıkış verilmesi için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyleyerek, “Seçim Beyannamemizde bulunan vaatlerimizi bir bir yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Dilovası Batı Kavşağı şehir girişi düzenlemesi için 26 Şubat’da ihale yapılacak. Bu ihale ile ilçemizin giriş-çıkış sorununu çözmüş olacağız.” dedi. IŞIKLI DÖNER KAVŞAK YAPILACAK Çalışma hakkında bilgiler veren Başkan Toltar, “Karayolları ile uzun süre görüşmeler yaşandı. Birçok gez gelinip incelendi. Ancak Karayolları ile bir türlü uzlaşı sağlanamadı. Şimdi Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde proje geliştirdik. Vatandaşımızın OSB içerisinden ilçeye ulaşımı zordu. Onun için Batı kavşağının yanındaki Atabay Kimya’ya ait olan arazi kamulaştırılarak Büyükşehir Belediyemiz tarafından satın alındı. OSB alanı içerisinde olan arazi nedeniyle geçtiğimiz hafta OSB ile kavşak yapılması konusunda protokol imzalandı. Şimdi oraya yapılacak ışıklandırmalı döner kavşak sistemi ile ile Batı kavşağından ilçemize hem giriş hem de çıkış yapılacak. Vatandaşımız yaklaşık 1,5 kilometre süren OSB yolundan kurtulmuş olacak. İLÇEMİZE GÜZELLİK KATTI 26 Şubat’ta yapılacak ihalenin ardından kazmanın kısa sürede vurulacağını belirten Dilovası Belediye Başkanı Alil Toltar, “Vatandaşlarımız biliyor. Yapımına başlandıktan sonra 30 yıl kadar atıl durumda bekleyen Batı Kavşağı geçtiğimiz dönem kısa sürede bitirilerek halkımızın hizmetine açılmıştı. Bitimi ile birlikte Batı kavşağı projesi ilçemize büyük bir güzellik kattı. DYO sapağı diye adlandırılan Batı kavşağı yapılmadan önce birçok vatandaşımız orada hayatını kaybetti ve çok ciddi kazalar yaşandı. Batı kavşağı projesinin hayata geçmesi ile bu maddi ve manevi kaza ve zararları önlendi. SÖZ VERDİK YAPIYORUZ Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Karayolları Bölge Müdürümüz ve sanayicimizin büyük gayreti ile ilçemize güzel bir giriş kazandırmış olduk. Ancak projede büyük bir eksiklik yapılmış ve halkımız ilçeye giriş ve çıkış konusunda OSB içerisinde ki yolu kullanmak zorunda kalmıştı. Bu da ilçemiz halkı için önemli bir sorun oluşturmuştu. Bu sorun seçim sürecinde de sık sık dile getirilirken birde o zaman halkımıza buranın yeniden düzenlenmesi konusunda söz verdik. Şimdi sözümüzde durma zamanı 26 Şubat’ta ki ihalenin ardından Şehir Merkezi giriş ve çıkışı kavşak projesi en kısa süre içerisinde bitirilecek ve halkımız rahat edecektir." dedi.
Dilovası’nın öncelikli sorunlarından biri olan Batı Kavşağı sorunu konusunda müjdeyi veren Başkan Toltar 26 Şubat'ta yapılacak ihalenin arından kazmanın kısa sürede vurulacağını söyledi.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, batı kavşağından ilçeye giriş çıkış verilmesi için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyleyerek, “Seçim Beyannamemizde bulunan vaatlerimizi bir bir yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Dilovası Batı Kavşağı şehir girişi düzenlemesi için 26 Şubat’da ihale yapılacak. Bu ihale ile ilçemizin giriş-çıkış sorununu çözmüş olacağız.” dedi.

IŞIKLI DÖNER KAVŞAK YAPILACAK

Çalışma hakkında bilgiler veren Başkan Toltar, “Karayolları ile uzun süre görüşmeler yaşandı. Birçok gez gelinip incelendi. Ancak Karayolları ile bir türlü uzlaşı sağlanamadı. Şimdi Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde proje geliştirdik. Vatandaşımızın OSB içerisinden ilçeye ulaşımı zordu. Onun için Batı kavşağının yanındaki Atabay Kimya’ya ait olan arazi kamulaştırılarak Büyükşehir Belediyemiz tarafından satın alındı. OSB alanı içerisinde olan arazi nedeniyle geçtiğimiz hafta OSB ile kavşak yapılması konusunda protokol imzalandı. Şimdi oraya yapılacak ışıklandırmalı döner kavşak sistemi ile ile Batı kavşağından ilçemize hem giriş hem de çıkış yapılacak. Vatandaşımız yaklaşık 1,5 kilometre süren OSB yolundan kurtulmuş olacak.

İLÇEMİZE GÜZELLİK KATTI

26 Şubat’ta yapılacak ihalenin ardından kazmanın kısa sürede vurulacağını belirten Dilovası Belediye Başkanı Alil Toltar, “Vatandaşlarımız biliyor. Yapımına başlandıktan sonra 30 yıl kadar atıl durumda bekleyen Batı Kavşağı geçtiğimiz dönem kısa sürede bitirilerek halkımızın hizmetine açılmıştı. Bitimi ile birlikte Batı kavşağı projesi ilçemize büyük bir güzellik kattı. DYO sapağı diye adlandırılan Batı kavşağı yapılmadan önce birçok vatandaşımız orada hayatını kaybetti ve çok ciddi kazalar yaşandı. Batı kavşağı projesinin hayata geçmesi ile bu maddi ve manevi kaza ve zararları önlendi.

SÖZ VERDİK YAPIYORUZ

Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Karayolları Bölge Müdürümüz ve sanayicimizin büyük gayreti ile ilçemize güzel bir giriş kazandırmış olduk. Ancak projede büyük bir eksiklik yapılmış ve halkımız ilçeye giriş ve çıkış konusunda OSB içerisinde ki yolu kullanmak zorunda kalmıştı. Bu da ilçemiz halkı için önemli bir sorun oluşturmuştu. Bu sorun seçim sürecinde de sık sık dile getirilirken birde o zaman halkımıza buranın yeniden düzenlenmesi konusunda söz verdik. Şimdi sözümüzde durma zamanı 26 Şubat’ta ki ihalenin ardından Şehir Merkezi giriş ve çıkışı kavşak projesi en kısa süre içerisinde bitirilecek ve halkımız rahat edecektir." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.